Ahojte, potrebovala by som pomoc s týmto príkladom... vedel by to niekto?
Pri krížení jedincov s genotypmi AaBBxAABb bude štepný pomer genotypov v následujúvej generácii:
a.) 3:1
b.)1:1:1:1
c.) 1:2:1
d.)9:3:3:1
e.)žiadna možnosť nevyhovuje
Ak si dobre pamatam tak sa to robi metodou Punnetovej tabulky, ked si to tam rozpises, tak kazda genotypova pravdepodobnost bude iba jedna - AaAA,AABB,AaBb,AABb
Ked si to rozpises do tabulky, tak budes mat 16 okienok a v 4/16 budes mat AABB, 4/16 AABb, 4/16 AaBB a dalsie 4/16 AaBb, to mas vsade po 25% takze odpoved b
Alebo si oznac rodicov ako P: AaBB, AABb- tvoria gamety: AB, aB a druhy rodic AB, Ab a ked to skombinujes, tak v novej generacii budu genotypy AABB, AABb, AaBB, AaBb, teda 1:1:1:1- nie je to take zdlhave ako Punnetov stvorec.
Och, ja tie priklady milujem, ak mas este s niecim problem, tak napis. Bombay fenotyp napríklad, väzba génov a tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Och, ja tie priklady milujem, ak mas este s niecim problem, tak napis. Bombay fenotyp napríklad, väzba génov a tak.