Ahojte poznáte niekoho, kto si robil birmovku "narýchlo", že nechodil na to počas celého roka, ale napr. mal nejaké stretnutia s farárom, kde s ním ropzŕaval o dôvodoch, prípadne kľudne aj skúšky atď. len nemal tie pravidelné stretnutia predtým?
Najlepšie je, ked máš známeho za farára, inak sú dosť... nepríjemní. Ja som chcela pred rokmi takto krst, teta na fare bola mega nepríjemná, takže ti velice držím palce
naša príprava trvala asi pol roka, asi 10 stretiek na fare s farármi a mníškami a asi 10 povinných omší s prezenčkou v určený pracovný deň večer, ale tú prezenčku tuším už zrušili
@zelinka a potom im vysvetlím, źe som si to rozmyslela? @mariquittka ech, asi nie si z Košíc, že? :/ robia to všade takto? @marleymt ale u evanjelikov je všetko dajak možnejšie
@annyejnji
nie som z KK, noo neviem či všade, ale mali sme prísneho farára niekedy, on mal niekedy problém pokrstiť deti nezosobášeným, akokeby to dieťa za to mohlo
Ja som birmovku prijal v 9.ročníku základnej školy, ale prijali ju aj dospelí a tí s nami na birmovanecké stretnutia nechodili... asi to mali riešené len individuálne s kňazom. Najlepšie bude, ak sa spýtaš telefonicky, prípadne sa s farárom stretneš na fare a tam sa spýtaš.
Ak to bude seriózny farár, tak asi bude trvať na stretnutí osobne. Skús zavolať na faru a zistiť si to. Viem ale, že teraz kvôli koronavírusu sa tie pravidelné stretnutia birmovancov nekonajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
glo, glo, glo..
@mariquittka ech, asi nie si z Košíc, že? :/ robia to všade takto?
@marleymt ale u evanjelikov je všetko dajak možnejšie
a nie, nemám známeho katolíckeho farára
nie som z KK, noo neviem či všade, ale mali sme prísneho farára niekedy, on mal niekedy problém pokrstiť deti nezosobášeným, akokeby to dieťa za to mohlo
Ak to bude seriózny farár, tak asi bude trvať na stretnutí osobne. Skús zavolať na faru a zistiť si to. Viem ale, že teraz kvôli koronavírusu sa tie pravidelné stretnutia birmovancov nekonajú.