Ahojte, chcela som sa vás spýtať či nepoznáte nejakú knihu písanú v angličtine, ktorá by bola tak zhruba v úrovni B1 ? Nejaké zaujímavé čítanie, ktoré by neomrzelo po pár stránkach
skús si pohladať od vydavateľstva oxford majú špeciálnu radu kníh, volá sa to tuším oxford bookworms library alebo tak nejak podobne a je to rada kníh, určená pre ľudí kt ešte nevedia tak dobre anglicky - skrátené verzie, jednoduchší jazyk, na konci knihy sú cvičenia a slovník, s takými knihami som začínala aj ja kedysi ( :
napr the secret garden a little princess od f.h. burnett sú fajn z tejto rady, čarodeník z krajiny oz...
podobnú radu kníh má aj vydavateľstvo penguin, musela by som ale prehrabať moje knihy že ako sa to volá
a žánrovo napr. YA sú podľa mňa veľmi ľahko zrozumiteľné - napr. taký J. Green.
nezačínala by som ale s klasikami, tolkienom a pod. pokiaľ to nie sú upravené verzie, dosť ma to frustrovalo keď som sa ich snažila ako násťročná čítať v orig a nejak som ničomu poriadne nerozumela
a tiež bilingválne knihy - furt ťa to bude zvádzať pozrieť sa na tú prekladovú stranu.
celkovo, rozprávky, knihy pre mládež a pod., tomu by si mala na B1 rozumieť určite.
Existujú také zjednodušené knihy, nejaké slávne dielo prepísané do skrátenej, jednoduchej verzie, ktorá neobsahuje komplikované slovíčka...
No aspoň mňa to nebavilo čítať. Radšej som čítal možno trochu odbornejšie knihy, no o téme, ktorá ma bavila. Rozšírila sa mi tým slovná zásoba z tej témy a nečítal som niečo, čo ma nudilo. Skús vyskúšať Prípadne na začiatok nejaké blogy, krátke ebooky, ...
No ja učím jednu kočku cez net a musím povedať, že mala angličtinu len na základke, dospelá baba, obrovské medzery a je to rok, čo sme sa dohodli, že budeme čítať knihy a tak sa učiť, dostala podmienku vybrať niečo čo ju bude baviť, vybrala mysteriózne-erotický román a keď ju tá sága omrzela, boli sme na 8. dieli. Nejde o to akú máš úroveň, ale ako veľmi by si si to chcela prečítať Najlepšie keď to v slovenčine ani češtine nie je na trhu a tiež aká si osobnosť, moja holčina je tvrdý makač, chce si nájsť lepšiu prácu vďaka angličtine. Čítali sme Kresley Cole- If you dare, If you desire...sú to tri knihy dokopy a páčili sa jej, len sú tam aj škótske slovíčka, aye namiesto yes...a podobne. A potom Kerrelyn Sparks, to je o upíroch, ale...no, nie sú typickí a hodne sa zasmeješ. Len také tipy. Veľa šťastia!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
také rozprávky ale úplne jednoduchá angličtina a dobre sa to číta , sú to fajn knihy
čítala som ich zatial len cez pdf ale chystám sa si ich objednať
napr the secret garden a little princess od f.h. burnett sú fajn z tejto rady, čarodeník z krajiny oz...
podobnú radu kníh má aj vydavateľstvo penguin, musela by som ale prehrabať moje knihy že ako sa to volá
a žánrovo napr. YA sú podľa mňa veľmi ľahko zrozumiteľné - napr. taký J. Green.
nezačínala by som ale s klasikami, tolkienom a pod. pokiaľ to nie sú upravené verzie, dosť ma to frustrovalo keď som sa ich snažila ako násťročná čítať v orig a nejak som ničomu poriadne nerozumela
a tiež bilingválne knihy - furt ťa to bude zvádzať pozrieť sa na tú prekladovú stranu.
celkovo, rozprávky, knihy pre mládež a pod., tomu by si mala na B1 rozumieť určite.
No aspoň mňa to nebavilo čítať. Radšej som čítal možno trochu odbornejšie knihy, no o téme, ktorá ma bavila. Rozšírila sa mi tým slovná zásoba z tej témy a nečítal som niečo, čo ma nudilo. Skús vyskúšať Prípadne na začiatok nejaké blogy, krátke ebooky, ...
» chrisguillebeau.com/3x5/files/2008/...
» www.scotthyoung.com/blog/Programs/H...
Ale tak najlepšie bude, keď si sama nájdeš to, čo ťa baví