Ahojte, obraciam sa na vás s otázkou, či si radšej vybrať bilinguálne, alebo klasické gymnázium? Neskôr by som chcela ísť na pedagogickú a neviem, ktoré gymnázium by bolo prospešnejšie, alebo z ktorého by som mala väčšiu šancu, aby ma zobrali. Za odpovede
No ak chces studovať neskor anglicky jazyk tak asi bilingvalne ale klasicke je lahsie... A na pedagogickej si nezakladaju natom ci si z bilingvalneho alebo klasickeho gympla ... Podla mna chod na klasicky ... Budes to mat jednoduchsie
mas 13 a mozno sa toho vela zmeni kym pojdes na vysku a ja ti radim vyber si bilingualne gymnazium ved jazyk je v tejto dobe asi najdolezitejsi a to ti bude na bilingualnom gymnaziu poskytnute, kdezto na normalnom gymnaziu ti budu do hlavy tlacit zbytocne veeeeeeeeeela matiky a fyziky
Som na bilingválnom a študujem francúzštinu a prírodné vedy... ak si myslíš, že zvládneš aj tlak takejto školy tak ti to len prospeje, nech už si potom vyberieš vysokú akú len chceš.
Ja tiež chodím na bilingválne a keď píšeš, že ťa anglina veľmi neláka, tak potom neviem, či sa ti to oplatí. V tvojom prípade by bolo asi najlepšie ísť na pedagogickú strednú, prípadne na obyčajné gymnázium. Ale bilingválne je rozhodne dobrá voľba a v živote ti len pomôže, ak budeš anglinu dobre vedieť.
@iamdiamond na bilingválnom je fyzika a matika tá istá ako na normálnom, uplne to isté učivo, tie isté knihy, dokonca na bilingválnom máme niektoré predmety, napr. biológiu ešte ťažšiu!
@dadka2309 voliteľné hodiny sú len na súkromných. keď ani nevieš napísať slovo "bilingválne" jeb na celý gympel, a ak ťa neláka angličtina tak nie je o čom
Tak ja som tiež na bilingVálnom v Sučanoch, na anglickom. Som rada, že som šla, aj keď som tu len chvíľku. Je pravda, že zatiaľ mám riadne problémy, hlavne s matikou, lebo mám takého mámvpičistického učiteľa ktorý si s láskou melie pre seba a... to je jedno. Ale myslím, že je to dobrá voľba, ak chceš ten jazyk ďalej využiť. Ak chceš učiť tú angličtinu/niečo alebo chceš v tom jazyku učiť na bilingválnej škole potom, alebo chceš učiť v zahraničí, kde máš podstatne lepšie platy a iné výhody a nevýhody. Ale keď ten jazyk nechceš nijak ďalej využívať, tak nemáš čo riešiť, proste je to zbytočné. Btw k tomu s tými volitelnými predmetmi- u nás si v maturitných ročníkoch (štvrtý a piaty) volíš predmety sám, podľa toho, z čoho chceš maturovať. Ale počas prvých troch rokov nie. Len toľko. PS: Keby to už nejak nevyšlo, naša škola je v tej istej dedine ako psychiatria na jednom a polepšovňa pre mladistvých na druhom konci. Tak vieš, keby ti z toho učenia... ďaleko to nemáš.
@iamdiamond ty si ťava....chodím naň tak snáď viem, nie?! okrem toho 20 hodín je len v prvom ročníku, potom už normálne, a NAČO to tu vôbec komentuješ keď o tom hovno vieš?
@candy36 tak zjavne nevies ked si toto napisala a navyse ako mozes napisat , 20 hodín je len v prvom ročníku, potom už normálne, definuj mi co je pre teba normalne ....
@iamdiamond no ty vole ty si mi ale jebnutá! ja na rozdiel od teba na takú školu chodím, vieš?! A normálne sú 4 hodiny do týždňa a to by ti tiež došlo keby si nebola tak pribrzdená!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
tlak by som zvládla
@dadka2309 voliteľné hodiny sú len na súkromných. keď ani nevieš napísať slovo "bilingválne" jeb na celý gympel, a ak ťa neláka angličtina tak nie je o čom