Ahojte, som prváčka na strednej a teraz idem do druháku, no chcela by som si zlepšiť svoju angličtinu. Mám z nej síce čistú jednotku, ale celý rok sme preberali len maturitné témy a to bola pohodička, no ja by som chcela čosi viac. Mávam problémy s prekla
Sledujem tv a seriály výhradne iba v angličtine, na Twitteri si píšem s ľuďmi po anglicky, občas hrajem hry a to tiež na rôznych serveroch kde sa komunikuje skoro výhradne po anglicky, pár krát som tak skypovala s angličanmi keď sme hrali, píšem si s anglickými blogerkami, čítam knihy a články skoro stále po anglicky ..... a musím povedať že mi to s mojou angličtinou maximálne pomohlo ....
ja momentálne čítam Harryho Pottera v originále, je to pre mňa ľahké, keďže som ho už trikrát čítala po slovensky ale takto viem presne, o čo tam ide a pritom si obohacujem slovnú zásobu bez toho, aby som väčšinu slovíčok musela hľadať v slovníku
ďalej sú tiež dobré seriály s titulkami, písať si s niekým po anglicky alebo čítať nejaké články na nete .. možností je veľa
@grinder len je blbé, že pesničky bývajú často gramaticky nesprávne .. samozrejme, že na to, aby sa človek dohovoril, je to úplne v pohode, ale v škole ťa to môže domýliť :/
vela citat, vela prekladat. titulky, ale anglicke! tiez velmi pomozu. na nete urcite najdes aj online kurzy zadarmo a verim tomu, ze aj pre uroven, na ktorej si ty, to je tiez dobra vec, ja som sa teraz takto zacala ucit po spanielsky... odporucam.
Ten text je úplne ľahučký na preloženie. Ja napriklad čítam anglické noviny, občas nejaké odborné články, pozerám seriály a filmy po anglicky s titulkami... Moja pasivna angličtina je síce na vysokej úrovni, ale ta aktívna nič moc... :ehm:
@gaborik8282 alebo si môžeš stiahnúť rozprávku hocijakú po anglicky naša angličtinárka nám ich často púšťala, pretože sú tam jednoduché frázy, keďže je to pre deti a postupne keď pridáš knihy, iné filmy po anglicky, bude to v poho
naša angličtinárka by na anglické rozprávky nedala dopustiť no a pred maturitou to už boli iba anglické filmy good luck
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ďalej sú tiež dobré seriály s titulkami, písať si s niekým po anglicky alebo čítať nejaké články na nete .. možností je veľa
inak ten text o happiness sme preberali aj my (na zš)
naša angličtinárka by na anglické rozprávky nedala dopustiť no a pred maturitou to už boli iba anglické filmy good luck