Myslíte že je možné a je to správny pocit, tá túžba po bábätku už v 17tich? Úžasne si to viem predstaviť, že už o 2-3 roky chodím s bruškom a s mojím milým sa tešíme na náš prírastok. Práve som čítala príspevok, kde sa mladá baba pýtala či je skoro mať bá
ako tvoja vec ale mala by si byt realistka v dnesnej dobe sa v 19-20 studuje chodi po svete a nekocikuje male decko (rozmaznane, skazene, male decko ktore bude este aj skazou zeme)
aha a nemyslim si ze v dnesnej dobe je nejaky chalan co by v 20 chcel byt fotrom
tak ale to dieťa musíš mať s poriadne emočne a psychicky vyspelým mužom, ktorý má cit pre rodinu a túži po nej rovnako ako ty. a hlavne musí zaujať rolu otca a manžela a uživiť rodinu aby nezlyhal.
ja som vedela ze to takto dopadne no jasne.. ako predstava pekna.. babatko a tak...ale urcite len predstava.. jo, aj ja mam plany.. aj v studiu a takto.. nie zo srandy som na bilingvalnom gympli.. a ked sa postasti bude aj vyska v zahranici.. mozno tam sa najde sposob ako byvat s mojim milym aj bez svadby a babatka..
poznam aj take baby co otehotneli v 17 je zodpovedna, inteligentna, nomnoho ludi ma proti tomu vyyhrady, takze ak to naozaj chces podstupit napis si zoznam pre a proti, myslim ze logicky bude toho viac proti, ale kludne to moze byt aj naopak
ak su pripraveni obaja.. finacne, citovo, emocne.. a tak vselijak.. tak v tom nevidim ziadny problem...
ja mam spoluziacky, ktore maju deti.. a su stastie.. mam kamosku, ktora je vydata, bude mat 20 (inak tusim zajtra, nesmiem na to zabudnut! ) .. to naozaj zalezi len od cloveka..
veď tá škola... bývanie, peniažky... najväčšie faktory bez ktorých sa to neda.. a presne ktore chybaju.. achjejo.. ale dakujem aj tak.. nie necitim sa mat babatko teraz, urcite nie.. skola je zatial dolezita a potom sa uvidi.. budem len tretiacka, takze ziadna slava.. a kedze mam 5rocnu skolu.. takze este tri rocky.. a uvidime.. ale ani vtedy to nebude nic slavne.. lebo kedze gympel.. ide sa na vysku.. ale to skor v zahranici.. kedze skoncim strednu v 20tich.. potom vyska.. dalsich 5 rokov.. fuuha.. no v 25tke si zakladat rodinku? to sa mi velmi nepaci tak neskoro.. ajked sestra mala maleho teraz na 28..prve babatko..ale co ja viem.. druha sestra sa zas vydavala na 22... aj ked pred 10timi rokmi.. ked vyska tak vela neznamenala..ale teraz a bez vysky?
len to nie !!! v 18tich a co ty si z letanoviec??? ale teraz vazne kto sa ti postara o decko kym ty budes na vyske??? z coho ho budes zivit??? decko v 18tke je strasna kravina...
ja na tom nevidím nič zlé, i keď áno si ešte mladá... ale pokiaľ vieš čo všetko to obnáša byť matkou a chce to aj partner tak prečo nie? len treba naozaj byť finančne zabezpečení aby bábätko netrpelo.. a treba si uvedomiť, že to nie je to isté ako starať sa 3 hodinky o dieťa suseda.. že keď si už vyčerpaná alebo čo tak ho "odložiť" a potom si ho vypýtať keď opäť budeš mať chuť pohrať sa toto bude už tvoje bábo , ktoré nemôžeš odložiť, ktoré bude na teba naviazané a bude na tebe závislé.. ak sa v takom mladom veku nebojíš toľkej zodpovednosti tak potom mi ti do toho nemáme čo kafrať!
uf neviem ale skor dávam prednosť škole a myslím , že ja budem viac na prácu ako na deti ale ako tu bolo uvedené ak sa na to cítiš a si si istá , že to zvládneš...
ja osobne by som sa ešte na dieťa necítila, nejakú veľkú empatiu však k deťom ani celkovo nepociťujem, takže myslím, že u mňa bude aj v 30.tke skoro D
no ale čo sa týka toho, či je to normálne..tak moje bývalé spolužiačky (a je ich fakt dosť, nestačí mi jedna ruka na ich spočítanie) sú rovnaký ročník ako ja a dve z nich dokonca už majú aj po dve deti... nuž, keď si to tak ,,zariadili,, a vedia sa o ne postarať a nechýba im to, čo prežívajú ostatní mladí ľudia, tak je to ich vec.. ale keď ich vidím, ako tak kráčajú po ulici, s kočíkom, alebo s dieťaťom za ruku, tak mi to príde stále take neuveriteľné...
a čo sa týka toho maturovania v tehotenstve, tak jedna spolužiačka maturovala tehotná... žiaľ, jeden predmet neurobila, teraz v lete porodila a v septembri ide na opravné..
@helka15 nečo by som ti na toto napísala...už sa takto popálilo tolko ludí v mojom, okolí že malo decko takto skoro ale zbytočne si budem hubu drať aj tak to hovno pomože....ked som 5 ludom hovorila že majú čas 6 ma neposluchhlo...a počula som že mali dat na moju radu ale...rob si ako chceš...presne ako som tu niekde zazrela hore v kometoch: Kto nemyslí zaplatí
ja by som brala...naše mamky mali v takom veku, tak prečo nemôžme aj my? ..len problém sú tie peniaze...mať nato financie a ukončenú školu, tak by som bola hneď aj teraz maminou..
ja som veľmi túžila po dieťati už v 16.. niežeby ma to prešlo..len sa to ukľudnilo a viem, že je lepšie počkať si na dieťatko až okolo 25..ak ho budem vedieť uživiť. Ale mám kamarátku a jej sestra mala v 17 dieťatko a aj chalana s ktorým ho plánovali, teraz žijú v dome a dievčatko má už skoro 3 roky..ale vieš..väčšinou to tak býva, že ostaneš doma s malým a potom čo?.. študovať vysokú pri dieťati? Po jednom väčšinou príde druhé. Ale napr.v 40 máš dospelé deti čo je super.. záleží to na každom
že sú to hlúpe, sprosté a hlavne naivné dievčatá, čo si to myslia...alebo majú zazobaných rodičov, čo im zabezpečia ich budúcnosť a i tú toho malého decka!
@aguri500 presne tak...nech sa niekam strčia alebo sa rýchlo spamätajú tí mladí ,,snílkovia,,...je to zodpovednosť...dovoliť si to môže len ten, kto na to má peniaze a budúcnosť zabezpečenú prachatým ocinkom alebo priateľom...
neviem no...podla mna nemozes byt emocne pripravena na dieta v 17..to proste nejde..ved si estelen v skole, máš "houby" zažitého a podla mna si nedokazes dobre predsatvit čo všetko to so sebou obnasa, to nieje ako morča, ktoré keď ťa nebude baviť, tak ho proste predáš alebo daruješ.. "povolanie" -matka- je najťažšie na svete a keď vidím niektoré ženské ako sa o tie deti starajú , tak to je podes, nečudujem sa, že z nich vyrastajú depresívny ľudia, bez štipky citu a pochopenia.. a naviac, mas asi priatela-neviem či s ním bývaš, ale pokial nie, tak odporucam najpr s chlapom byvat cloveka spoznas poriadne jedine takto...
a k tomu mi ešte napadá: Ak máš ČT2, tak každý štvrtok o 20:00 tam chodia Manželské etudy a hneď na to idú Manželské etudy po 25 rokoch /tusim tak sa to vola/. to si pozri, krasny priklad niektorych parov, ktori sa nepoznali, zacali spolu zit mali spolu dieta a ich vztach bol prehnily hned od zaciatku. je to sice z cias socializmu, ale je to krasne vsetko vystihnute
Tiež som mal také chúťky ale spätne si myslím že by to nebol dobrý nápad. Na druhej strane určite by to nebola taká katastrofa ako tu ktosi píše zničiť si život. Je to zázrak a je len na tej konkrétnej dvojci ako to zvládne.
18ročná osoba, akokoľvek inteligentná, a s akýmikoľvek vyzretými názormi, nemá ešte sformovanú osobnosť. mení sa, jej centrálna nervová sústava prechádza najvýraznejšími zmenami v tomto období.
môže sa tešiť a ľúbiť svoje dieťa, avšak výchova dieťaťa dieťaťom je pre to malé nevhodná. 18ročný človek v tejto dobe nedá dieťaťu plnohodnotnú výbavu do života. ak je nie je jedno, ako bude malé bábo vyrastať a čo všetko mu ona ako matka odovzdá, bude ho mať neskôr. každé rozumné a vyzreté dievča si toto zváži a bábätko bude chcieť neskôr. pre jeho dobro.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ako tvoja vec ale mala by si byt realistka v dnesnej dobe sa v 19-20 studuje chodi po svete a nekocikuje male decko (rozmaznane, skazene, male decko ktore bude este aj skazou zeme)
aha a nemyslim si ze v dnesnej dobe je nejaky chalan co by v 20 chcel byt fotrom
ale tak nech sa paci a vela stastia prajem
len potom o 5-6 rokov si uvedomí, že si chce užívať život a hups dieťa je už na krku
neviem, nemyslím si že mať dieťa v mladom veku je ideálne
ja mam spoluziacky, ktore maju deti.. a su stastie.. mam kamosku, ktora je vydata, bude mat 20 (inak tusim zajtra, nesmiem na to zabudnut! ) .. to naozaj zalezi len od cloveka..
no ale čo sa týka toho, či je to normálne..tak moje bývalé spolužiačky (a je ich fakt dosť, nestačí mi jedna ruka na ich spočítanie) sú rovnaký ročník ako ja a dve z nich dokonca už majú aj po dve deti... nuž, keď si to tak ,,zariadili,, a vedia sa o ne postarať a nechýba im to, čo prežívajú ostatní mladí ľudia, tak je to ich vec.. ale keď ich vidím, ako tak kráčajú po ulici, s kočíkom, alebo s dieťaťom za ruku, tak mi to príde stále take neuveriteľné...
a čo sa týka toho maturovania v tehotenstve, tak jedna spolužiačka maturovala tehotná... žiaľ, jeden predmet neurobila, teraz v lete porodila a v septembri ide na opravné..
lenže bábätko ti rozbije celý rytmus dňa a čo tak najprv venovať sa vzdelaniu a až potom uvažovať o rodine?
a k tomu mi ešte napadá: Ak máš ČT2, tak každý štvrtok o 20:00 tam chodia Manželské etudy a hneď na to idú Manželské etudy po 25 rokoch /tusim tak sa to vola/. to si pozri, krasny priklad niektorych parov, ktori sa nepoznali, zacali spolu zit mali spolu dieta a ich vztach bol prehnily hned od zaciatku. je to sice z cias socializmu, ale je to krasne vsetko vystihnute
môže sa tešiť a ľúbiť svoje dieťa, avšak výchova dieťaťa dieťaťom je pre to malé nevhodná. 18ročný človek v tejto dobe nedá dieťaťu plnohodnotnú výbavu do života. ak je nie je jedno, ako bude malé bábo vyrastať a čo všetko mu ona ako matka odovzdá, bude ho mať neskôr. každé rozumné a vyzreté dievča si toto zváži a bábätko bude chcieť neskôr. pre jeho dobro.