Bol niekto z vas na erazme vo Wolverhamptne? alebo UK?
dostala som grant 2560 eur a netusim ci mi vystaci na 5 mesiacov, poradte mi niekto kto uz bol na erazme v anglicku..chcela by som hlavne vediet, ake to tam je ci sa to da zvladnut a co vsetko ste si museli financovat sami a take podobne veci..dakujem
mozte sa normalne k tomu vyjadrit , akoze to je dobre ci zle ..? ja si to neviem predstavit.. jedni mi vravia,ze na tyzden stoji ubytovnie aj75 libier podla toho ake no ..a prost nemam ani sajnu ako si utvorit obraz o tom ci mi budu stacit peniaze a podobne veci..
@bryndzula podľa tej tabuľky čo ma erazmus na slovensku to vychádza menej do UK sa mi zdá, no ale to je jedno... ja som v UK síce neštudoval, ale býval som a živil sa sám a k tým 2560€ ti ešte rodičia (alebo sama) budú musieť prispieť
ináč môžem vedieť, či je ťažko sa dostať na erasmus??
no na erazmus sa nie je tazko dostat, len musis byt aktivny a ucitelia ta musia aspon trocha z videnia poznat ...ja som casto chodievala na rozne akcie co robila moja katedra a ucitelia si ma pamatali, a samozrejme potom zavazi aj motivacny list, ktorý musis napisat. tam musis uviest nejake hodnoverne dovody preco chces ist na erazmus, ja som uvadzala take ,ze by to bol velky prinos pre moju buducu cinnost na skole. a ze skusenosti a samozrejme spomen aj ze budes reprezentovat skolu a svoje mesto a podobne veci.. a ze chces spoznavat kulturu,lebo dovody typu "chcem ist na tu skolu ,lebo tam studovali moji oblubení neivem co ..tak to moc neuznávaju , jedno dievca ževraj z nasej skoly povedalo,že chce ist na erazmus do toho mesta,lebo su tam vraj dobre kluby a výpredaje..
takze asi tak..ale kazdopadne vela stastia a dakujem za info
@bryndzula no ale záleží to hlavne od prospechu, nie? ja neviem ako to funguje, od septembra len začínam výšku, ale určite chcem ísť na erasmus, kľudne aj na rok, tak budem na to myslieť už od začiatku štúdia... mimochodom tie granty čo dávajú na slovensku sú dosť slabé... ešte aj Česi (čo zas nieje až o toľko bohatšia krajina) to majú oveľa oveľa lepšie... ale vrátiť sa do UK kvôli škole je môj sen... tak držím palce nech ti to výjde aj s peniazmi aj so štúdiom
ono je to tak, že ten grant záleží od toho, z akej krajiny ideš hlavne (ale aj do akej ideš)... slovákovi čo ide do anglicka dajú asi 400€ na mesiac čo je blbosť, ale keď ide angličan na slovensko, dajú mu síce tiež 400€ na mesiac, ale študent so 400€ na mesiac na slovensku má kráľovský život... mal som kolegu zo španielska, ktorý bol počas vš v budapešti na rok, od školy dostával 500€, od rodičov nejakú tu stovku až dve a tak si žil so 600-700€ na mesiac ako študent v budapešti... čiže no problem... mala by to zastrešovať EÚ alebo neviem kto a mali by to prideľovať rovnako podľa toho kde ideš študovať, nezávisle od toho zkadiaľ si... ale z druhej strany je to aj tak dosť dobré že ti preplatia aspoň tých 2560 za pol roka, tiež je to dosť peňazí
všetko záleží od toho, aké budeš mať ubytovanie...v UK asi lacné nie...a tak ti asi ten grant stačiť nebude...ja som bola len v Poľsku, dostala som grant cca 1500€ a ubytko ma stálo len 100€/na mesiac, a po dvoch mesiacoch som nemala nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ináč môžem vedieť, či je ťažko sa dostať na erasmus??
no na erazmus sa nie je tazko dostat, len musis byt aktivny a ucitelia ta musia aspon trocha z videnia poznat ...ja som casto chodievala na rozne akcie co robila moja katedra a ucitelia si ma pamatali, a samozrejme potom zavazi aj motivacny list, ktorý musis napisat. tam musis uviest nejake hodnoverne dovody preco chces ist na erazmus, ja som uvadzala take ,ze by to bol velky prinos pre moju buducu cinnost na skole. a ze skusenosti a samozrejme spomen aj ze budes reprezentovat skolu a svoje mesto a podobne veci.. a ze chces spoznavat kulturu,lebo dovody typu "chcem ist na tu skolu ,lebo tam studovali moji oblubení neivem co ..tak to moc neuznávaju , jedno dievca ževraj z nasej skoly povedalo,že chce ist na erazmus do toho mesta,lebo su tam vraj dobre kluby a výpredaje..
takze asi tak..ale kazdopadne vela stastia a dakujem za info