Čo si myslíte o biliguálnom gymnáziu idem do 9-tej a netuším čo chcem robiť takže ako strednú som si vybrala gymnázium len neviem či je dobrá voľba biliguálne dá sa to zvládať ? Chodím aj na jazykovú školu a anglina ma dosť baví
Ja som na bilingválnom nemeckom a dá sa to zvladnúť, jazyk sa naučíš naozaj dobre.... aj ked prvý ročník je dost brutálny fyzika, biologia, chemia v nemčine...nič príjemné
ak ťa teda jazyky bavia, tak na bilingválku by si určite nemusela mať väčšie problémy a je to celkom fajn voľba... toto síce nehovorím z vlastných skúseností, ale.myslím si tak
Ja ovládam dva cudzie jazyky, mienim sa učiť tretí, jazyk využívam denne v škole aj v živote a napriek tomu by som znova asi na Bilingválne gymnázium nešla. Z jedného som vyšla a väčšinu užitočných predmetov neovládam po slovensky. Je to dosť useless, keďže neplánujem chodiť na školu v španielsku...
Ale nechcem ťa odhovárať. Nie je to zlé. Ak nevieš, čo od života, tak ti gymnázium poskytne predĺženie. Nebudeš to musieť vedieť o pár rokov dlhšie
tento rok som skončila bilingválne gym. v Tisovci a myslím, že to je bola správna voľba aj keď učiť sa biologiu, dejepis, geo, atd v angline dá celkom zabrať ale dá sa to zvládnuť, keď sa chce a anglina ťa baví tak nemáš problém
Mala som ísť na bilingválne gymnázium, ale nechala som to plávať, lebo som sa bála učenia predmetov v cudzom jazyku. Môžem povedať, že to ľutujem. Choď tam.
Inak.. ja chodím na nemecké v Poprade, a je to brútus. Nič pre slabé žalúdky. Aj keď v nemčine máme len matematiku, geo a dejepis, čo je na škodu veci, lebo výber malý a je málo Nemcov, čo by boli ochotní učiť vo východnej Európe, pretože za Prahou pre nich začína Sibír... Ale sme najlepšie bilingválne na Slovensku, úzko spolupracujeme s nemeckou stranou. Budúci rok končím, a už teraz mi je z toho zle. A nie som si vedomá ani toho, že viem dobre po nemecky, akurát že rozumiem už všetko, aj keby mi niekto vysvetľoval teóriu pravdepodobnosti, tak by som rozumela, ale keď mám niečo povedať, tak sa cítim ako obmedzená... a tento problém nemám sama... Pokým teda nechceš ísť študovať do zahraničia, tak ti to je naprd.
ja som akurát vyšla bilingválne v Sučanoch ale už by som tam asi znova nešla... Možno som od toho čakala viac , ja neviem, ale po piatich rokoch si hovorím, že gymnáziá sú úplne zbytočné školy v dnešnej dobe. Ale inač je tam super, väčšina ľudí aj profesorov je great, aj tie predmety v angline sú v pohode len už chýba dosť profákov, ktorí by vyučovali v anglickom jazyku.
Ja tiež chodím na bilingválne a keby si môžem vybrať , tak tam idem znova.
Na jednej strane jazyky na našej škole zase nie sú podľa mňa na nejakej vysokej úrovni. Ale tá škola má veľa plusov, pripraví ma na výšku a tak je to celkom fajn , klasický gympel by ma asi nebavil, takto je učivo zaujímavejšie keď je po anglicky.
Určite nie, sama chodím na bilingválne a je to brutál a ak nechceš ísť na výšku niekde do zahraničia, tak sa tam budeš zbytočne trápiť,tým že sa budeš učiť predmety v ang. jazyku a v tom prípade ich nebudeš poriadne ovládať po slovensky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@mamradadeli to mi vravi aj segra co teraz skoncila vysku (jedna z najlepsich v Sr) ale nemas z toho nic ak nevies jazyk
Ale nechcem ťa odhovárať. Nie je to zlé. Ak nevieš, čo od života, tak ti gymnázium poskytne predĺženie. Nebudeš to musieť vedieť o pár rokov dlhšie
Na jednej strane jazyky na našej škole zase nie sú podľa mňa na nejakej vysokej úrovni. Ale tá škola má veľa plusov, pripraví ma na výšku a tak je to celkom fajn , klasický gympel by ma asi nebavil, takto je učivo zaujímavejšie keď je po anglicky.