Ahojte
Chcem začať aktívnejšie čítať knihy po anglicky poradíte mi s čím ste začínali vy ? Rozmýšľam and Harry Potterom úroveň B1-B2 poprosím nejaké typy vraj The Devil wears Prada je ľahká na čítanie alebo aj nejaké stránky ak viete kde kúpim poprípad
@simuulka112 väčšinou populárne série bývajú príjemné čítanie... pokým veľké klasiky ako Lovecraft, či Poe... to máš už autorov čo radi kombinujú rôzne reči, takže mylím, že so svojim výberom si dosť safe
a knižky v iných jazykoch by si mala nájsť v každom väčšom kníhkupectve, alebo v špecializovaných....neraz pre prisťahovalcov zameraných obchodoch
ja som v angličtine prečítala Looking For Alaska, The Perks of Being a Wallflower, 13 Reasons Why a Dr Jekyll Mr Hyde a všetko to bolo v pohode, mám veľa iných anglických kníh ale neviem sa k tomu nejak dokopať....
také tie knihy pre mládež sú vždy v celkom jednodchej angličtine písané
@4 hej ako ani mne nepríde green ako top autor a prečítala som len 2 knihy od neho a viac už asi nebudem, ale tá alaska nebola dáka zlá, aj keď viem si ju predstaviť oveľa lepšie spravenú
The Devil Wears Prada je jedna z najhorších kníh, ktoré som čítala, vzala som si ju so sebou, keď som na dva dni cestovala na súťaž do BA a tých 11 hodín vo vlaku som viac trpela tým, že tú knihu mám, než keby som žiadnu nemala
A moja prvá anglická kniha bola od Anne Bronteovej, to bolo celkom utrpenie takisto, ale začala som na najvyššej náročnosti v podstate a odvtedy som so žiadnou inou problém nemala.
ja súhlasím s @nenavidim Oscar Wilde je super len myslím, že na začiatok by bol asi trocha zložitý čo sa angliny týka (aspoň pre mňa začiatkami bol) ja som ako prvé anglické knihy čítala veci čo nám chodili na "výstavku" (asi vieš čo myslím) do školy a tam to bolo rozdelené podľa úrovní a je to fajn si myslím. a tiež teraz čítam Let It Snow (vlastne to sú 3 príbehy od 3 rôznych autorov jeden z nich je už vyššie spomínaný Green) a číta sa to na moje prekvapenie veľmi ľahk tak skús a stránky na ktorých ja kupujem anglické knihy sú eurobooks.sk a www.nejlevnejsi-knihy.cz (nezľakni sa toho že je to CZ stránka dá sa to prepnúť aj na SK čiže pohoda) @simuulka112
@flwrgirl
To máš pravdu osoba zlatá, ja by som teda doporúčal len jeho rozprávky ktoré su napísané bravúrne a jednoducho na čítanie
Prvá vec čo som preíčal v ang je
- » www.eastoftheweb.com/short-stories/U...
A dalej pripomínam este Sherlocka od Doyla. Ten sa mi čítal príjemnme vždy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a knižky v iných jazykoch by si mala nájsť v každom väčšom kníhkupectve, alebo v špecializovaných....neraz pre prisťahovalcov zameraných obchodoch
také tie knihy pre mládež sú vždy v celkom jednodchej angličtine písané
To máš pravdu osoba zlatá, ja by som teda doporúčal len jeho rozprávky ktoré su napísané bravúrne a jednoducho na čítanie
Prvá vec čo som preíčal v ang je
- » www.eastoftheweb.com/short-stories/U...
A dalej pripomínam este Sherlocka od Doyla. Ten sa mi čítal príjemnme vždy