Ahooj šicky ludia, angličtinu viem už dlho som 1vák na strednej ale začína sa mi teraz stávať, že veci čo som vedel zabúdam. Pritom používam anglinu kazdy den. A ešte jak viac toho viem o angline tym si pripadam hlupejši. Taktiež čo si myslíte ako deti sa
Vieš prečo sa dieťa rýchlo naučí? Pretože sa mu rodičia prihovárajú,pretože sa mu susedia prihovárajú,rodinný priatelia sa mu prihovárajú a stále počuje len daný jazyk. Samozrejme na dieťa hovoríš trošku pomalšie a ukazuješ mu všetko.
A ešte aj preto,lebo iný nevedia
hej,stalo sa mi to,že som na zš vedela lepšie ako teraz O.o
@drevolp veď ty nevieš ani po slovensky, najprv sa nauč to, až potom sa vŕtaj v niečom inom...a jasné, poznám takých čo si v prváku mysleli že vedia po anglicky, ale úprimne "helou" a "havárjú" neznamená že vieš po anglicky
Pozeraj po anglicky filmy, čítaj po anglicky knihy, časopisy a ak sa dá, tak aj nahlas aby sa ti to lepšie dostalo do pamäte. Nájdi anglické chatovacie stránky a píš si po anglicky. Ak chceš fakt vedieť dobre po anglicky, musíš do toho vložiť veľa vlastnej snahy, učiteľ v škole ti môže poskytnúť tak 50%, zvyšok je na tebe.
jazyk ovládaš aktívne a na 100% keď už si schopný v ňom aj myslieť...
v tom ho používať.... obrovská chyba nášho školského systému v učení jazykov je, že nás drvia gramatiku, písomky zamerané na ňu, sem tam hodia nejaké slovíčka... ale kurva na čo mi je vedieť kde sa použiv predminulý čas keď neviem vôbec ake slova tam mam dať! ....
alebo aj my, "jazyková" trieda, "jazykový" odbor (polka triedy sa najviac bojí matury z AJ o__O a keď si @ladyofcarnage dala maturu B2 tak sa na nu kukali jak na genia z inej dimenzie) nemáme vôbec konverzačku...
proste akos a maju decka anučiť ten jazyk keď ho vôbec nemajú vžitý?
ja každému odporúčam dívať po anglicky filmy a seriály s anglickými titulkami (seriály sú lepšie... lebo človek si zvykne na spôsob rozprávania, akcent, hlas daných osôb a aj lepšie rozumie potom...a na začiatok kludne i čosi ako Family Guy jednoduché, zábavné a často ani netreba rozumieť )
na tom stojí celá moja angličtina... vlastne keď z AJ zmaturujem tak len kôli tomuto koníčku ( a aj vďaka prebitiu cez hordu nahých penisov, kým som získala nejakých internetových zahraničných kamarátov na písanie )
a čo že ti vypadnú niekedy slovíčka... ja som minule si vôbec enmohla vybaviť akos a povie bankomat cash machine
"anglictinu uz viem dlho, som prvak na strednej" dovol mi zasmiat sa.. ja som anglinu studovala 16 rokov, dva ucila a dva roky zijem v londyne a az teraz si dovolim povedat ze ju viem..
ale to len tak na okraj k sebareflexii..
inak @4 a @5 s tou kritikou vyucby angliny nesuhlasim ale to je na dlhu diskusiu.
ja som kedysi začala všetkých v triede udivovať slovnou zásobou po tom, ako som si prekladala texty pesničiek (samozrejme, nefunguje to pri skladbách, ktorých pointou je oznámenie dňa v týždni)
rozumieť som sa naučila tak, že som bola lenivá hľadať k filmu dabovanú/otitulkovanú verziu a donútila som sa rozumieť
ale odkedy ju nemám v škole, tak som z nej kus zabudla, ale aspoň sa nejako snažím udržiavať s ňou kontakt tým, že sa občas vyskytnem na nejakých anglickojazyčných stránkach a fórach (kde si uvedomujem, že moja angličtina nie je až taká zlá, ako som si myslela).
kiež by som bola ale aspoň na takej úrovni aj v iných jazykoch
Vrelo odporúčam jazykové pobyty cez English Steps Leeds. » www.englishsteps.co.uk
Poskytujú tiež možnosť získania 30 EURovej zľavy na pobyt. Stačí len pri registrácii použiť promo kód "SVOD"
Kto má záujem o zdokonalenie angličtiny, určite neváhajte, Leeds je krásne mesto a úroveň jazykového pobytu je na najvyššej úrovni.
Informácie sú aj na stránke www.facebook.com/englishstepsleeds
@drevolp je to na dlhší pokec a viac tém.
najjednoduhšie tu je www.anglistinashypnozou.webnode.sk
zrovna 15.10.2014 uzatvárame kurz On-Line video za 8 týždňov naši klienti získajú schopnosť plynule ovládať AJ takmer celeho sveta.
Podotýkam NIE METODIKOU ŠKOLSTVA a KURZOV SR
a tajomstvo je používať ten jazyk. a na zachovanie slovnej zásoby a tohto je dôležitejšie príjmať v ňom veci (pozerať filmy, čítať knihy), produkovanie (hovorenie, písanie) ti trénuje potom tú druhú časť.
Ahoj keď máš tento problém odporúčam ti tento online kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-samoukov Nie je to nič drastické a vďaka aktívnemu aj pasívnemu učenie je na tebe koľko sa naučíš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A ešte aj preto,lebo iný nevedia
hej,stalo sa mi to,že som na zš vedela lepšie ako teraz O.o
v tom ho používať.... obrovská chyba nášho školského systému v učení jazykov je, že nás drvia gramatiku, písomky zamerané na ňu, sem tam hodia nejaké slovíčka... ale kurva na čo mi je vedieť kde sa použiv predminulý čas keď neviem vôbec ake slova tam mam dať! ....
alebo aj my, "jazyková" trieda, "jazykový" odbor (polka triedy sa najviac bojí matury z AJ o__O a keď si @ladyofcarnage dala maturu B2 tak sa na nu kukali jak na genia z inej dimenzie) nemáme vôbec konverzačku...
proste akos a maju decka anučiť ten jazyk keď ho vôbec nemajú vžitý?
ja každému odporúčam dívať po anglicky filmy a seriály s anglickými titulkami (seriály sú lepšie... lebo človek si zvykne na spôsob rozprávania, akcent, hlas daných osôb a aj lepšie rozumie potom...a na začiatok kludne i čosi ako Family Guy jednoduché, zábavné a často ani netreba rozumieť )
na tom stojí celá moja angličtina... vlastne keď z AJ zmaturujem tak len kôli tomuto koníčku ( a aj vďaka prebitiu cez hordu nahých penisov, kým som získala nejakých internetových zahraničných kamarátov na písanie )
a čo že ti vypadnú niekedy slovíčka... ja som minule si vôbec enmohla vybaviť akos a povie bankomat cash machine
ale to len tak na okraj k sebareflexii..
inak @4 a @5 s tou kritikou vyucby angliny nesuhlasim ale to je na dlhu diskusiu.
(sice, ja teraz rozumiem vsetko, ale sama skladat vety moc neviem)
rozumieť som sa naučila tak, že som bola lenivá hľadať k filmu dabovanú/otitulkovanú verziu a donútila som sa rozumieť
ale odkedy ju nemám v škole, tak som z nej kus zabudla, ale aspoň sa nejako snažím udržiavať s ňou kontakt tým, že sa občas vyskytnem na nejakých anglickojazyčných stránkach a fórach (kde si uvedomujem, že moja angličtina nie je až taká zlá, ako som si myslela).
kiež by som bola ale aspoň na takej úrovni aj v iných jazykoch
» www.englishsteps.co.uk
Poskytujú tiež možnosť získania 30 EURovej zľavy na pobyt. Stačí len pri registrácii použiť promo kód "SVOD"
Kto má záujem o zdokonalenie angličtiny, určite neváhajte, Leeds je krásne mesto a úroveň jazykového pobytu je na najvyššej úrovni.
Informácie sú aj na stránke www.facebook.com/englishstepsleeds
najjednoduhšie tu je www.anglistinashypnozou.webnode.sk
zrovna 15.10.2014 uzatvárame kurz On-Line video za 8 týždňov naši klienti získajú schopnosť plynule ovládať AJ takmer celeho sveta.
Podotýkam NIE METODIKOU ŠKOLSTVA a KURZOV SR
a tajomstvo je používať ten jazyk. a na zachovanie slovnej zásoby a tohto je dôležitejšie príjmať v ňom veci (pozerať filmy, čítať knihy), produkovanie (hovorenie, písanie) ti trénuje potom tú druhú časť.