Ahojte je tu niekto kto má skúsenosti s prácou v programe ArcGIS? Potrebovala by som poradiť. V škole mi všetko išlo bez problémov ale doma už nie, mám problém s pridaním nového stĺpca do tabuľky. Viac v prvom kometári. Vopred ďakujem za odpovede.
Podľa poznámok zo školy treba najprv pridať vrstvu s ktorou chcem pracovať. 2. kliknúť pravým tlačítkom na vrstvu a dať možnosť Open Attribute Table. Otvorí sa mi tabuľka s údajmi. Ak chcem pridať do nej nový stĺpec kliknem na Table Options (biely papierik) a zvolím možnosť Add Field... Otvorí sa mi okno - do prázdnej kolónky napíšem názov nového stĺpca a vyberiem v aké čísla chcem mať v novom stĺpci - v mojom prípade Short Integer (celé čísla) a dám OK a už by som mala mať v tabuľke nový stĺpec lenže mne vždy vyhodí "Failed to add the field to the table/feature class." a žiaden nový stĺpec mi nerpidá. Možete mi poradiť čo mám robiť? V škole mi všetko išlo ale doma neviem možno postupujem zle, možno nemám všetko zapísané ale pozerala som to aj v skriptách a všade je ten istý postup. Ďakujem za rady.
Keď si to skúsiš hodiť do googlu, tak väčšinou nájdeš aspoň približné info, ak čo to počítaš z hlášok ktoré ti vyhodí, alebo "how to ..."
Konkrétne Arcgis nemám nainštalovaný, ale z toho čo som tu vyčítal, tak by to malo byť iba o kódovaní. Možno skús inak nazvať ten stĺpec. ... pri dopytovaní napr. v Postgrsql, Pg admine je praktické mať stĺpce s názvami malých písmen a medzery ako _ (podčiarkovník)
Od školy som sa do ArcGIS-u nepozrel, ale ak si dobre pamätám, tak celkom slušný bordel tam vedelo spraviť, ak bola v názve projektu nejaké interpunkcia alebo medzera, vtedy sa to občas tvárilo, že je to OK a potom začalo vyhadrovať chyby pri práci.
A niečo sa mi marí, že som toto videl aj v škole, že to niekomu nešlo a nejako sme to riešili, ale už to je nejaký ten rok ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Keď si to skúsiš hodiť do googlu, tak väčšinou nájdeš aspoň približné info, ak čo to počítaš z hlášok ktoré ti vyhodí, alebo "how to ..."
Konkrétne Arcgis nemám nainštalovaný, ale z toho čo som tu vyčítal, tak by to malo byť iba o kódovaní. Možno skús inak nazvať ten stĺpec. ... pri dopytovaní napr. v Postgrsql, Pg admine je praktické mať stĺpce s názvami malých písmen a medzery ako _ (podčiarkovník)
pripadne toto...
» support.esri.com/en/technical-ar...
Ak je to shapefile, tak dávaš názov atribútu o dĺžke max 10 znakov?
Názov nemá začínať číslicou ani podtržníkom. Nesmie obsahovať medzery a nejaké ďalšie znaky: » desktop.arcgis.com/en/arcmap/lates...
A niečo sa mi marí, že som toto videl aj v škole, že to niekomu nešlo a nejako sme to riešili, ale už to je nejaký ten rok ...
Možno skús tieto rady...
» community.esri.com/thread/70614...
» community.esri.com/thread/100505...
alebo zavrieť arckatalóg ak ho máš otvorený a vytváraš to v arcmap