Mali sme havarku. Nie nejaku extra, ale aj tak bola škoda celkom vysoká. Na obhliadke povedali,že v pohode može sa to opravovat, poistovna to určite zaplati. A tak isto aj pri dalších dvoch doobhliadkách. Všetko bolo v pohode. Dokonca sme boli pred par dn
Tak ti poviem.Poistovne ja nazyvam ako certifikovanych slovenskych zlodejov.Poberaju od teba peniaze a ked pride na vyplacanie tak hladaju sposob ako nevyplatit.Proste hnusne povedane ojebavaju.A preco?Lebo slovenske zakony su stavane tak aby ich mocnejsi mohli obchadzat.
K tvojmu problemu ci auto bolo alebo nebolo na totalku neviem odpovedat nakolko som ho nevidel ..ale pokial ide o totalku ze ju uzna poistovna tak sa jedna tak ze oni to schvalia ze je totalka po obliadke...a ocenia vrak na nejaku sumu...ten vrak ti daju a mozes si ho predat...a zvysok do aktualnej ceny ktore by vozidlo ako neposkodene malo by ti mali doplatit....ak vsak auto neposudili na totalku a bolo opravene zjavne je to ich chyba...hoci si myslim ze ak auto bolo na totalku opravovat by sa nemalo...nemalo by uz ani pokial ide o poskodenie kostry vozidla..je to obtiazne auto dostat do stavu 100% nakolko vacsinou oni kostru potom len zvaraju a nie ju menia celu lebo to predrazuje pracu , a napokon kostra nieje lacna zalezitost...
@2 no oni to neposudili ako totalku, oni povedali,že opraviť normálne, tak auto opravili a vyzera ako nové. To až teraz povedali,že to ma ist na totalku- akože uplný chaoz.
Za prve poistovna nikdy nepreplati celu sumu za ktoru sa oprava na aute robila. Zazil som uz par naburanych aut a vzdy to je tak, ze poistovna zaplati tak 80-90% (vacsinou, presne to zavisi od viacerych faktorov). Takze ak ste auto rozjebali a nechali ho opravit v servise znacky ani sa necudujem ze to stoji tak vela (ked som videl cennik na alfu romeo presla ma chut tam poslat auto na opravu .
chavez : ono raz už bolo opravované a nebolo opravované u jeho značky, tentoraz sme však nechceli mat staršie alebo opotrebované dieli, - teda tak sa zhodla vačšina rodiny. A je mi jasne ,že by nezaplatili celu sumu,ved to sa ani nikdy nerobí,presne ako si napísal. Ale teraz sa chcu vykrutiť aj z toho mala čo by mohli zaplatiť... ja už dakedy na nich nemám slov...
@5 - no ano spoluučat hej, alwe mne ide o tu opravu o tu celkovu sumu- to sa mi ešte nestalo,že by niekomu preplatili uplne celu opravu- a to som už počula o viacerých prípadoch
Takze poistovna skutocne nemusi platit celu sumu. Vstupuje tam faktor amortizacie vozidla, ktora sa prepocitava podla toho ake je vozidlo stare. Presne som to zial nikde nenasiel ...
@10 myslím,že 150tisíc.... a kedže je to 8 ročné auto ,tak je to skoro viac ako polovica jeho ceny.... Ale aj tak ma štve,že prečo nepovedali hned, že totalka?ved boli minimálne dve doobhliadky, kde tiež nič nekecli... ale až teraz? normálne povedat,že opravte to a až ked je opravené povedat,že totalka je blbost...
pokial viem tak castž skody si preplaca sam platic poistovne. to nie je ako urazova ano, A zalezi vsetko na tom aka je to poistovna. i ked bola spomenuta. Ale kadza zmluva sa da upravit. takze ja tvoje rozpolozenie nechapem. (mam pocit, ze vseto zalezi od druhu a to neviem kolko presne prelacaju. aj som sa to ucil mam pocit, ze okolo 75% by mali. preplatit| teraz neviem ci ta sere ta totalka, alebo ta suma, ktora nebola zasa az taka vysoka na to, ze to auto bolo burane, cize sa stala nehoda.
@ 14 neštve ma suma.... štve ma totalka...štve ma ten princíp...
a ano musím priznat že ked sa kupovalo auto tak bolo spravená hrozná zmluva,(a nedá sa meniť- skušali sme- hlupa spoločnost,ktorú nebudem menovat) ked budeme kupovat nové auto,tak si aj trikrat premyslíme čo urobíme...
@15 ano toto je nevyhoda mat auto znaciek ,bmw,medak atd ...maju malu cenu po case a servis je rovnako drahy ako na nove modely ..prip male rozdiely...preto by som take auto bral len kebyze neviem co s peniazmi a aj to by som mal tak 2roky nove a vymenil...
k tej poistovni..nechapem akoze neda zmenit??...sak poistku mozes aj zrusit a prejst k inej poistovni nik ta nemoze nutit..leda ze by ste podpisali na viac rokov ale aj tak sak to je blbost tolko ani to auto nemusite mat alebo co...preto zasadne ked budem poistovat auto tak na rocne zmluvy a vzdy cez znamost sa snazit lebo normalne to nema vyznam
poprve by som si nedal auto do mercedesu, lebo tam su sami smelinari. raz pytali 60 tisic, druhykrat 40 a vymienali vsetko za kradnute veci a nikdy to neslo ako predtym. foter ich potom chytil pod krk, oni sa zatvarili kamaratsky, hned vymenili trysky, kable aj elektorniku za nove a software nastavili tak ako ma byt (oni ho totiz naschval rozhadzu, aby bolo auto o mesiac znova pokazene). tym ludom sa ale verit neda, oni tam so vsetkym kseftuju, mozno sa takto nejak dohodli s poistovnou a 80% suciastok z vasho auta vykradnu zadarmo a predaju vyhodne niekomu inemu. mechanici v mercedese su horsi nez stado ciganov.
poisťovne sú bandy podvodníkov..z čoho myslíš že žijú? z odrbávaní ľudí čo im naivne veria že vyriešia problémy za nich....auto posúdili ako totálku lebo im to viac vyhovuje..neraz som videl prípady mierne ťuknutých áut čo šli "akože" do šrotu...v skutočnosti ich za pár šupov odkúpil nejaký spriaznený servis a auto predal za ťažké prachy..biZnis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
K tvojmu problemu ci auto bolo alebo nebolo na totalku neviem odpovedat nakolko som ho nevidel ..ale pokial ide o totalku ze ju uzna poistovna tak sa jedna tak ze oni to schvalia ze je totalka po obliadke...a ocenia vrak na nejaku sumu...ten vrak ti daju a mozes si ho predat...a zvysok do aktualnej ceny ktore by vozidlo ako neposkodene malo by ti mali doplatit....ak vsak auto neposudili na totalku a bolo opravene zjavne je to ich chyba...hoci si myslim ze ak auto bolo na totalku opravovat by sa nemalo...nemalo by uz ani pokial ide o poskodenie kostry vozidla..je to obtiazne auto dostat do stavu 100% nakolko vacsinou oni kostru potom len zvaraju a nie ju menia celu lebo to predrazuje pracu , a napokon kostra nieje lacna zalezitost...
Poistovna vzdy plati plnu sumu - tzv. spoluucast poisteneho. Ta je bud dohodnuta fixne ( priklad 5000 SKK ) alebo je to %zo sposobenej skody.
Takze poistovna skutocne nemusi platit celu sumu. Vstupuje tam faktor amortizacie vozidla, ktora sa prepocitava podla toho ake je vozidlo stare. Presne som to zial nikde nenasiel ...
@6 pokial viem tak ak nedavas auto opravit novymi dielcami tak otie dielce poistovna nepreplaca....
napokon kolko stala cela ta oprava??....
inak , autorizovany servis je predrazeny nenormalne ale pokial auto bolo na totalku tak by ho v neautorizovanom len dodrbali
a ano musím priznat že ked sa kupovalo auto tak bolo spravená hrozná zmluva,(a nedá sa meniť- skušali sme- hlupa spoločnost,ktorú nebudem menovat) ked budeme kupovat nové auto,tak si aj trikrat premyslíme čo urobíme...
k tej poistovni..nechapem akoze neda zmenit??...sak poistku mozes aj zrusit a prejst k inej poistovni nik ta nemoze nutit..leda ze by ste podpisali na viac rokov ale aj tak sak to je blbost tolko ani to auto nemusite mat alebo co...preto zasadne ked budem poistovat auto tak na rocne zmluvy a vzdy cez znamost sa snazit lebo normalne to nema vyznam