ahoj ľudia som tretiačka na gympli a veľmi by som po skončení chcela ísť na architektúru na stu do ba..neviete prosím čo by som mala vedieť, čo sa doučiť, z čoho sú prijímačky, príp. ako je to s tými prípravnými kurzami a všetko okolo toho...? lebo som sa
@veronikarafi Prijímačky boli a myslím, že ešte stále sú len ako talentová skúška, čiže prídeš, nakreslíš, čo Ti povedia a podobné veci. Matiku/fyziku/niečo podobné ako také priamo pre prijatie potrebovať nebudeš, ale ak si gymnazistka, dôležité základy by si mala mať, čo sa určite pri ďalšom štúdiu zíde. Nejaké body sa Ti inak pripočítavajú k prijímačkám aj za priemer zo SŠ (neviem, či za celé štúdium, alebo len za niektoré vyššie roky + záverečný polrok alebo ten už ani nie, už si nepamätám, vážne), myslím, že keby si mala priemer čistých 1 celých, činí to celkom slušný percentuálny podiel bodov - ak si dobre spomínam, aspoň minulý rok to bola hádam aj desatina (100b z cca 1000b). Hmm.. čo ešte?
Šancu na prijatie máš celkom slušnú, toho sa až tak neobávaj. Trochu Ti kresba ide? Podľa predlohy, ale aj spamäti?
Ozaj, no a potom ešte PERSPEKTÍVA. Niečo si o tom pozri, nech poznáš základné pojmy ako úbežníky a horizont a vieš to približne správne nakresliť. Jedna úloha minulý rok bola koncipovaná spôsobom, kedy to bolo vhodné využiť, pretože si nemala presne zadanú predlohu, čo máš nakresliť, ale si vlastne navrhovala sama. Ale neviem, či to práve nie je tá, ktorú už zmenili.
Ale ináč, všetko aktuálne by si mala mať na webe . Určite sa pokús sa zorientovať na stránke. Čím skôr, tým lepšie. Dá sa tam k tomu dočítať viac, keď budeš hľadať.
ďakujem @flussica nejak kresliť viem ale mne ide skôr tieňovanie a to tam ani nie je povinné tak som si nie istá...absolvujem tento rok aj na zuš z výtvarnej ale na škole nič ako deskriptívu, perspektívu a pod. nemáme... . dejiny umenia tiež nie. inak bolo tam aj niečo z toho? napr. nejaké stavby priradiť že kto postavil v akom slohu a tak...? stránku som si pozerala ale tam sa napr. o tých prípravných kurzoch na tento rok nič nepíše ale asi je ešte skoro...a vraj sa dajú robiť aj inde napr. vo zvolene lebo to by mi bolo lepšie neviete o tom niečo? Ď.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Šancu na prijatie máš celkom slušnú, toho sa až tak neobávaj. Trochu Ti kresba ide? Podľa predlohy, ale aj spamäti?
Ozaj, no a potom ešte PERSPEKTÍVA. Niečo si o tom pozri, nech poznáš základné pojmy ako úbežníky a horizont a vieš to približne správne nakresliť. Jedna úloha minulý rok bola koncipovaná spôsobom, kedy to bolo vhodné využiť, pretože si nemala presne zadanú predlohu, čo máš nakresliť, ale si vlastne navrhovala sama. Ale neviem, či to práve nie je tá, ktorú už zmenili.
Ale ináč, všetko aktuálne by si mala mať na webe . Určite sa pokús sa zorientovať na stránke. Čím skôr, tým lepšie. Dá sa tam k tomu dočítať viac, keď budeš hľadať.
» www.archinet.sk/... - forum, tema prijímačky
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
e-mail: laco.b.pp@post.sk