@wera55555 ja viem to je len pre tych ktori sli z donutenia alebo idu z donutenia..pretoze naco tam pojdem ked tam ist nechcem ..to moze len cudny clovek toto urobit
ja ju mam uz 18 rokov som pokrstena v grekokatolickom kostole..ale inak som rimokatolicka..a dokonca aj svadbu musim mat v cerkvii..a ja nechceeemm...uf..radsej sa ani nevydam..ako mat tam svadbu uf
ja som akurvát len pokrstený mal som vtedy 1,5 roka a nevedel som sa ubrániť aj ked som veľmi bojoval s farárom kerý išiel na mňa s takou škaredou vázou v ktorej mal smradlavu vodu, a tá diera kde ma krstil mi veľmi pripomínala kotolňu v paneláku. brutal deprimujúci zážitok...
ked som mau isť na prímanie už osm sa vedeu brániť, takže ho nemám... a som rád...
inak, vedeli ste že ked vás raz pokrstia nedá sa už odkrstiť???
@chors ano vedel a som stastny ze pokrsteny som.. neviem preco mas take nazory ake mas.. ale pochybujem ze si vedel o co ide i ked si mal 9 a mal ist na prijimanie..
no musim povedat, ze je to ovela lepsi pristup ako ist na prijimanie i birmovku len z donutenia..
rozhodnut PRE sa vsak moze clovek vzdy a preto nemyslim ze NIKDY bez ohladu na vsetko je vhodne vraviet
@pawlo dokazanie toho ze si zid sa da i inak nez ukazovanim vlastnej obriezky
maam minuly rok som si urobila, ale neviem nebolo to take, ze nejako moc z donutenia ani take, ze by som ja vyslovene chcela proste to tak nejak prislo a nemyslim si, ze to bola chyba uz len preto, ze sa potom budem moct vydavat v kostole
o birmovke viem zrejme toho fakt dost ale urcite sa nechystam si ju robit kedze v boha neverim ani len niesom pokrstena..len som sa ucila spolu s kamaratkou a tak mi to nejak voslo do"mozgu"
@pikao Prečo je podľa teba človek,ktorý niečo jednoducho niečo z donútenia MUSÍ urobiť,čudný??
Napríklad ked je celá rodina silno veriaca a niekto povie že nechce birmovku aj tak nemá na výber.Takích ľudí mi je viac ľúto,ako by som ich považovala za čudákov.A ešte mi skús povedať,že si NIKDY neurobila nič z donútenia...
nie som ani pokrstená,nechodím do kostola,takže ani birmovku,konfirmáciu,sväté prijímanie a neviem čo všetko ďalšie nemám a ni sa nechystám v najbližšej dobe niečo také podniknúť.
@lenuska175 ano su veci ktore musis robit ....napriklad musis si ist vybavit obciansky ked mas 15...musis chodit do skoly 10 rokov...ale birmovka? ...verit v boha nie je prikazane...to ci veris v boha to len ty o tom rozhodujes a to iste je aj z birmovkou...ked neveris v boha nemas ist ani na birmovku a je to v poriadku...ale ak na nu ides z donutenia ...mali by ist na psychiatriu vazne...ved ked nieco nechces co nemusis robit tak to nerob nie? nikto ti nemoze nakazat ze chod na birmovku..ani rodicia! ked ti rodicia povedia chod na birmovku tak im povedz ze nie lebo neverim v boha a potom ti uz nic nemozu povedat
a kde je možnosť nie nemám ale urobím si ju preto aby som sa mohla vydávať v kostole.. inač ja plánujem podplatiť kňaza aby mi dal birmovku žiadnu takú debilitu si nebudem robiť...
@pikao Ked mi rodičia povedia chod na birmovku..Nepovedia lebo sme neveriaci Vdakabohu (A zas ten boh Našťastie je lepšie.)Ale v tomto s tebou súhlasím..Len..nie vždy môže niekto povedať nie..Vieš..niekedy..aj pri birmovke,poznám takích ľudí..je to ťažké
@wera55555 - keďže ja nie som katolíčka, ale reformovaná (alebo kalvínka - kalvíni patria k protestantom), my nemáme birmovku, ale konfirmáciu. To je to, čo u katolíkov 1. sväté prijímanie a birmovka dohromady, proste potvrdenie krstu. A až po konfirmácii môžeme pristupovať k sv. večeri Pána (katolíci - Eucharistia). Ak by si mala záujem, môžem ti urobiť aj prednášku o protestantizme a kalvínstve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
je to sviatosť pri ktorej dostávaš dary ducha svätého
viac najdes v
tejto diskusii o birmovných menách
kde som sa rozpísal pre ostatných
ked som mau isť na prímanie už osm sa vedeu brániť, takže ho nemám... a som rád...
inak, vedeli ste že ked vás raz pokrstia nedá sa už odkrstiť???
ale to nebola odpoved na moju otázku ... nemam rád ked niekto odpovedá otázkou
@21 @chors vedel si vôbec proti čomu sa brániš? mohol si mať tak 9 rokov
no musim povedat, ze je to ovela lepsi pristup ako ist na prijimanie i birmovku len z donutenia..
rozhodnut PRE sa vsak moze clovek vzdy a preto nemyslim ze NIKDY bez ohladu na vsetko je vhodne vraviet
@pawlo dokazanie toho ze si zid sa da i inak nez ukazovanim vlastnej obriezky
@idea kedy?
@zuzushiq to nie je spravne a viem ze to ti co ta nutia asi tazko pochopia ale skus ich presvedcit a povedat im ako to citis..
btw. radis seba medzi veriacich ci nie?
Napríklad ked je celá rodina silno veriaca a niekto povie že nechce birmovku aj tak nemá na výber.Takích ľudí mi je viac ľúto,ako by som ich považovala za čudákov.A ešte mi skús povedať,že si NIKDY neurobila nič z donútenia...
takže tak
vedeu, ja nechcem do žiadnej sekty...