Každý si chváli film Avatar.Je podľa vás naozaj taký dobrý? Oplatí sa mi ísť do kina ho pozrieť? (Už veľa filmov bolo vychválených do nebies a ked som ich videl tak to boli hlúposti). Poprípade by ste mi mohli napísať o čom to presne bolo. Dakujem.
Ja som počula nejakých šialených fanatikov alebo čo, chváliť to, ale takmer všetci vravia, že to je takmer to isté, čo Pocahontas, ktorú si síce už nepamätám, ak som ju vôbec niekedy videla, ale jednoznačne ma také hovadiny nezaujímajú. Odradil ma už len trailer, čo nám profák púšťal na hodine. Hnusní modrí. (blee)
Podobne ako @2 , odradil ma už len trailer... A druhá vec čo ma na ňom odrádza je práve to, že o tom všetci hovoria, vychvaľujú to, až mi z toho začína byť na grc. A ani to nemusím vidieť celé. Okrem toho nemám rada takéto multimegaextra efektové filmy, resp. žiadne "efektové" filmy.
Ale @ctrl sa chodí na avatar do kina obchytkávať s dievčatami!!
a inak kto napise ,ze to je len srackovity pribeh s efektami je absolutny filmovy neznalec a kraca takpovediac s riekou len aby nebol zahanveny tak mlcte
hmm no v mojich ociach je avatar taka lepsia rozpravocka presne ako H8u filmy kde je viac tychto animovanich veci ako reality velmi neoblubujem....nebolo to zlee ale cakal som jednoznacne viac a sklamalo ma to ze v podstate cela ta hlavna zapletka sa odohravala v "animovanom spracovani"
@15 Úžasné, takže človek sa bude riadiť tým, čo mu povedia nejakí odborníci, čo to mnohokrát až preháňajú a označujú za úžasné niečo, čo sa páči maximálne tak nejakej tisícine percenta ľudí a keď ľudia povedia, že je to hovadina, tak im proste povedia, že tomu nerozumejú, čo je absolútne choré, keď to má byť práve pre tých ľudí, alebo fanúšikmi, ktorí nie sú schopní na to napísať objektívny názor a bude to iba z jednej strany.
Úžasné, takže vôbec sa neriaď tým, čo ti povie bežný človek, či sa mu to páčilo alebo nie, pretože odborníci a fanatici to vedia lepšie, než my a ty! Nemáš právo na to, aby si dostal objektívne názory, aj dobré aj zlé!
odradil ma uz len ten trailer, ide o to aky zaner chces, avatar je dobrodruzne sci-fi, takze ludia co nemaju radi vela efektov alebo co povedia uz len ten trailer, alebo kritici toto a hento, kurna ked to uvidite potom nieco vravte toto su taky znalci ako ja po pol litri , chod na ten film a riad sa vlastnym nazorom lebo co sa paci tebe nemusi sa pacit im, s ich strany povazujem film za nepochopeny lebo vedia o tom co? po hnacke sa kukni do hajzla
presne toto zaujima aj mna...kamarat ho vychvalil a zase kamaratke sa to nepacilo..takze to mas vlastne jedno, ci ti tu niekto povie, ze sa mu to pacilo alebo naopak to bola blbost..lebo je tu velka pravdepodobnost, ze ty budes mat na to uuplne opacny nazor....vzdy predtym nez si pozriem nejaky film, tak zistujem hodnotenie na csfd..avsak ani to nie je zarukou kvalitneho filmoveho zazitku...nejeden krat sa mi napr. stalo, ze som pozerala film s hodnotenim (podla csfd.cz) okolo 90 % a absolutne ma to nezaujalo...
...na filmy sa pozerám hlavne kôli zábave, nehľadám v nich nejakú hlbšiu myšlienku, proste ich pozerám pre zábavu a dobré vyplnenie voľnej chvíle, počul som, že je Avatar plný akcie, úžasných efektov, úžasné spracovanie a nápady, čo je presne to čo mám rád, čiže je to film pre mňa.
dost ma dostava ked si niekto mysli, ze ten film je o nicom a nema zmysel ... BLBOOOST!! ... ked sa clovek aspon s priemernou inteligenciou zamysli nad tym filmom, tak pochopi myslienku ... aj ked podla mna samotne prevedenie je trocha nudne ... bola som na 3D ... nebyt toho ze sa polovicu filmu zaoberam tym, ze tam boli 3D listy, ta by som umrela od nudy ... najma prva polovica filmu ...
nieco na tom bude ked ten film ako jediny v historii zarobil cez 2 mld dolarov..ja som na to bol v kine ale listky som mal zadarmo, ale tie 4 €by som za to nedal...super efekty ale scifi nie je pre mna
@cinko keď už tak 3D ale tento film je na efekty biedny. Nesľubuj si od neho veľa lebo to neni nič prevratné ale je to dobrý film. Len taký obyčajný... zbytočný rozruch okolo neho
@idea hlavná myšlienka bola až príliš potlačená tými efektami, dala sa rozvinúť oveľa oveľa lepšie, veď od polovice filmu ide príbeh do úzadia a sú tam samé efektové scény bolo to zbytočne naťahované, len aby sa počítačoví animátori mohli pohrať...
@Ooooo Dovolim si napisat ze avatar bol efektami nabity film ale s prizemnym dejom bez nejakych vacsich zvratov, dej sa dal lahko ocakavat.. Som teraz absolutna filmova nula?
Myslim ze vo filmoch sa celkom vyznam, oblubujem filmy s myslienkou a nie efekty bez nicoho..
@lollko nikto nevravi ,ze si nula ..len nerozumiem preco je avatar vsade nenavideny jak twilight aaa..vlastne rozumiem ..lebo zarobil tak velke peniaze ,ze uz to ludia neuniesli a zavidia ,nadavaju ..koho avatar emocialne nedostal je absolutne necitlivy zvlastne,ze dievcatam co poznam sa film prave z tohto dovodu pacil ..chlapci sa chcu hrat na tvrdakov?
a to ze avatar nema myslienku je ruhenia filmografiou samou ..za to ,ze pribeh podobny avatarovi bol zobrazeny na platne uz neraz nema nic spolocne s jeho myslienkou alebo kvalitou ..keby v avatarovi boli efekty na urovni SR,nenadaval by si tolko ? ..aha..film ,ktory stal vela penazi a ma efekky je bezmyslienkovita sracka ..prepac nevedel som ,to je pre mna novinka
@Ooooo "len nerozumiem preco je avatar vsade nenavideny jak twilight aaa..vlastne rozumiem ..lebo zarobil tak velke peniaze ,ze uz to ludia neuniesli a zavidia ,nadavaju" Nevidel som, nehodnotim
"koho avatar emocialne nedostal je absolutne necitlivy" Prave si ma oznacil ze absolutn necitliveho Co uz. Zatial ma ziadny film nedojal tak, aby ma rozplakal. Nehovorim ze s nimi nesucitim, ale urcite ma nedostal
"zvlastne,ze dievcatam co poznam sa film prave z tohto dovodu pacil ..chlapci sa chcu hrat na tvrdakov? " Nemyslim si ze sa chcu na nieco hrat, ale vo vseobecnosti su holky citlivejsie ako chalani (podla mna)
"a to ze avatar nema myslienku je ruhenia filmografiou samou ..za to ,ze pribeh podobny avatarovi bol zobrazeny na platne uz neraz nema nic spolocne s jeho myslienkou alebo kvalitou"
Urcite si vazim viac film, ktory pride s originalnym napadom alebo myslienkou ako film, ktory sa opakuje a len dava tomu novy obal a efekty. Ano ma myslienku, bohuzial dost jednoduchu, priamociaru, miestami nudnu a strasne predvidatelnu.
"keby v avatarovi boli efekty na urovni SR,nenadaval by si tolko ?" Vobec nejde o efekty, tie s filmom a jeho myslienkou nemaju nic. Len si dovolim tvrdit, ze film s prepracovanym dejom a myslienkou nebude mat nikdy taky divacky uspech ako film, ktory ma fakt paradne efekty ale onicom dej.
"..aha..film ,ktory stal vela penazi a ma efekky je bezmyslienkovita sracka ..prepac" Nikde som v mojom predoslom poste ani naznakom nespomenul peniaze, takze mi prosim nevkladaj do ust nieco co som nepovedal
@Ooooo nikto tu netvrdí že to je sračka iba kvôli tomu že zarobil veľa peňazí... a nikto netvrdí že je to sračka
Ty si ale odkazoval na stránku csfd ako že sú tam odborníci - BLBOST... ak sa zaregistruješ a ohodnotíš 200 filmov tak si "odborníkom" aj ty....je pravda že niektoré hodnotenia na tej stránke sú podľa hlúpe
Ako som už napísala - ja mám rada filmy s dobrým dejom a až potom pozerám na efekty atď a nie naopak
@lollko milujem taketo dlhe rozpisovania a citaciu predosleho krasny priklad zvysovania ega na internete aj by som v tom pokracoval ale nemam cas ,chut ani naladu v dnesnej dobe je skratka moderne nenavidiet vsetko oblubene ked je nieco oblubene nezamena ,ze je to hned zle (vid. twilight,avatar) ,ale co mi neni rovno do toho ma hovno tvoj nazor ti brat nebudem
@vlcica1989 teba radsej uz ani nekomentujem vlasy si kvoli tomu trhat nebudem a hadat sa tiez nemienim
@Ooooo Ja len aby si si nemyslel, ze som taky ze vsetko oblubene je pre mna zle.. Mam rad aj filmy ktore maju mainstreamovy uspech, avatar ma proste nedostal, asi som od toho cakal vela. Konec
@Cinko ja som bola cez vikend na tom filme. prvych cca 25 minut je dost nudnych a ptm sa to rozbehne a asi v strede je to uzasne cize ak ti nebude vadit že ten zaciatok je nudny thak chod nan ale ptm je to uzasne a skvele
Pytal si sa či sa ti oplatí ho vidieť? Myslím že áno.
- Perfektné efekty, 3D prevednie, úžasný zážitok....-
Prepáčte, to sú keci. U filmu nejde ani tak o spracovanie, ako o to čo vám povie a čo vo vás zanechá. Ak to bol dobrý pocit, stačí si ho uchovať v pamäti a povedať : Páčilo sa mi. alebo : Bolo to fajn. A ak nie. nevadí.
Podľa mňa, bol tento príbeh o tom, aký sme. A aký obrovský rozdiel je medzi tým, čo sme a tým čím by sme mali byť.
Tie bytosti, ktoré žili na tej planéte, boli úžasné. nie preto, že boli animované, ale preto, že sa v nich snúbila krása a nebezpečnosť. Rešpektovali každý život, ale chápali, že keď chce jeden žiť, musí preto zabiť. No nikdy nezabíjali iba tak, zo športu, ale iba pre jedlo a pre prežitie.
V tomto filme sa stretla táto čistá a jednoduchá civilizácia s našou. A naša civilizácia, zničila ich raj, len pre peniaze. Preto že sme ako vždy nič nepochopili. A iba jediný človek, a to práve ten, ktorý mal pôvodných obyvateľov zradiť, ten sa postavil do boja. Odvážil sa riskovať všetko, aby ich zachránil. A takmer o všetko prišiel.
To čo tu napísali mnohí z vás hovorí, že ľudstvo svoje chyby znovu zopakuje, pretože je slepé a navždy zostane. Nikdy neuvidíte dúhu.
Takže milý cinko, ak máš rád filmy, povedzme sci-fi, kde sa bojuje uprostred raja a máš zmysel pre vnímanie rozdielov dvoch prezentovaných kultúr, a chceš vidieť čo dokáže človek urobiť pre lásku a kam až dokáže zájsť, choď do toho kina a pozri si ho.
Ak ho pochopí aspoň jeden ďalší človek, bude to ďalší krok k tomu, aby sa to u nás už neopakovalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
Ale @ctrl sa chodí na avatar do kina obchytkávať s dievčatami!!
Úžasné, takže vôbec sa neriaď tým, čo ti povie bežný človek, či sa mu to páčilo alebo nie, pretože odborníci a fanatici to vedia lepšie, než my a ty! Nemáš právo na to, aby si dostal objektívne názory, aj dobré aj zlé!
Ja mam tiez nico aktualne , co hovorite na film Terminator 1 ?
Skus ist na pouzity listok jak ja
...na filmy sa pozerám hlavne kôli zábave, nehľadám v nich nejakú hlbšiu myšlienku, proste ich pozerám pre zábavu a dobré vyplnenie voľnej chvíle, počul som, že je Avatar plný akcie, úžasných efektov, úžasné spracovanie a nápady, čo je presne to čo mám rád, čiže je to film pre mňa.
k teme-chod na to a nazor si urobis sam. nazori druhich ludii su irelevantne.
» seth82.wordpress.com/2009/12/17/rece...
A najlepsie je ten film pozerat v IMAXe - to je jasne, len skoda ze na Slovensku take cosi nemame
Příběh je taaak prostinký, ale kdo by to řešil.
Všechny charaktery postav byly tak naivně jednorozměrné, stejně jako v pohádkách, až mi to ale přišlo svým způsobem roztomilé
o tomto je ten úžasný velkofilm??? nevidela som to a ani nechcem...načo? nechcem vidieť film s úžasnými efektami a príbehom o ničom
asi tolko....
ale kazdopádne to bola peckaaaaaa
Myslim ze vo filmoch sa celkom vyznam, oblubujem filmy s myslienkou a nie efekty bez nicoho..
"koho avatar emocialne nedostal je absolutne necitlivy" Prave si ma oznacil ze absolutn necitliveho Co uz. Zatial ma ziadny film nedojal tak, aby ma rozplakal. Nehovorim ze s nimi nesucitim, ale urcite ma nedostal
"zvlastne,ze dievcatam co poznam sa film prave z tohto dovodu pacil ..chlapci sa chcu hrat na tvrdakov? " Nemyslim si ze sa chcu na nieco hrat, ale vo vseobecnosti su holky citlivejsie ako chalani (podla mna)
"a to ze avatar nema myslienku je ruhenia filmografiou samou ..za to ,ze pribeh podobny avatarovi bol zobrazeny na platne uz neraz nema nic spolocne s jeho myslienkou alebo kvalitou"
Urcite si vazim viac film, ktory pride s originalnym napadom alebo myslienkou ako film, ktory sa opakuje a len dava tomu novy obal a efekty. Ano ma myslienku, bohuzial dost jednoduchu, priamociaru, miestami nudnu a strasne predvidatelnu.
"keby v avatarovi boli efekty na urovni SR,nenadaval by si tolko ?" Vobec nejde o efekty, tie s filmom a jeho myslienkou nemaju nic. Len si dovolim tvrdit, ze film s prepracovanym dejom a myslienkou nebude mat nikdy taky divacky uspech ako film, ktory ma fakt paradne efekty ale onicom dej.
"..aha..film ,ktory stal vela penazi a ma efekky je bezmyslienkovita sracka ..prepac" Nikde som v mojom predoslom poste ani naznakom nespomenul peniaze, takze mi prosim nevkladaj do ust nieco co som nepovedal
Ty si ale odkazoval na stránku csfd ako že sú tam odborníci - BLBOST... ak sa zaregistruješ a ohodnotíš 200 filmov tak si "odborníkom" aj ty....je pravda že niektoré hodnotenia na tej stránke sú podľa hlúpe
Ako som už napísala - ja mám rada filmy s dobrým dejom a až potom pozerám na efekty atď a nie naopak
@vlcica1989 teba radsej uz ani nekomentujem vlasy si kvoli tomu trhat nebudem a hadat sa tiez nemienim
@lollko usmej sa lebo ti hlava praskne
inak akurat mi hraje pesnicka I SEE YOU z Avataru
@bordelaux ten film ma obrovsky zmysel
- Perfektné efekty, 3D prevednie, úžasný zážitok....-
Prepáčte, to sú keci. U filmu nejde ani tak o spracovanie, ako o to čo vám povie a čo vo vás zanechá. Ak to bol dobrý pocit, stačí si ho uchovať v pamäti a povedať : Páčilo sa mi. alebo : Bolo to fajn. A ak nie. nevadí.
Podľa mňa, bol tento príbeh o tom, aký sme. A aký obrovský rozdiel je medzi tým, čo sme a tým čím by sme mali byť.
Tie bytosti, ktoré žili na tej planéte, boli úžasné. nie preto, že boli animované, ale preto, že sa v nich snúbila krása a nebezpečnosť. Rešpektovali každý život, ale chápali, že keď chce jeden žiť, musí preto zabiť. No nikdy nezabíjali iba tak, zo športu, ale iba pre jedlo a pre prežitie.
V tomto filme sa stretla táto čistá a jednoduchá civilizácia s našou. A naša civilizácia, zničila ich raj, len pre peniaze. Preto že sme ako vždy nič nepochopili. A iba jediný človek, a to práve ten, ktorý mal pôvodných obyvateľov zradiť, ten sa postavil do boja. Odvážil sa riskovať všetko, aby ich zachránil. A takmer o všetko prišiel.
To čo tu napísali mnohí z vás hovorí, že ľudstvo svoje chyby znovu zopakuje, pretože je slepé a navždy zostane. Nikdy neuvidíte dúhu.
Takže milý cinko, ak máš rád filmy, povedzme sci-fi, kde sa bojuje uprostred raja a máš zmysel pre vnímanie rozdielov dvoch prezentovaných kultúr, a chceš vidieť čo dokáže človek urobiť pre lásku a kam až dokáže zájsť, choď do toho kina a pozri si ho.
Ak ho pochopí aspoň jeden ďalší človek, bude to ďalší krok k tomu, aby sa to u nás už neopakovalo.