vedeli by ste mi poradiť nejaky dobry "alternativny" film? mam na mysli všetky tie skvosty, ktore sa nikdy nedostanu na markizu alebo jojku o ôsmej večer, pretože su pre komerčne vysielanie až moc dobre. občas si však neskoro večer prepnem na dvojku a su
@kolini pozná jeden film a ten teraz každému tlačí do hlavy
o a inak, @whatsername8 , kukni si Valerie a týden divů. dosť starý, československý, veľmi zvláštny, ale má niečo do seba. asi hlavne to, že vyzerá totálne nečeskoslovensky, a tá herečka je podľa mňa úplne krásne dievča (a hej videla, som to raz dávno na dvojke, veľmi neskoro v noci
a najviac ma dorazilo, že som torrent stiahla z thepiratebay.com s anglickými titulkami
@whatsername8 - bože, ja som dneska totálne roztržitá, už viac tagovať nebudem, ale čokoľvek od Bertolucciho - ja odporúčam Posledné tango v Paríži, Snílkov (The Dreamers) a Zvodnú krásu... tu máš link na jeho tvorbu » www.csfd.cz/tvurce/2826-ber...
@mirkova never let me go nebol až taký dobrý. akože, bol fajn, ale...nezanechal vo mne taký dlhodobo dobrý pocit, že by som si ho chcela pozrieť znovu. ale tiež sa mi páčila herečka už sa začínam cítiť blbo...
a ešte mi napadlo... tiež film a la stv2 smažené zelené paradajky ! » www.csfd.cz/film/358-smazen... to je príklad toho, čo zanechá strašne krásny pocit na duši
STV2 je fajn.. Coming Down To moutanin, Cement Garden, Zahrada, Bascovany a Zat, Have Dreams Will, Ondskan, The Cure, Let The Right One In, Son Of Ramow, Maniac...
@luc.ka - mňa sa to neuveriteľne dotklo, ani neviem prečo - ale chápem, že to je celé veľmi individuálne, veľa filmov, ktoré ostatní vychvaľovali, som tak povediac iba pretrpela alebo vôbec nedopozerala, takže beriem, že má niekto iný vkus ako ja
@whatsername8 - je to podľa knižnej predlohy, bohužiaľ som nečítala, ale film sa mi veľmi páčil - Keira Knightley má dobré filmy
ale ešte som si spomenula na Imaginárium doktora Parnassa, aj to stojí za videnie (posledný film Heatha Ledgera) a určite si pozri aj Pianistku (tak úžasne zvrátený film, aj to je podľa knižnej predlohy)
@mirkova veď ako neľutujem, že som si ho pozrela a videla si eternal sunshine of the spotless mind? » www.imdb.com/title/tt0338013... ak nie, rozhodne si to pozri. a viackrát. pre mňa najlepší film ever.
parada ja som sem na birdz zabludil asi po dvoch rokoch a parada, som hladal nejake alternativne filmy a parada hned niekolko
neviem na kolko je alternativny Wir Kinder vom Bahnhof Zoo ale odporucam, a takisto clockwork orange ci twin peaks alebo cofee and cigaretts, ci barry lyndon
Myslím si, že Clockwork Orange, The Shining alebo Dr. Strangelove (aj keď je to z vojenského prostredia) od Stanleyho Kubricka naplní tvoje alternatívne chúťky
Niečo od Darrena Arnofovskeho (Requiem for a dream, Fountain, Black Swan..)
Pán Richard Kelly robí zaujímavé vecičky (The Box, Donnie Darko,...)
Danny Boyle je meno samé o sebe (odoprúčam Trainspotting, aj keď jeho Slumdog Millionaire alebo 127 Hours sú tiež veľmi fajn, no to zas až taká silná alternatíva nie je )
Gaspar Noé je tiež v celku alternatívna osôbka (odporúčam Enter The Void)
Jaco Van Dormael pred dvoma rokmi vytvoril skvelú vec: Mr. Nobody
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a pusti v bsplayeri, lebo vo windows media playeri zo zahadnych okolnosti nejde zvuk..
sťahujem
Ak mas nejaky vztah (najlepsie pozitivnejsi) k Beatles, tak Zlta ponorka!
o a inak, @whatsername8 , kukni si Valerie a týden divů. dosť starý, československý, veľmi zvláštny, ale má niečo do seba. asi hlavne to, že vyzerá totálne nečeskoslovensky, a tá herečka je podľa mňa úplne krásne dievča (a hej videla, som to raz dávno na dvojke, veľmi neskoro v noci
a najviac ma dorazilo, že som torrent stiahla z thepiratebay.com s anglickými titulkami
a ešte mi napadlo... tiež film a la stv2 smažené zelené paradajky ! » www.csfd.cz/film/358-smazen... to je príklad toho, čo zanechá strašne krásny pocit na duši
@whatsername8 - je to podľa knižnej predlohy, bohužiaľ som nečítala, ale film sa mi veľmi páčil - Keira Knightley má dobré filmy
ale ešte som si spomenula na Imaginárium doktora Parnassa, aj to stojí za videnie (posledný film Heatha Ledgera) a určite si pozri aj Pianistku (tak úžasne zvrátený film, aj to je podľa knižnej predlohy)
Rosemary's Baby. The Rules of Attraction. Cherrybomb. Almost Famous. a tak dalej...
neviem na kolko je alternativny Wir Kinder vom Bahnhof Zoo ale odporucam, a takisto clockwork orange ci twin peaks alebo cofee and cigaretts, ci barry lyndon
parada
k téme
» www.csfd.cz/film/253109-pru...
neviem, či je to nejak alternatívne alebo tak, ale mne sa to páčilo .
ja odporucam aj film Ropáci
» www.csfd.cz/film/8807-ropac...
ale tak co ja viem, co chapes pod pojem "alternatívne"
pod tým sa dá chápať aj Andaluzsky pes
» www.csfd.cz/film/1112-andal...
Niečo od Darrena Arnofovskeho (Requiem for a dream, Fountain, Black Swan..)
Pán Richard Kelly robí zaujímavé vecičky (The Box, Donnie Darko,...)
Danny Boyle je meno samé o sebe (odoprúčam Trainspotting, aj keď jeho Slumdog Millionaire alebo 127 Hours sú tiež veľmi fajn, no to zas až taká silná alternatíva nie je )
Gaspar Noé je tiež v celku alternatívna osôbka (odporúčam Enter The Void)
Jaco Van Dormael pred dvoma rokmi vytvoril skvelú vec: Mr. Nobody
a tak ďalej