caute, zacala som brat antikoncepciu Lindynette 30 kvoli akne ale na nete som nasla články že to nie je antikoncepcia ktorá moze pomoct vycistit plet. Nema niekto s tym skusenosti?
prosím ťa, dievča, si mladá, neber to svinstvo, je to humus, ničí Ťa to, na akné Ti pomôže jedine, keď budeš chrúmať cesnak a každý deň si čistiť pleť ľadovou vodou...
predpokladam ze si typ baby ktora ma super plet a nemusi pre to robit skoro nic. Ja som uz vyskusala skoro vsetko od roznych kremov, masticiek, gelov aj tie recepty co su na prirodnej baze no velmi nepomohlo. A ver mi ze nie je velmi prijemne bat sa ist rano k zrkadlu ze co nove sa tam objavilo. Myslim ze ak by si mala takyto problem skusila by si to tiez.
@borka86 nepokaz si telo kvôli pleti... hovorím Ti, časom to prejde, ak tomu necháš voľný priebeh a budeš zdravo jesť, na všetko treba ísť cez prírodu, slečna. alebo Ti ešte poradím, vyvar žihľavu a prilož si ju na tvár.
@borka86 ak je to fakt o hormonoch, tak ti asi nic ine nezostava nez len si najst tu spravnu antikoncepciu.. ale poloz si otazku: stoji ti naburanie organizmu za cistejsiu plet? postupom casu sa ti plet upravi aj sama, vekom.. a camillu nepocuvaj, to je len fake konto niekoho, kto sa tu uz dlhu dobu nudi
a z laického pohľadu, ak máš akné kvôli neposlušným hormónom, tak každá hormonálna antikoncepcia ti tú hladinu nejakým spôsobom zmení/upraví. záleží potom už len od množstva.... tak ale, keď si si ju dala predpísať vyslovene kvôli pleti, tak by ti hádam nepredpísal/a niečo, čo sa na to vôbec nehodí.... ale ok, možno som len naivná. vlastne, áno, som.
@7 ja nevravim ze si naivna ani nic podobne, ale toto beriem ako poslednu moznost, vyhybala som sa tomu uz 3 roky .. a nechcem brat ten humus ked mi to nepomoze
Užívam túto značku a som s ňou spokojná. Vlastne, ak mám pravdu povedať, mám ju predpísanú kvôli tomu, na čo v prvom rade HAK je , ale aj kvôli odstráneniu kŕčov. Kŕče zmizli, ale myslím, že aj pleť sa mi vyčistila. Nikdy som nemala nejak problematickú pleť (možno okolo tých 14-15 som mala viac jebákov), ale teraz sa mi vyhodí možno 1-2 predkrámové plus také tie hnusné čierne bodky, za ktoré si však môžem sama tým, že sa o pleť nestarám tak ako by som mala.
Skrátka som sa chcela dostať k tomu, že mne na pleť trochu pomohla
@kolini povrchna krasa? no teraz si mi dal ja viem ze to nie je super ale v poslednom case mi to hrozne vadi, na toto leto bolo strasne vela planov ale teraz radsej zostanem doma ako sa niekde ukazovat .. ver mi ze to nie je velmi prijemne
@borka86 zmeň lekárku. alebo keď pokračujem vo svojej naivnej dôvere k ľuďom, ktorí sa do toho narozdiel odo mňa vyznajú (akože lekár), tak možno boli tie dve možnosti rovnako účinné, a vybrala ti lacnejšiu, lebo je to jediné, v čom sa líšia.
@borka86 pokojne ju ber, a nerieš, že ti tu niekto napíše, ako si tým dodrbeš telo. ok, nevravím, že je to mňamka, a budeš žiť o 50 rokov dlhšie, ale tak byť 100% fit a sedieť doma v depresii, to tiež neni zrovna výhra. a nežijeme v stredoveku a medicína sa vyvíja denne.
@borka86 to verim, urcite nie je.. chlapcov sa ti zachcelo? =D
ako, tie antikoncepcie uz maju take male mnozstvo latok, ze organizmus naburavaju stale coraz menej.. preto by som HAK nezatracoval, ale ked uz HAK tak na plne vyuzitie =D
tvoj gynekológ asi vedel čo robí, keď Ti ju predpisoval (ako primárne na akné sú hak s antiadrogénnym účinkom, ale šak na slabšie formy možno zaberá aj hentá)
Boze moj, zeny...ked zacnete brat HAK, aspon si o tom nieco precitajte, resp. CHODTE K DOKTOROVI KTORY SA O VAS ZAUJIMA A VYSVETLI VAM VSETKO POTREBNE!!!
Rozhodujuca je hladina hormonov, ktora sa v tabletkach nachadza, nie nazov preparatu!!!
Mne gynekolog pravidelne ukazuje tabulku rozdelenia HAK na nizkodavkove, strednedavkove a vysokodavkove. Tvoja je v strednom pasme, co je na tvoj vek uplne vyhovujuce. Keby ti dal nizsiu davku, neudrzi ti cyklus (samozrejme individualne, ale vo vseobecnosti cim si mladsia tym mas krvacanie silnejsie a vekom slabne - logicky). + nizka davka hormonov moze postupne vyvolat odburavanie vapnika z kosti, co vekom moze znamenat osteoporozu. Stredna davka je teda OK, pretoze cim si mladsia a mas pevnejsie zily, tak znesies vyssie davky hormonov, s pribudajucim vekom zily slabnu, a preto sa u starsich zien zase naopak voli HAK s co najnizsim obsahom hormonov.
V tvojom pripade, nakolko asi vies posudit (resp. aj doktor), ze problemy s pletou sa nezlepsia vodickami, mastickami apod., prichadza do uvahy aj vysokodavkova HAK, ako napriklad Chloe (odporucana). Ta by sa vsak nemala uzivat viac nez priblizne rok, nakolko ma ti pomoct vyriesit problem s pletou a ta davka je tam predsalen trosku privysoka.
Inak @borka86 , mozem sa spytat, ako dlho uzivas Lindynette? Dufam ze prvy mesiac (cize si jej pravdepodobne nedala vobec cas na to, aby ti upravila hladinu hormonov a pomohla s akne), ale sadla si za net a na zaklade nejakeho nezmyselneho konstatovania ze "Lindynette nepomaha na plet" uz ju chces zmenit?
@luc.ka skor JUDr. ale tak ked do seba nieco pcham (a obzvlast hormony), tak aspon si zistim co. inak ked sa o tom bavime, viacmenej preco som taka hakliva na to, ked niekto berie HAK ako lentilky) - moja kamoska dostala pred dvoma tyzdnami emboliu, lebo pre nu fajcenie pocas brania HAK nebol ziaden problem. Ma 20 a lezi v nemocnici, este stastie ze ju ratovali zavcasu, inak by zomrela.
@ayreen neboj ja som si o tom nieco zistila, ale ked by si si citala nejake forum a tam by ti to uplne vyvratili neviem ci by si to chcela brat .. ja som chcela pocut nazory tych co to beru a nepocuvat tu reci ze je to hnusne a neviem co este ... asi kazdy ma svoj dovod nato preco to berie a nevies ako by si sa zachovala ty v takomto pripade tak prosim ta nesud ok?
@borka86 v zivote by som nezacala brat hormony kvoli pleti, by mi muselo sibat.....ok, je to tvoja vec, ty si nici telo, nie ja ...ja len aby si vedela, ze aj ked najdes antiku, kotra ti vycisti plet, raz tu antiku aj tak vysadis a potom cakaj, ze problem s pletou sa ti nielenze vrati ale este omnoho zhorsi.....to ti za to stoji?
@borka poznáš liek roacutanne? je to samozrejme liek na predpis a musí kožná posúdiť, či je vhodné ho užívať, ale to ti na viac ako 95% pomôže s akné. Ale je to zase dosť silný liek a treba ho pravidelne a dlhodobo užívať (asi rok), aby sa akné nevrátilo. No a ráno a večer si pretriem tvár salicylovým liehom (2%) tak preventívne, aby sa nerobili jebáky
pokiaľ by si mala skutočné akné, na kt. by nič nezaberalo, myslím, že by si uvažovala celkom inak (ale jasné, ťažko posúdiť, pokiaľ si niečo také nezažila)
@borka86 ja nesudim zeny co beru HAK, preco by som mala? ma to mnoho vyhod a ak si zena zvazi za a proti a vyhovuje jej to, preco nie. Koniec koncov ja som ta posledna co by mala sudit, kedze sama som ju tri roky brala, mala som pauzu a budem ju brat znova, o tom som presvedcena. a rozhodne povazujem za omnoho rozumnejsie a zodpovednejsie zeny ktore ju beru, nez tie, co by len tak riskovali.
Sudim zeny ktore nemaju dost rozumu na to aby si zistili co to vlastne beru, resp. sa nechali poucit lekarom, lebo HAK nie su lentilky a na moje slova aj doslo - ako som sem pisala, moja kamoska pre svoju nezodpovednost skoro zomrela.
ale spat k teme, uz nechajme tak, preco ju kto berie, ved je to uplne normalne ze ty ju beries pre plet, ina zena pre ochranu pred otehotnenim, najlepsie je ak sa spoja oba ucinky, vsakze.
seriozne vazne a bez ironie, kolko ju beries? ved nemozes cakat, ze ked mas dlhodobe problemy s pletou, nasadis tabletky a za par dni mas plet ako babatko...ten ocakavany ucinok nastupuje priblizne do pol roka, hladina hormonov sa ti musi ustalit.
ak to nebude ono, tak ti ju doktor zmeni, ale rozhodne to nebude na zaklade konstatovani z internetovych clankov ze Lyndinette neucinkuje, ale na zaklade tvojej vlastnej skusenosti.
@tysha mna by zaujimalo...co vsetko vyskusala? ked tvrdis, vsetko...a popravde zazila som toho dost, mas pravdu akne nie....ale ine veci !trosku suvicňsiace, nebudem rozpisovat).....ja len vravim, ze problem hak vyriesi, ale na chvilu, po vysadeni sa problem vrati!!!
@orfea2 ale toto ma nepresvedčíš, isto sme sa o tom bavili alebo spomenuli medzi rečou. No, si sa mohla aj tak ozvať ... hej, raz sa mi minul balzam a musel som si ho až po škole ísť kúpiť a úplne som mal krvavé popraskané pery. Nechutné to bolo a ani usmiať som sa nemohol, lebo mi to prasklo.
ale ja neviem, čo ona vyskúšala, ani o tom nevravím, len som reagovala na Tvoje tvrdenie, kde hovoríš, že by si v živote nezačala brať hormóny kvôli pleti. pretože myslím, že pokiaľ má človek skutočne problém (a nie že dve vyrážky na čele), tak sa uchýli aj k možnostiam, kt. predtým nie celkom preferoval
no a môže to pleť natrvalo "znormalizovať" (nemusí, môže), nehovoriac o tom, že v dnešnej dobe sa môže hak užívať bez prestávky (teda len s prestávkou na rodenie)
@tysha ked hovorim nikdy, tak tym aj tvrdim nikdy!!! iba keby mi slo o zivot ....o HAk uz viem tolko, ze to by musel byt sakra zdravotny problem, ktory by ma ju donutil brat!!! ( a to akekolvek spatne akne pre mna nie je)......ja si myslim, ze vsetky moznosti nevyskusala.....@borka86 co vsetko si vyskusala?(fakt ma to zaujima)
@ayreen mas pravdu ze to beriem kratko ale ked kazdy vravi ze chloe na to dost zabera tak rozmyslam ze ci naozaj beriem tie spravne, nechcem si nicit zdravie len kvoli tomu ze gynekologicka sa tak troska pomylila alebo to neodhadla
@deadlyliving ano pocula som o tom a odporucala mi to kozna, ale zevraj je tam dost vedlajsich ucinkov co nie su velmi dobre tak neviem ci to mam skusit alebo nie .. ty si to ako zvladal?
@sorciera akne mam uz mozno od 12 a neviem co chces pocut, ci mena vsetkych kremov a gelov co som pouzivala alebo co? mala som zinerit, differin teraz mam cutis help neviem ci poznas a strasne vela kremov co si uz nepamatam
@borka86 tak vidis.....@tysha.....shcvalne som sa na to pytala, lebo lekari predpisuju, len co je im vhodne a malo co, skutocne maloco pomoze.......urcite by som skor ako hormony skusila to, tu ams par bylinnych tipov:
Harmanček – ak naň nie ste alergickí, môžete ho piť, alebo sa ním aj umývať. Má protizápalové a antibakteriálne účinky.
Tymian a šalvia – sú vhodné na mastnú pleť
, teplé obklady otvárajú póry a do pokožky sa tak rýchlejšie dostanú hojivé látky.
Baza čierna – 2 lyžice kvetov zalejte 1/4 l vriacej vody, vlažné obklady
si prikladajte na problematickú pleť.
Listy skorocelu a kvety ďateliny – zmierňujú zápal.
Lopúchová maska – strúhaný koreň lopúcha krátko povarte v malom množstve vody a pridajte zemiakový škrob. Po vychladnutí naneste na tvár a nechajte 15 minút pôsobiť.
Repíková voda – repík lekársky zalejte liehom, vyrobte si repíkovú tinktúru, a tú používajte ako pleťovú vodu. Má výrazne hojivé účinky, preto je vhodná aj na liečbu mokvavého akné.
Propolis – má protizápalový účinok a zmierňuje svrbenie.
ale viem, ze na kozne problemy a problemy s akne je uplne najlepsia, teraz sa to bude mozno mnohym hnusit, ale naozaj to zabera....urinoterapia....
ja mam tiez strasne problemy s akne !..niekedy sa na to nemozem pozerat aké obrovské "vredy" sa mi spravia na lícach alebo na brade okrem toho milion maličkých ...a skúsila som všetko! :/ hádam sa to vekom ustáli (problémy s akné mám už od 9)
tak radšej 4 antikoncepcie, ako také svinstvo, ako je roaccutane... stačil mi info leták, až mi z neho bolo do plaču, že takú sračku môžu niekomu odporučiť.
môže ale v zmysle, že vie, že by nemala (podpisuje sa aj také "prehlásenie", že si je žena vedomá toho, že počas liečby a myslím 5 mesiacov po nej nesmie otehotnieť. a teda čo ja viem, tak "spoľahliví" lekári rovno nariadia aj návštevu gynekológa s tým, že by žena mala súčasne užívať aj atk) lebo v roaccutane je izotretinoín a ten patrí medzi teratogény
ale áno, proste len to som tým chcela, že hej, tá účinná látka je svinstvo a proste v prípade tehotenstva môže spôsobiť poškodenia zárodku/plodu, čiže logicky žiadna rozumná žena to snáď nebude riskovať.
(a neviem, ako sám o sebe ten liek nenarobí až takú šarapatu, resp. nič čo by sa nedalo vydržať .. keď už teda má človek nejaký dôvod na to aby to podstúpil)
@tysha a keď si predstavím, že niečo dokáže zabiť plod, alebo ho tak vážne poškodiť, neviem si potom predstaviť fakt, že dospelému telu proste vyrieši problém, a nijak inak neuškodí.... ale to je len môj čiste laický pohľad.
medzi hentaké látky (akože "nevhodné" pre zárodok/plod) patrí kopec "bežne" využívaných liečiv. a ako nie je tam, že 1OO%tne sa narodí postihnutý jedinec, ale to % je vyššie (preto sa teda niektoré látky nesmú podávať tehotným ženám)
ak to neviete, niektorí ľudia mali z akné také stigmy, že spáchali samovraždu
čo je oproti tomu zodpovedné užívanie HAK?
a predpokladám, že roakutan je RETINOL, a to je forma vitamínu A, ktorá je pri predávkovaní toxická jak fras..........a o tom je tá ličba akné, o predávkovaní sa!
HAk navodzuje akokeby tehotenstvo.........nie otravu
@borka86 zvládal som to v pohode, najpravdepodobnejší a to isto, je to vysúšanie pokožky a hlavne pier, ale pri pravidelnom používaní balzamu to nijako nepocítiš. Na každého to samozrejme môže vplývať inak, ale myslím, že čo tu píšu ostatní na margo toho lieku, trošku preháňajú. Užíval som ho vyše dvoch rokov a na poslednej lekárskej prehliadke som mal ukážkové výsledky krvi. A pre mňa osobne to bola jediná vec, ktorá mi pomohla sa zbaviť akné a to som už vyskúšal čokoľvek ohľadom liečby akné.
@borka86 no teraz ešte stále chodím kožnej (dala mi skinoren,ktorý pomáhal..a trošku sa to zlepšilo..a potom taký gél ktorý nepomáha vobec..a mala som antibiotiká...tie pomohli najviac!)..ale ked mám "svoje dni"...tak sa neskutočne vyhádžem....to sa nedá ani na to pozerať :/ ...a keď už tej kožnej nebudem chodiť...zasa sa to zhorší...a všetko sa vráti :/...ale vyskúšala som už takmer všetko ...ale HAK nie..to by mi mama zatial asi možno nedovolila....
@deadlyliving ohladom roacutannu sa momentalne neviem rozhodnut, na jednej strane by som aj chcela pretoze HAK je ucinna len ak beriem tabletky po vysadeni je problem naspat, takze takto to nemozem riesit donekonecna. Ale na tej druhej strane ma odrádzaju vsetky tie negativne ucinky .. ty si to bral 2 roky vkuse alebo bola medzi tym prestavka?
@limetkajaja skinoren som mala aj ja ale vobec mi to nepomohlo, aj ked najdem nejaky krem co pomaha tak je to na urcitu chvilu a to iste bolo aj ked som brala antibiotika, po case to bolo este horsie ... HAK aj mne odporucali ked som mala 15 ale to som nechcela, myslela som si ze sa to nejak ustali po case a aj tak som pri tom skoncila
@borka86 ja som mal strašne problematickú pleť, môj ksicht vyzeral ako povrch mesiaca akože to bol jebák na jebáku a to nezveličujem teraz. Išiel som ku kožnej, zo začiatku mi dávala také tie vodičky ako zinerit a pod., ale to mi nepomáhalo. Zobrala mi krv a potom mi nasadila tie tabletky. Prvýkrát som ich užíval skoro rok, len ku koncu, keď mi už znižovala "dávky", tak som tam začal chodiť nepravidelne, že sa mi minuli tabletky a šiel som tam až po týždni. A to už som mal fajn pleť. Lenže tou nepravidelnosťou užívania sa mi to potom vrátilo. A asi po pol roku mi ich zase nasadila, ale už som si dal na to bacha, lebo som mal zase nervy, že mám jebáky, tak už som dával bacha na to, lebo by tá liečba bola zase na dve veci. Tak som ich užíval zase rok, až kým mi ich úplne nevysadila a bolo to úspešné. Ešte popritom som sa mastil tou mastičkou differine či ako sa to volá a to spolu s liekmi dostatočne vysušovalo pokožku tak, že akné sa už nespravilo, bolo obdobie, keď sa mi spravila asi tak 1 vyrážka za 3 mesiace. No a keď to mám porovnať vtedy a teraz, tak to je "zázrak", ako mi to upravilo pleť . No a tie vedľajšie účinky. Počas liečby som chodil aj na odbery krvi, tak preventívne, že či mi to nejako neškodí. Mal som len zhoršené výsledky pečene, ale na to mi dala tabletky, to bol len vitamín na znormalizovanie. Malo to isté obmedzenia, že vyhýbať sa priamemu kontaktu na slnku počas obeda cez leto, že sa treba chrániť, ale to sa mňa nejako netýkalo, lebo som málo chodieval von, tak na to som si nejako bacha nemusel dávať. No a to vysúšanie. Ale inak nič hrozné. Veď ona by ťa mala informovať o všetkom. Ale to sú moje skúsenosti s tým, nemôžem hovoriť za všetkých. Ale čo poznám ľudí, čo to užívali, tak žijú všetci
ja už asi 4 roky beriem jeanine, na mesiac stojí okolo 13eur a nemôžem povedať krivého slova.
dôkladne som to zvážila s mojou doktorkou, tá sa ma najskôr opýtala, čo od antikoncepcie čakám a potom mi vybrala túto. ja som pred jej braním mala strašnú pleť. bez make upu a aknécoloru som nevyšla ani psa vyvenčiť. teraz chodím bežne bez make upu a aj keď ho použijem, tak len preto, aby som zakryla to, čo na mojej tvári spáchali roky predtým. nedá sa to porovnať akú som mala pleť predtým a teraz. a tak isto som mala problémy s menštruáciou, stávalo sa, že som ju jednoducho nedostala a mávala som také kŕče, že som len ležala v posteli a pišťala. teraz ju mám ako hodinky a oveľa slabšiu a kŕče síce zostali, ale nič čo by mi bránilo v tie dni normálne fungovať.
a to ešte nevravím o tom, že jednoducho by som nemala odvahu riskovať. ja až žasnem, koľko báb v mojom veku sa spolieha na to, že veď on to v čas vytiahne!!! toto je učivo biológie na zš, že takto ochrana nefunguje.
nech si vraví kto chce, čo chce, ja chcem najskôr dorobiť školu a potom pouvažujem o vysadení. nebudem nič riskovať. nefajčím, nepijem, beriem ju presne na hodinu, chodím pravideľne na kontroly kde mi robí doktorka veľa testov, aj na sono chodím, nič nezanedbávam...
@deadlyliving super je ze uz mas po tom ja sa opat tak isto ako na HAK budem odhodlavat 3 roky a potom si budem nadavat ze som to uz mohla mat za sebou
@flleur a nebojis sa, ze ak to vysadis vrati sa ti to?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
nežer hormóny kvôli vyrážkam, prosím ťa !
@luc.ka .. to som si myslela aj ja kym mi nedala na vyber a kedze som ani netusila co je dobre tak mi vybrala podla ceny ktoru som povedala ...
vychadza mi to stale na to zdravie...
Skrátka som sa chcela dostať k tomu, že mne na pleť trochu pomohla
ako, tie antikoncepcie uz maju take male mnozstvo latok, ze organizmus naburavaju stale coraz menej.. preto by som HAK nezatracoval, ale ked uz HAK tak na plne vyuzitie =D
Rozhodujuca je hladina hormonov, ktora sa v tabletkach nachadza, nie nazov preparatu!!!
Mne gynekolog pravidelne ukazuje tabulku rozdelenia HAK na nizkodavkove, strednedavkove a vysokodavkove. Tvoja je v strednom pasme, co je na tvoj vek uplne vyhovujuce. Keby ti dal nizsiu davku, neudrzi ti cyklus (samozrejme individualne, ale vo vseobecnosti cim si mladsia tym mas krvacanie silnejsie a vekom slabne - logicky). + nizka davka hormonov moze postupne vyvolat odburavanie vapnika z kosti, co vekom moze znamenat osteoporozu. Stredna davka je teda OK, pretoze cim si mladsia a mas pevnejsie zily, tak znesies vyssie davky hormonov, s pribudajucim vekom zily slabnu, a preto sa u starsich zien zase naopak voli HAK s co najnizsim obsahom hormonov.
V tvojom pripade, nakolko asi vies posudit (resp. aj doktor), ze problemy s pletou sa nezlepsia vodickami, mastickami apod., prichadza do uvahy aj vysokodavkova HAK, ako napriklad Chloe (odporucana). Ta by sa vsak nemala uzivat viac nez priblizne rok, nakolko ma ti pomoct vyriesit problem s pletou a ta davka je tam predsalen trosku privysoka.
Inak @borka86 , mozem sa spytat, ako dlho uzivas Lindynette? Dufam ze prvy mesiac (cize si jej pravdepodobne nedala vobec cas na to, aby ti upravila hladinu hormonov a pomohla s akne), ale sadla si za net a na zaklade nejakeho nezmyselneho konstatovania ze "Lindynette nepomaha na plet" uz ju chces zmenit?
Najs.
pokiaľ by si mala skutočné akné, na kt. by nič nezaberalo, myslím, že by si uvažovala celkom inak (ale jasné, ťažko posúdiť, pokiaľ si niečo také nezažila)
a inak oficiálne sa pri roaccutane musí brať aj atk (pokiaľ je žena v reprodukčnom veku), pretože sa pri ňom NESMIE otehotnieť
Sudim zeny ktore nemaju dost rozumu na to aby si zistili co to vlastne beru, resp. sa nechali poucit lekarom, lebo HAK nie su lentilky a na moje slova aj doslo - ako som sem pisala, moja kamoska pre svoju nezodpovednost skoro zomrela.
ale spat k teme, uz nechajme tak, preco ju kto berie, ved je to uplne normalne ze ty ju beries pre plet, ina zena pre ochranu pred otehotnenim, najlepsie je ak sa spoja oba ucinky, vsakze.
seriozne vazne a bez ironie, kolko ju beries? ved nemozes cakat, ze ked mas dlhodobe problemy s pletou, nasadis tabletky a za par dni mas plet ako babatko...ten ocakavany ucinok nastupuje priblizne do pol roka, hladina hormonov sa ti musi ustalit.
ak to nebude ono, tak ti ju doktor zmeni, ale rozhodne to nebude na zaklade konstatovani z internetovych clankov ze Lyndinette neucinkuje, ale na zaklade tvojej vlastnej skusenosti.
šak som sa ozývala v pravidelných intervaloch furt
ale ja neviem, čo ona vyskúšala, ani o tom nevravím, len som reagovala na Tvoje tvrdenie, kde hovoríš, že by si v živote nezačala brať hormóny kvôli pleti. pretože myslím, že pokiaľ má človek skutočne problém (a nie že dve vyrážky na čele), tak sa uchýli aj k možnostiam, kt. predtým nie celkom preferoval
no a môže to pleť natrvalo "znormalizovať" (nemusí, môže), nehovoriac o tom, že v dnešnej dobe sa môže hak užívať bez prestávky (teda len s prestávkou na rodenie)
No tak si sa nepochválila, že to užívaš. A vlastne, kedy si to užívala?
@deadlyliving ano pocula som o tom a odporucala mi to kozna, ale zevraj je tam dost vedlajsich ucinkov co nie su velmi dobre tak neviem ci to mam skusit alebo nie .. ty si to ako zvladal?
@sorciera akne mam uz mozno od 12 a neviem co chces pocut, ci mena vsetkych kremov a gelov co som pouzivala alebo co? mala som zinerit, differin teraz mam cutis help neviem ci poznas a strasne vela kremov co si uz nepamatam
Harmanček – ak naň nie ste alergickí, môžete ho piť, alebo sa ním aj umývať. Má protizápalové a antibakteriálne účinky.
Tymian a šalvia – sú vhodné na mastnú pleť
, teplé obklady otvárajú póry a do pokožky sa tak rýchlejšie dostanú hojivé látky.
Baza čierna – 2 lyžice kvetov zalejte 1/4 l vriacej vody, vlažné obklady
si prikladajte na problematickú pleť.
Listy skorocelu a kvety ďateliny – zmierňujú zápal.
Lopúchová maska – strúhaný koreň lopúcha krátko povarte v malom množstve vody a pridajte zemiakový škrob. Po vychladnutí naneste na tvár a nechajte 15 minút pôsobiť.
Repíková voda – repík lekársky zalejte liehom, vyrobte si repíkovú tinktúru, a tú používajte ako pleťovú vodu. Má výrazne hojivé účinky, preto je vhodná aj na liečbu mokvavého akné.
Propolis – má protizápalový účinok a zmierňuje svrbenie.
ale viem, ze na kozne problemy a problemy s akne je uplne najlepsia, teraz sa to bude mozno mnohym hnusit, ale naozaj to zabera....urinoterapia....
» acnetalks.org/sk/liecba-akne/...
pozri tuto.... v kazdom pripade, je to prirodne a uskodit ti to nemoze, na rozdiel od hormonov
fakt by som asi volila doživotné akné....
môže ale v zmysle, že vie, že by nemala (podpisuje sa aj také "prehlásenie", že si je žena vedomá toho, že počas liečby a myslím 5 mesiacov po nej nesmie otehotnieť. a teda čo ja viem, tak "spoľahliví" lekári rovno nariadia aj návštevu gynekológa s tým, že by žena mala súčasne užívať aj atk) lebo v roaccutane je izotretinoín a ten patrí medzi teratogény
pardon
ale áno, proste len to som tým chcela, že hej, tá účinná látka je svinstvo a proste v prípade tehotenstva môže spôsobiť poškodenia zárodku/plodu, čiže logicky žiadna rozumná žena to snáď nebude riskovať.
(a neviem, ako sám o sebe ten liek nenarobí až takú šarapatu, resp. nič čo by sa nedalo vydržať .. keď už teda má človek nejaký dôvod na to aby to podstúpil)
medzi hentaké látky (akože "nevhodné" pre zárodok/plod) patrí kopec "bežne" využívaných liečiv. a ako nie je tam, že 1OO%tne sa narodí postihnutý jedinec, ale to % je vyššie (preto sa teda niektoré látky nesmú podávať tehotným ženám)
čo je oproti tomu zodpovedné užívanie HAK?
a predpokladám, že roakutan je RETINOL, a to je forma vitamínu A, ktorá je pri predávkovaní toxická jak fras..........a o tom je tá ličba akné, o predávkovaní sa!
HAk navodzuje akokeby tehotenstvo.........nie otravu
@limetkajaja skinoren som mala aj ja ale vobec mi to nepomohlo, aj ked najdem nejaky krem co pomaha tak je to na urcitu chvilu a to iste bolo aj ked som brala antibiotika, po case to bolo este horsie ... HAK aj mne odporucali ked som mala 15 ale to som nechcela, myslela som si ze sa to nejak ustali po case a aj tak som pri tom skoncila
dôkladne som to zvážila s mojou doktorkou, tá sa ma najskôr opýtala, čo od antikoncepcie čakám a potom mi vybrala túto. ja som pred jej braním mala strašnú pleť. bez make upu a aknécoloru som nevyšla ani psa vyvenčiť. teraz chodím bežne bez make upu a aj keď ho použijem, tak len preto, aby som zakryla to, čo na mojej tvári spáchali roky predtým. nedá sa to porovnať akú som mala pleť predtým a teraz. a tak isto som mala problémy s menštruáciou, stávalo sa, že som ju jednoducho nedostala a mávala som také kŕče, že som len ležala v posteli a pišťala. teraz ju mám ako hodinky a oveľa slabšiu a kŕče síce zostali, ale nič čo by mi bránilo v tie dni normálne fungovať.
a to ešte nevravím o tom, že jednoducho by som nemala odvahu riskovať. ja až žasnem, koľko báb v mojom veku sa spolieha na to, že veď on to v čas vytiahne!!! toto je učivo biológie na zš, že takto ochrana nefunguje.
nech si vraví kto chce, čo chce, ja chcem najskôr dorobiť školu a potom pouvažujem o vysadení. nebudem nič riskovať. nefajčím, nepijem, beriem ju presne na hodinu, chodím pravideľne na kontroly kde mi robí doktorka veľa testov, aj na sono chodím, nič nezanedbávam...
@flleur a nebojis sa, ze ak to vysadis vrati sa ti to?