Čaute
Chcela by som sa vás spýtať aký máte názor na to keď baba šoféruje ? Môjmu priateľovi to vadí, povedal že je čudné keď baba vozí chalana (pár krat sa to stalo). Som dobrý vodič a žijeme v 21. storočí, nevidím na tom nič zlé.
no ja sa snazim nemat predsudky, ale ak vidim niekoho na ceste urobit nejaku kolosalnu picovinu, tak pri obiehani v znacne nadpolovicnej vacsine pripadov zistim, ze za volantom sedi zena
som zena a priznavam ze nie som velmo dobry sofer . ale snazim sa zlepsovat stale. ked ideme dakam,ja a priatel,vzdy soferuje on,akoze nie preto ze to je 'cudne' ak by som soferovala ja,ale tak je to vzdy jeho auto a je lepsi sofer proste .
ked som spolujazdec, ide sa mi prijemne iba s par ludmi,(no a zena to teda zial nie je ) co zn. ze sa citim bezpecne, sofer sam posobi uvolnene, sebaisto, nie je strnuly a je zohrany s autom... dokonca sa mi nepaci, ked niekto sa hra na strasneho frajera na ceste, vadi mu, ked niekto ide predpisovo a nie je ohladuplny.
Ja ako spolujazdec musim povedat, ze poznam len zeny, s ktorymi sa mi prijemne jazdi a su naozaj dobre soferky Dokonca clovek, s ktorym sa mi chodi najlepsie je zena, takze asi takto.
A take tie picoviny, ze zeny nevedia soferovat a ze je divnr, ked zena vozi chlapa si mozte strcit za klobuk, su to picoviny
Bolo veľa situácii keď som šoférovala ja a na palube bol chlap a najprv mi to tiež bolo divné a teraz je mi to šum a fuk. Jasné niekedy sa cítim nekomfortne lebo viem že z času na čas spravím niečo ako typická žena a sama mám chuť nakričať na seba že som pribrzdená atrapa vodiča a ženy sa nad tým nepozastavujú ale viem že chlap by si všimol že robím blbosti. Pri niektorých to neriešim lebo viem že to neriešia a pri niektorých mám chuť ísť pešo popri aute a nech si oni robia čo chcú
Nikdy som nemal problem posadit vedla seba za volant zenu. Da sa povedat, ze vacsinou ju aj nutim. Chcem, aby co najviac soferovala a osvojila si tak potrebne veci. Sedenim doma alebo na sedacke spolujazdca sa nic nenauci. Nevidim dovod preco by som sa mal o niekoho ci nieco bat. Uz som naucil vela zien, ktore sa bali soferovat. Dnesne auta sa co sa tyka narazov velmi odolne a pravdepodobnost, ze by havarovala vo vysokej rychlosti je velmi miziva. Zaroven nemam ani preco nad niecim takym premyslat. A na tukance v meste ci cokolvek ine je predsa poistka. A aj keby nie, je to len a len auto. Nema zmysel ronit slzy nad materialnymi vecami. Ak spravi nejaku chybu nie je to dovod na paniku ci cokolvek ine. Treba vecne a priamo poradit, povedat. Ziadne vycitky a vety typu: "A keby bla bla bla" a "A Ty hento a toto bla bla bla" .. Treba byt rozumny a pristupovat s respektom a uctou. Prestat sa hrat na jesitneho chlapa, ktory vie vsetko najlepsie.
Zhrnutie: "Zena nie je podradny tvor alebo zviera. Je rovnako a casto viac sikovna a mudra nez muz. Muzi by si mali trosku vstupit do svedomia."
Nevravim ze som top sofer, tiez sa mi podarilo blbosti porobit (ale nejazdim roky ako niektori), no ale paradoxne ku komentarom vyssie vzdy ked som kvoli niekomu skoro naburala (pr. Netrpezlivy kokoti ktori isli predbiehat este aj mna pocas toho ako som predbiehala ja - traktor ktory sa skor nedal predbehnut, alebo dalsi majstri ktori isli predbiehat ked bolo auto oproti vo vzdialenosti asi 40 metrov a potom sa isli rychlo jebat na moju stranu a cakali asi ze im v tej rychlosti zacuvam alebo co) boli vzdy muzi, takisto aj taki ktori sa mi vtrepali z vedlajsej na hlavnu uz ked som bola pomaly vedla nich.
Akoze poznam muzov ktori su super soferi a poznam aj zeny co soferuju nahovno ale keby je tvoj priatel moj priatel a som si vedoma toho ze som dobry vodic, tak mu poviem nech si da facku a nejazdi so mnou ked nechce
wtf, ja šoférujem hrozne rada a často, aspoň 3 hodiny do dňa...a môj chlap sa veľmi rád povozí,keď niekam ideme môže si dať v kľude pivo a tak...niektoré ženy fakt nepatria za volant, ale to ani niektorí chlapi
moj frajer s tym nema problem, dokonca mi casto ponuka, nech soferujem, ze on sa rad povozi ale to mne sa vacsinou nechce ale inak soferujem rada.a nikto sa este na mna nestazoval.
@Diehard super si!
tiez nejazdim neviem ako casto, ale nemyslim si, ze som zla soferka. praveze ma moja segy chvali a s nou jazdim najcastejsie.
najprv som bola nervozna, ked vedla mna sedel tato, lebo odkedy si privyrabal v autoskole, mal potrebu mi vraviet "daj smerovku, ked budes odbocovat", co mi leizlo na nervy
a presne s takymito idiotnymi reakciami som sa stretla, ked som som raz viezla dvoch velmi podpriemerne inteligentnych chlapov na oslavu. "boze to baba pre mna prisla? takato mlada este? ja sa chcem dozit aj cesty nazad". (len aby bolo jasne, hodnotenie o podpriemernej inteligencii si nevysluzili pocas cesty, ale daaavno pred strasne nervy som mala na tie kecy o zenach za volantom. mala som chut ukoncit toto trapenie a stocit to do priekopy
z môjho pohľadu sú neohľaduplní a arogantní vodiči z 90% muži.
ženy sa boja a preto často nešoférujú uvoľnene, potom zmätkujú. nemyslím si ale, že by vedome ohrozovali či obmedzovali iných vodičov, zatiaľčo muži to robia.
neviem nakoľko som dobrý šofér, moje jazdy sú väčšinou plynulé, len keď si do auta sadnem po dlhšej dobe tak pokiaľ dostanem do nôh späť ten správny cit tak to chvíľu nejde úplne hladko, ale inak ako jazdením sa to proste nenaučím, a to platí o všetkých.
ako spolujazdec som sa asi ešte neviedla so ženou, ktorá by išla nebezpečne (ak nerátam moju mamku a jej (ne)vyhadzovanie smeroviek za ktoré jej furt nadávam) zato s chlapom áno.
nikdy mi nikto nepovedal, že si ku mne nesadne do auta, lebo som žena, a keby ti spravil, asi sa s ním už nebudem baviť
Pokiaľ mu pripadá divné aj to, že máš volebné právo... Ták je to na vážny rozhovor minimálne . Inak bol by som rád ak by ma frajerka odviezla ale prehovoriť ju k šoférovaniu je umenie...
ja teda nie som bohvieaky dobry sofer, ani vodicak dlho nemam, ale urcite nerozlisujem ci jazdi baba alebo chlap, pretoze moze byt baba uplne super sofer a muz hrozny a naopak, zalezi to od zrucnosti konkretnej osoby, nie od pohlavia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A take tie picoviny, ze zeny nevedia soferovat a ze je divnr, ked zena vozi chlapa si mozte strcit za klobuk, su to picoviny
Kebyze mi niekto povie, ze mu vadi zena za volantom, tak ho precuvam.
Vlastne aj u mužov lebo nie každý vie dobre šoférovať...
Zhrnutie: "Zena nie je podradny tvor alebo zviera. Je rovnako a casto viac sikovna a mudra nez muz. Muzi by si mali trosku vstupit do svedomia."
Akoze poznam muzov ktori su super soferi a poznam aj zeny co soferuju nahovno ale keby je tvoj priatel moj priatel a som si vedoma toho ze som dobry vodic, tak mu poviem nech si da facku a nejazdi so mnou ked nechce
nemám absolútne dôveru...
tiez nejazdim neviem ako casto, ale nemyslim si, ze som zla soferka. praveze ma moja segy chvali a s nou jazdim najcastejsie.
najprv som bola nervozna, ked vedla mna sedel tato, lebo odkedy si privyrabal v autoskole, mal potrebu mi vraviet "daj smerovku, ked budes odbocovat", co mi leizlo na nervy
a presne s takymito idiotnymi reakciami som sa stretla, ked som som raz viezla dvoch velmi podpriemerne inteligentnych chlapov na oslavu. "boze to baba pre mna prisla? takato mlada este? ja sa chcem dozit aj cesty nazad". (len aby bolo jasne, hodnotenie o podpriemernej inteligencii si nevysluzili pocas cesty, ale daaavno pred strasne nervy som mala na tie kecy o zenach za volantom. mala som chut ukoncit toto trapenie a stocit to do priekopy
ženy sa boja a preto často nešoférujú uvoľnene, potom zmätkujú. nemyslím si ale, že by vedome ohrozovali či obmedzovali iných vodičov, zatiaľčo muži to robia.
neviem nakoľko som dobrý šofér, moje jazdy sú väčšinou plynulé, len keď si do auta sadnem po dlhšej dobe tak pokiaľ dostanem do nôh späť ten správny cit tak to chvíľu nejde úplne hladko, ale inak ako jazdením sa to proste nenaučím, a to platí o všetkých.
ako spolujazdec som sa asi ešte neviedla so ženou, ktorá by išla nebezpečne (ak nerátam moju mamku a jej (ne)vyhadzovanie smeroviek za ktoré jej furt nadávam) zato s chlapom áno.
nikdy mi nikto nepovedal, že si ku mne nesadne do auta, lebo som žena, a keby ti spravil, asi sa s ním už nebudem baviť