ahojte poradíte mi ? mám notebook asi 1 rok a trošku mi blbne batéria mám ju v napájaní ukazuje mi že je v nabíjení ale že sa nenabíja ostáva stále na 62% a nwm čo s tým mám spraviť
@sekki preco? no lebo je to spotrebny tovar, preto. ked ti mobil pri zakupeni vydrzal na 100% nabiti 3 dni a po 1,5 roku ti vydrzi iba 1 den, tak tiez ho ides reklamovat?
"Záručná doba na všetky batérie, stylusy a elektronické perá Lenovo je obmedzená na 12 mesiacov, ak nie je uvedené inak."
A podla zakona spotrebny tovar nemozes reklamovat len tak, lebo podlieha opotrebovaniu (tiez ked si kupis napln do tlaciarne, ju nepojdes po roku vratit, ze sa ti minula napln ked si vytlacil 500 stran)
Na diely, ktoré sa opotrebovávajú alebo diely, ktorých životnosť je kratšia ako životnosť zariadenia, môže byť HP poskytovaná záruka odlišná od záruky zariadenia.
Takéto diely sú napríklad nabíjateľné batérie, atramentové alebo tonerové náplne, zálohovacie pásky. Kapacita nabíjateľných bateriek do notebookov sa časom a používaním (vyjadreným počtom nabíjacích cyklov) znižuje.
Také zníženie kapacity je nevratné a nemôže byť považované za vadu, ale za bežné opotrebenie. Obvyklá životnosť batérie Li-ion je cca 300 nabíjacích cyklov.
@erjedna za pokus to stoji, a ked neuspeje tak moze potom kupit novu.
ALE nikto nie je taky hlupy aby povedal pri reklamacii ze ma pokazenu bateriu.
Uvediem ze notebook/nabijacka nenabija bateriu.
Toto uz nie je spotrebny tovar a ma 2 roky zaruku.
Za pokus nic neda (maximalne bude 30 dni bez booku)
A to ze baterka je opotrebovana nie je dovod nenabijania.
Ak je baterka stara tak sa nabije na 100% ale vybije sa behom par minut. Tu blbne nabijanie ako take.
Navyse nabijacky okrem + a - kontaktu maju este treti s ktorym komunikuje nabijacka a notebook. Ak je tento kontakt poskodeny tak notebook vyhodnoti nabijacku ako neoriginalnu a v zaujme ochrany bude nabijacku pouzivat na svoje napajanie ale nedovoli nabijat baterku aby ju neposkodil.
Co by aj celkom sedelo na nim popisovanu chybu.
Ten treti kontakt je tzv. Kurvitko, a je tak tenky ze ak casto cestujes napr vlakom a ohybas konektor tak ho ulomis raz dva.
A on ho nemusi mat ani vylomeny ale mozno len poskodeny.
Takze z casti mas pravdu co sa tyka baterky, ale do reklamacie to uvediem tak aby bola sanca ze ju uznaju.
Nauc sa zit na svete, lebo ako sa hovori, loz ma kratke nohy ale v dnesnom svete s pravdou tiez nezajdes daleko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Co riesis. 2 roky mas zaruku
» shop.lenovo.com/sk/sk/services-...
"Záručná doba na všetky batérie, stylusy a elektronické perá Lenovo je obmedzená na 12 mesiacov, ak nie je uvedené inak."
A podla zakona spotrebny tovar nemozes reklamovat len tak, lebo podlieha opotrebovaniu (tiez ked si kupis napln do tlaciarne, ju nepojdes po roku vratit, ze sa ti minula napln ked si vytlacil 500 stran)
Takéto diely sú napríklad nabíjateľné batérie, atramentové alebo tonerové náplne, zálohovacie pásky. Kapacita nabíjateľných bateriek do notebookov sa časom a používaním (vyjadreným počtom nabíjacích cyklov) znižuje.
Také zníženie kapacity je nevratné a nemôže byť považované za vadu, ale za bežné opotrebenie. Obvyklá životnosť batérie Li-ion je cca 300 nabíjacích cyklov.
ALE nikto nie je taky hlupy aby povedal pri reklamacii ze ma pokazenu bateriu.
Uvediem ze notebook/nabijacka nenabija bateriu.
Toto uz nie je spotrebny tovar a ma 2 roky zaruku.
Za pokus nic neda (maximalne bude 30 dni bez booku)
A to ze baterka je opotrebovana nie je dovod nenabijania.
Ak je baterka stara tak sa nabije na 100% ale vybije sa behom par minut. Tu blbne nabijanie ako take.
Navyse nabijacky okrem + a - kontaktu maju este treti s ktorym komunikuje nabijacka a notebook. Ak je tento kontakt poskodeny tak notebook vyhodnoti nabijacku ako neoriginalnu a v zaujme ochrany bude nabijacku pouzivat na svoje napajanie ale nedovoli nabijat baterku aby ju neposkodil.
Co by aj celkom sedelo na nim popisovanu chybu.
Ten treti kontakt je tzv. Kurvitko, a je tak tenky ze ak casto cestujes napr vlakom a ohybas konektor tak ho ulomis raz dva.
A on ho nemusi mat ani vylomeny ale mozno len poskodeny.
Takze z casti mas pravdu co sa tyka baterky, ale do reklamacie to uvediem tak aby bola sanca ze ju uznaju.
Nauc sa zit na svete, lebo ako sa hovori, loz ma kratke nohy ale v dnesnom svete s pravdou tiez nezajdes daleko