Ahojte, existuje tu niekto, kto čítal jeho hru Smrť obchodného cestujúceho? Aký bol Willy podľa vás? Aké mal vlastnosti, a bol tragickým hrdinom? Myslíte, že dôvody, pre ktoré spáchal samovraždu ho robia "dobrým"?
@efyks Samozrejme, že čítala... No i tak neviem nájsť odpovede na tieto otázky... Robí ho dobrým to, že sa zabil, keď sa mal starať o manželku a mohol žiť ešte ďalšie roky? To mal každý riešiť dlžobu samovraždou?
mladý Werther sa tiež zabil napriek tomu že mohol žiť ďalšie roky a starať sa o ženu ktorú ľúbil napriek tomu že mala iného...človek nie je stroj...niekedy ho situácia úplne zlomí a poslednú trošku odvahy využije na prekonanie pudu sebazáchovy. Ťažko povedať...možno pre niekoho je tragický hrdina a pre niekoho nie je...názorov je viac a nemyslím že samotný autor keď to písal tak mal v hlave predstavu, tak toto teraz bude tragický hrdina...asi som ti nepomohol
Ide o to ako sa na neho pozrieš a ako ho vnímaš ty sama. Musíš si klásť otázky či bola dlžoba jediným motívom pre samovraždu alebo ich autor neponúka viacej? (Podľa mňa to nebola jediná príčina.) Skúmaj jeho vzťahy k ostatným postavám a Williho postoje a názory. Pri dobrých autoroch nemáš čierno-biele charaktery a rozhodnutia. Skôr by som riešila motiváciu konania postáv. Aj keď v skutočnosti ide o to, ako postavu a celkovo hru vnímaš ty sama.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov