Dobrý deň! Minulý mesiac , ked som ešte nebrala HAK (Belara) mi menštruácia meškala týždeň, potom sa objavila. Na 5deň tejto menštruácie som si zobrala prvú tabletku a užívala 21dní. Posledný týždeň užívania som mala taký krvavý výtok, ktorý nasledoval, k
Po 7-dňovej prestávke začni brať tabletky..to je normálne..Teraz to budeš mať trošku rozhádzané, pokiaľ si telo zvykne..ale budúci mesiac sa to už ustáli..
@lullaby222 sa necuduj, bola si predtym vobec u gynekologa resp. citala si si letacik???
KTO TO KEDY VIDEL zacinat brat HAK v 5.ty den cyklu? 1. tabletku beries v prvy den - ked dostanes menstruaciu.
krvacas preto, lebo si si uplne rozhodila cyklus (tie hormony ozaj nie su lentilky!) a podla mojho nazoru si cely blister brala zbytocne, lebo si nebola chranena, takze ak si mala sex, aj by som sa mozno obavala kocikovania.
uz to nedodrbkaj este viac, zacni brat novy blister po 7 dnovej pauze a pripadne si sprav tehotensky test/resp. smer gynekolog.
áno, bola som predtým u gynekológa, a on sám mi povedal, že mám začať užívať na 5.deň a takisto pri prvom užívaní HAK sa má začať v 5.deň tak ako to je aj napísané v príbalovom letáčiku
tak sa nerob múdručká, kým nepoznáš fakty láskavo.
prečo by som nemala byť chránená? ked mi to povie sám doktor a je to aj v príbalovom letáčiku tak tam nevidím žiadny problém.....
@lullaby222 wtf? odkedy sa zacina brat v 5. den cyklu??? ja berem tu istu hak co ty a mne gynekologicka povedala ze mam zacat v 1. den O___o a pokial viem aj v letaciku to je.. a zaujimave ze ja som cyklus rozhadzany vobec nemala
ja sa nerobim mudrucka, brala som tabletky viac ako tri roky a nieco o tom viem. je to ked uz tak nestandardne zacinat brat monofazofu HAK v 5.ty den cyklu. ale tvoja vec, len si si tym rozhodila cyklus.
"Kedy môžete začať užívať liek Belara?
Ak ste predtým neužívali žiadnu hormonálnu antikoncepciu (v priebehu posledného menštruačného cyklu)
Prvú tabletu lieku Belara užite v prvý deň nasledujúceho menštruačného cyklu.
Účinok antikoncepcie začína v prvý deň jej užitia a pretrváva aj počas 7-dňovej prestávky.
Ak menštruácia už začala, užite prvú tabletu v priebehu 2. - 5. dňa cyklu bez ohľadu na to, či krvácanie prestalo alebo nie. V tomto prípade však musíte počas prvých 7 dní užívania tabliet používať doplnkovú mechanickú metódu antikoncepcie (pravidlo 7 dní).
Ak menštruácia trvá už viac ako 5 dní, počkajte prosím do ďalšej menštruácie a potom začnite užívať liek Belara."
ak si sa tych 7 dni chranila, tak ok. ale ja by som proste nebola pokojna.
@bangbangboom tak ja neviem prečo mi doktor povedal, že na 5.deň ale určite to malo nejaké opodstatnenie. Ved hádam sa to spraví nie?
@willbebetter tiež som si čítala príbalový leták, a chcela som užiť 1.deň ako tam bolo napísané, ale ked doktor povedal že na piaty, tak uprednostím radu doktora..A nemala som počas prvých dní sex vôbec. len ma zaujíma, či to je v pohode...
začni normálne po 7-dňovej prestávke užívať ďalší blister... ak bude pretrvávať problém aj po doužívaní druhého blistru, minimálne zavolaj svojmu gynekológovi.
bola si chranena neboj sa ak ti to tak gynekolog povedal tak je to ok.ono si chranena po 7 tabletkach ked to zacnes brat hocikedy pocas cyklu...@purenarcissim zas toto su take veci pri ktorych podla mna netreba hned bezat za gynekologom ved kazda druha baba pomali berie HAK tak hadam poradime...je ine keby pise o hnisavom obrovskom vrede tam dole
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale choď do boha gynekologičke! na nete nie sú odborníci bože
nepoviem, keď sa chceš vyplakať zo vzťahu, ale zdravie konzultuj s niekým, kto tomu aj rozumie.
prosím
KTO TO KEDY VIDEL zacinat brat HAK v 5.ty den cyklu? 1. tabletku beries v prvy den - ked dostanes menstruaciu.
krvacas preto, lebo si si uplne rozhodila cyklus (tie hormony ozaj nie su lentilky!) a podla mojho nazoru si cely blister brala zbytocne, lebo si nebola chranena, takze ak si mala sex, aj by som sa mozno obavala kocikovania.
uz to nedodrbkaj este viac, zacni brat novy blister po 7 dnovej pauze a pripadne si sprav tehotensky test/resp. smer gynekolog.
áno, bola som predtým u gynekológa, a on sám mi povedal, že mám začať užívať na 5.deň a takisto pri prvom užívaní HAK sa má začať v 5.deň tak ako to je aj napísané v príbalovom letáčiku
tak sa nerob múdručká, kým nepoznáš fakty láskavo.
prečo by som nemala byť chránená? ked mi to povie sám doktor a je to aj v príbalovom letáčiku tak tam nevidím žiadny problém.....
ja sa nerobim mudrucka, brala som tabletky viac ako tri roky a nieco o tom viem. je to ked uz tak nestandardne zacinat brat monofazofu HAK v 5.ty den cyklu. ale tvoja vec, len si si tym rozhodila cyklus.
"Kedy môžete začať užívať liek Belara?
Ak ste predtým neužívali žiadnu hormonálnu antikoncepciu (v priebehu posledného menštruačného cyklu)
Prvú tabletu lieku Belara užite v prvý deň nasledujúceho menštruačného cyklu.
Účinok antikoncepcie začína v prvý deň jej užitia a pretrváva aj počas 7-dňovej prestávky.
Ak menštruácia už začala, užite prvú tabletu v priebehu 2. - 5. dňa cyklu bez ohľadu na to, či krvácanie prestalo alebo nie. V tomto prípade však musíte počas prvých 7 dní užívania tabliet používať doplnkovú mechanickú metódu antikoncepcie (pravidlo 7 dní).
Ak menštruácia trvá už viac ako 5 dní, počkajte prosím do ďalšej menštruácie a potom začnite užívať liek Belara."
ak si sa tych 7 dni chranila, tak ok. ale ja by som proste nebola pokojna.
@willbebetter tiež som si čítala príbalový leták, a chcela som užiť 1.deň ako tam bolo napísané, ale ked doktor povedal že na piaty, tak uprednostím radu doktora..A nemala som počas prvých dní sex vôbec. len ma zaujíma, či to je v pohode...