@nenay no tak ja vravím z vlastnej skúsenosti, maturovala som aj z AJ aj z NJ a na ani jedno som sa neučila viac ako jedno rýchle prebehnutie maturitných tém
a na písomné zas len bleskové zopakovanie gramatiky (síce som mala v oktáve väčšinu hodín len tieto dva predmety, ale aj tak)
@zeriavka nie, ja len, že po prebehnutí si pár anglických textov (bárs aj tých v angličtine) a po prá cvičeniach, to vcelku fajn ide do hlavy aj bez učenia
@nenay taka @mielikki ma na jazyky talent, najma na vsetky tie pobaltske nevyuzitelne ktorymi okrem nej hovori len dalsich 10 ludi a nie je stale dokazane ci tie staty vobec existuju
@zeriavka ..ak to už máš tak nič..ale ak by si to chcela, tak ja to mám tak zhrnuté niektoré slovíčka, nám to dávali v škole, tak ti to môžem preskenovať a poslať niekde na mail..
no mne napríklad jazyky idú dobre, ale tieto gramatické "chytáky" som nikdy nevedela, podľa mňa je to aj zbytočné, nie žeby sa zamerali radšej na to, aby mal človek dobrú zásobu, aby sa vedel vyjadriť, ale namiesto toho ho učia aby vedel gramatiku hádam ešte lepšie ako Angličan, pritom mi to až tak podstatné nepríde.
Ale inak sa to aj často opakuje, že sú podobné vety, takže skús sa nejako venovať aj takým úlohám z iných rokov, niečo si z toho zapamätaj, je možné, že bude niečo podobné...
ja keď zadám do googlu word formation tak mi ako posledný odkaz vybehne taká stránka vo worde kde sú niekt. slová a tvary k nim (word formation-tvorba slov), nedá sa mi sem dať ten odkaz, tak to skús pohľadať, príp. hoď mail do správy a pošlem ti to
@malasimi ak ta to zaujima tak je to ako poziadavka na vysoku kam by som mozno sla.. ze maturita z b2 a ked som bola v zahranici tak som si chcela trufnut na tazsiu plus motivacia aby som sa tej angline viacej venovala ked budu prihlasky na vysoku..z toho dovodu, ked budem trenovat tak budem v tom urcite lepsia @buffer nie som z gympla
@zeriavka ten odkaz, ktorý si sem dala, mi neviem prečo nejde otvoriť.. vypisuje mi, že Chyba.. nevedela by si mi to nejak skopírovať a poslať trebárs na mail? moc moc prosíím
@buffer alebo aj nie ja maturujem na gympli (zameranie na cudzie jazyky) a polovica ludi ide na b1
@zeriavka jaj tak to uz chapes ... a neoplati sa ti viac certifikat z aj?? teoreticky ielts este stihas ... le to lahsie nez matura a uznava sa to miesto nej ...
Ahoj, pošlem ti link na stránku môjho učitela, chodím na bilingválnu OA a teraz pred maturou nám tam dal na word formation aj testy aj zoznam slov..je to na 10 stránk, do tabulky rozdelené, takže len si to vytlač a možeš sa pozerať, poprípade aj testy sú tam
tá stránka je www.pimparasa.szm.com
a klikni na ľavej časti stránky na 5. E a tam sú všelijaké dokumenty a dva z nich sú word formation tests a word formation summary
keby si to nevedela najsť alebo niečo podobné, napíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ja osobne tieto veci na testoch strašne failím, čiže taký zoznam by sa aj mne zišiel
a na písomné zas len bleskové zopakovanie gramatiky (síce som mala v oktáve väčšinu hodín len tieto dva predmety, ale aj tak)
Ale inak sa to aj často opakuje, že sú podobné vety, takže skús sa nejako venovať aj takým úlohám z iných rokov, niečo si z toho zapamätaj, je možné, že bude niečo podobné...
@zeriavka jaj tak to uz chapes ... a neoplati sa ti viac certifikat z aj?? teoreticky ielts este stihas ... le to lahsie nez matura a uznava sa to miesto nej ...
tá stránka je www.pimparasa.szm.com
a klikni na ľavej časti stránky na 5. E a tam sú všelijaké dokumenty a dva z nich sú word formation tests a word formation summary
keby si to nevedela najsť alebo niečo podobné, napíš