ako sa nato pozeráte poznáte asexual/ku??? len tak zo zvedavosti sa nad tým zamýšlala...... raz som tak rozprávala sa s 1 osobou a došlo k tejto téme sexualita prešli sme všetky varianty a proste ked som sa nad tým zamyslela a našla si infošky o asexual
nemyslím si, že asexualita by sa mala považovať za sexuálnu orientáciu, lebo aj asexuálny človek môže byť homo(hetero)(bi)sexuál, teda má svoju orientáciu. akurát má zníženú sexualitu, teda nejaký prah toho, čo vyžaduje a čo mu vyhovuje vo vzťahu ,ktorý je ale vždy nejako orientovaný.
a myslím, že je to každého osobná vec a neexistuje na to (teda na ľudí, nie na to delenie) nejaký všeobecný objektívny pohľad, takže ja to neskúmam, nesúdim, neriešim.
dnes uz clovek ani nevie, kto ma naozaj nejaku poruchu a je asexual a kto to len hra.. raz som citala jeden navod ako zbalit nedostupnu zenu a tam muz pisal svoju skusenost, ze na nu hral, ze ma problemy so sexualitou a ze sa nevie vzrusit ani vyvrcholit, tak nema zaujem o vztah ani o sex s nou. nejako potom doslo k tomu sexu a on sa normalne vzrusil aj vsetko okolo toho a povedal jej, ze bola taka uzasna, ze ho z toho vyliecila, ze nikdy neveril, ze sa z toho dostane, ze je vynimocna zena. jej to tak posteklilo ego, ze s nim ostala.
Myslím, že to má viacero stupňov a tie nižšie stupne sú celkom bežné.
Napríklad ja som bola istá čas celkom hanlivo pomenovaná "homoš", lebo som kamarátkam na ulici neukazovala chlapov, ktorí sa mi páčia a ani som sa nijako nesnažila dokazovať, že takí vôbec existujú.
A doteraz s tým mám problém, že skrátka v situáciách, ktoré ostatých "rozpaľujú" sa mne nič nedeje.
"pride mi to ako normalna vec ze nieco nechceme robit, alebo nemame radi
nikto na mna nevyvaluje oci ked mu poviem ze paradajky mi nechutia a nepyta sa ma ako to mozem bez nich cely zivot vydrzat"
ono to je tak trošku rozdiel... tá fascinácia vzniká skôr z toho, že ti niekto oznámi, že niečo, čo je pre teba... PUD, ktorému sa nevieš ubrániť niekedy ani keď chceš, tak že on to nemá, alebo nepotrebuje, alebo sa mu to vyslovene hnusí... to je trošku rozdiel než to či ti chutia alebo nechutia paradajky
podľa mna to nie je sexuálna orientácia, len zníženie sexuality bud nejakou tramou ako je znásilnenie, zdravotnými problémami, náboženským presvedčením, alebo obyčajnou hanblivosťou...častokrát je asexuál aj homosexuál, ktorý nechce vyjsť s pravdou von
asexual je len ten, ktory nepotrebuje sex, je to taky clovek, ktory sa proste bez toho v pohode zaobide, ktory to proste nechce tak to nerobi...uplne normalny clovek ziadny pripad pre psychiatra :o neznamena to ze ked tu vseci sexuju o 106 ze ten kto je iny je automaticky co ja viem "nezdar prirody" alebo musel zazit traumu omg o:o
Bože no ako by som sa naňho asi pozerala? Ako na normálneho človeka. Je mi úplne jedno čo človek robí/nerobí za dverami svojho bytu pokiaľ to neporušuje zákon.
Skôr sa takto budem pozerať na teba, že sa takú chujovinu pýtaš
@majuri ja praveze stretavam samych ludi, ktori len nemozu pochopit, ako mozem nieco nemilovat tak ako oni a vravia mi, ako neviem co je dobre pritom ja ani nekomentujem, ked niekto ma iny vkus. asi to musim zacat robit
ale k teme, vobec nepoznam niekoho, kto by prehlasoval, ze nechce alebo by vyzeral tak...
jezis, preco by mal kazdy mat stale chut na sex?..bridia sa mi clanky typu "ozivte svoj sexualny zivot" alebo "trapi vas, ze nemate chut na sex?" a podobne blbosti....uspokojenie zo sexu nastava len ak je aj skutocna chut nan..a ak asexual nema chut na sex, tak o nic neprichadza, lebo aj keby sexoval, tak mu to neprinesie nejake uspokojenie...
pre tých čo k tomu nemajú čo povedať a nevidia moju otázku neozývajte sa ! ...hm okej dik za komenty bola zvedavá na všeobecný názor ..ale ešte viem že medzi nami sú ľudia, ktorý sa nevedia vyjadriť k tejto téme ..ale niekedy je lepšie mlčať než trepať blbosti ..ale snáď im to časom dôjde a dospejú a búdu inteligentnejšími
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
a pozerám sa na to - je mi to jedno, môj partner taký nie je, takže nemusím nič také riešiť
takto ti nepoviem nič.
tak.
hovnovolenasersi.
druhy asexuality? tell me more abooout it
a myslím, že je to každého osobná vec a neexistuje na to (teda na ľudí, nie na to delenie) nejaký všeobecný objektívny pohľad, takže ja to neskúmam, nesúdim, neriešim.
a podla mna existuju partneri aj pre asexualov , napr obete sexualneho zneuzivania, ludi fyzicky postihnuti/zraneni
podla mna su to normalni ludia ,ktori proste nemaju potrebu mat sex, alebo nechcu z hocijakeho presvedcenia
pride mi to ako normalna vec ze nieco nechceme robit, alebo nemame radi
nikto na mna nevyvaluje oci ked mu poviem ze paradajky mi nechutia a nepyta sa ma ako to mozem bez nich cely zivot vydrzat
tiez som rozhodnuta ze nechcem a nepovazujem za potrebne fajcit cigarety a takisto ma nikto neprehovara,alebo mi nemenuje vsetky benefity
so many double standards
Napríklad ja som bola istá čas celkom hanlivo pomenovaná "homoš", lebo som kamarátkam na ulici neukazovala chlapov, ktorí sa mi páčia a ani som sa nijako nesnažila dokazovať, že takí vôbec existujú.
A doteraz s tým mám problém, že skrátka v situáciách, ktoré ostatých "rozpaľujú" sa mne nič nedeje.
takze ty ides teraz liecit asexualitu
A nepotrebuje druhého človeka na vzťah, uspokojuje sám seba a to mu stačí
B má bežné prejavy sexuálneho cítenia, brydí sa mu akurát pohlavný styk
C má problém aj s inými prejavmi, ako sú intímne kontakty, dotyky, bozky
D nedokáže udržať nejaký bližší vzťah, ako čisto kamarátsky.
ak som to napísala blbo tak ma niekto znalší pomerov opravte
"pride mi to ako normalna vec ze nieco nechceme robit, alebo nemame radi
nikto na mna nevyvaluje oci ked mu poviem ze paradajky mi nechutia a nepyta sa ma ako to mozem bez nich cely zivot vydrzat"
ono to je tak trošku rozdiel... tá fascinácia vzniká skôr z toho, že ti niekto oznámi, že niečo, čo je pre teba... PUD, ktorému sa nevieš ubrániť niekedy ani keď chceš, tak že on to nemá, alebo nepotrebuje, alebo sa mu to vyslovene hnusí... to je trošku rozdiel než to či ti chutia alebo nechutia paradajky
Skôr sa takto budem pozerať na teba, že sa takú chujovinu pýtaš
ale k teme, vobec nepoznam niekoho, kto by prehlasoval, ze nechce alebo by vyzeral tak...
tak ti len napíšem, že si znova vygoogli tie veci...
ja ti len poviem, že ak sa z toho človek ako tak dostane, niektoré veci dolahaju dosť na psychiku...
radšej akceptuj názor a neries to..
skoro.