Niekde som minule pocul ze ludia co pravidelne bicykluju maju vacsi nabeh na rakovinu prostaty a semennikov. Odkedy som to pocul (predvcerom) tak uz som nesadol bajk. Teraz mi to ale chyba. Je to vobec pravda alebo ako to je. Lebo pravda je taka ze ked
hm, Sagan je potom prešpikovaný rakovinou ako bôčik slaninou....
ak máš pochybnosti o svojom zdravotnom stave, choď k doktorovi, povedz mu svoj "príbeh" - obavu z bicyklovania....ak ťa nepošle do pi...., že čo si vymýšľaš, potom ti dá zobrať krv a zistí ako je to s tebou....
aký problém...
pozri no.... na druhej strane určite bicyklovanie pomáha udržiavať zdravé srdce a viac ľudí zomrie na infarkt a mŕtvicu ako na rakovinu semenníkov a prostaty
Rakovinu teraz môžeš dostať z úplne všetkého, na čo sa pozrieš, ale ostatne výhody bicyklovania prevyšujú toto riziko...
Ja bicyklujem aj kvôli tomu, že moja babka ma škaredé kŕčové žily a ja ich nechcem mať... plus ako tu bolo spomenuté že posilňuje srdce (keď sa to tak vezme, tak celý kardiovaskulárny systém), zlepšuje kondíciu a nehovorím o psychickej pohode....
@erixa ale ty sio dievca nemas ani prostatu ani to druhe takze pre teba je to uplne bezpecne. Ja mam tiez velmi rad bicyklovanie... A viem ze inak je to velmi zdrave dobre sa po nom cititm. Ja som bicyukloval od februara skoro kazdy den 1 - 1,5 hod vacsinou tak 15 - 23 Km.
Ale vcera som si vygooglil jednu studiu podla ktorej sa pri 8mich hodinach bicyklovania tyzdenne zvysuje riziko rakoviny prostaty az 6 nasobne. A ak by som aj nedostal rakovinu mozem z toho byt neplodny, pripadne mat problemy sa vycikat atd. Takze nechcem taketo veci riskovat.
Kupim si radsej elektricku kolobezku tam mi nic nehrozi a ked uz budem vycerpany tak si mozem zapnut elektricky pohon. Okrem toho kolobezku mozem zobrat aj do auta, autobusu alebo na nej jazdit po nakupnom centre.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ak máš pochybnosti o svojom zdravotnom stave, choď k doktorovi, povedz mu svoj "príbeh" - obavu z bicyklovania....ak ťa nepošle do pi...., že čo si vymýšľaš, potom ti dá zobrať krv a zistí ako je to s tebou....
aký problém...
ale to je iná story....
@Chlorofyl zase ta chyta komplex menejcennosti?
@Lafiziq nemam ale dik za tip idem si ich kupit.
@Patrixo ee ale asi to bude podobne.
Mne stacilo precitat toto forum mtbiker.sk/forum/trening-vyziva-zdravie/rakovina-semennika-t39546.html a uz viem ze si idem kupit kolobezku.
kua uz druhy krat dneska gramaticka chyba (esteze tu existuje mazanie prispevkov)
kupim si kolobezku tam nebudem riskovat ani rakovinu a bude to mat rovnako pozitivne ucinky na srdce a cievy ...
Ja bicyklujem aj kvôli tomu, že moja babka ma škaredé kŕčové žily a ja ich nechcem mať... plus ako tu bolo spomenuté že posilňuje srdce (keď sa to tak vezme, tak celý kardiovaskulárny systém), zlepšuje kondíciu a nehovorím o psychickej pohode....
Ale vcera som si vygooglil jednu studiu podla ktorej sa pri 8mich hodinach bicyklovania tyzdenne zvysuje riziko rakoviny prostaty az 6 nasobne. A ak by som aj nedostal rakovinu mozem z toho byt neplodny, pripadne mat problemy sa vycikat atd. Takze nechcem taketo veci riskovat.
Kupim si radsej elektricku kolobezku tam mi nic nehrozi a ked uz budem vycerpany tak si mozem zapnut elektricky pohon. Okrem toho kolobezku mozem zobrat aj do auta, autobusu alebo na nej jazdit po nakupnom centre.