Stále viac a viac si všímam že moje okolie sa uzatvára do objatia anonymity a virtuálneho sveta. Celkom by ma zaujímalo čo ludí vedie k niečomu takému? Aké sú príčiny??
anonymita je super, lebo ludia su pri nej uprimnejsi a vela veci vdaka nej uz vyplavalo na povrch (znie to paradoxne)...pravda, da sa aj zneuzit... cielom anonymity je vacsinou strach z dosledkov toho co na nete vypisujeme... dopad v pracovnej sfére, v súkromí... to je asi kazdému jasné... ludia nechcú konfrontovat svoje sukromie s pracou...
@pravnik Že úprimnejší jaká p*čovina to mi príde ako divnè ak anonymne poviem na niekoho, že je kkt alebo mu to poviem do očí to je úprimnosť..
Dalšia vec je hovadina celá anonymita ja som furt úprimný a nemám problém povedať svoj názor a myšlienky bez ohľadu kto si čo o mne pomyslí...
@rocafella tak vieš, ale chodia tu ľudia, čo majú aj nejakú povesť takže si ju nechcú dodrbať... to že niekomu povieš niečo do očí z teba úprimného neurobí...
@pravnik Podľa mňa ak sa človek nebojí povedať svoj názor otvorene tak to je úprimnosť. Rovnako ako keď niekomu niečo poviem na rovinu čo si o ňom myslím.
@rocafella Ale ako úprimnosť to môže byť myslené aj v tom zmysle, že na živo niekomu ničo nepovieš, lebo mu nechceš ublížiť. Ale na nete inému pokojne povieš pravdu, aj keď mu tým ublížiš (pretože ťa nepozná/ ste 100 kilometrov vzdialení). Aj keď v tom prípade asi nejde až tak o úprimnosť ako o zbabelosť.
@bestia999 Už to bolo spomenuté- pohodlnosť (komu by sa chcelo pre rozhovor s kamarátom vyliezť vonku, keď sa stačí usadiť do kresla na zadok a niekoľkými pohybmi prstov všetko vybaviť?), potom strach (pozri komentár vyššie, vznikajú internetoví hrdinovia), tiež je to jednoduchšia komunikácia a poznávanie ľudí (niektorí ľudia sú proste hanbliví, malá časť z nich až extrémne asociálna, a takto majú šancu pokecať si s niekym o tom, čo ich baví. V skutočnosti by neboli schopní nikoho osloviť).
anonymita je totiž pre mnohých ideálnym spôsobom ako sa môcť vybúriť jak kkt a pritom nikto nevie že si to ty
ale samozrejme nie je každý taký... a anonymita má aj svoje výhody ... ako je aj vyššie spomenuté, ľudia sú otvorenejší a úprimnejší... avšak to sa dá aj slušným spôsobom, načo mnohí zabúdajú...
@rocafella podla tvojho vykladu mame v parlamente veľa úprimných ľudí... nie všetko čo je povedané na rovinu je úprimné... niekedy len niekoho chceš dať strašne dole, manipulovať a podobne...a sme zase pri politikoch
Kdejake nastroje zvysujuce anonymitu sa daju pouzivat aj na to, aby ta stat nestrcil do klietky. Ja kryptujem vsetko co sa len da. Nikdy nevies kedy sa to, co povies, alebo stiahnes do compu, stane nelegalnym.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Dalšia vec je hovadina celá anonymita ja som furt úprimný a nemám problém povedať svoj názor a myšlienky bez ohľadu kto si čo o mne pomyslí...
@bestia999 Už to bolo spomenuté- pohodlnosť (komu by sa chcelo pre rozhovor s kamarátom vyliezť vonku, keď sa stačí usadiť do kresla na zadok a niekoľkými pohybmi prstov všetko vybaviť?), potom strach (pozri komentár vyššie, vznikajú internetoví hrdinovia), tiež je to jednoduchšia komunikácia a poznávanie ľudí (niektorí ľudia sú proste hanbliví, malá časť z nich až extrémne asociálna, a takto majú šancu pokecať si s niekym o tom, čo ich baví. V skutočnosti by neboli schopní nikoho osloviť).
ale samozrejme nie je každý taký... a anonymita má aj svoje výhody ... ako je aj vyššie spomenuté, ľudia sú otvorenejší a úprimnejší... avšak to sa dá aj slušným spôsobom, načo mnohí zabúdajú...
nemusia sa nikomu zodpovedať a idu si svojou cestou, ktorá obyčajne vedie do zatratenia