Už nejaké dva týždne ma pobolieva chrbát v spodnej časti, keď sa zohnem, vstanem z postele, svalovica to nie je, ale kamarát mi niekoľko krát povedal, že som vyšší, čiže je možné, že z menšieho rastu v mojom veku by ma pobolieval chrbát tak dlho?
@marleymt myslíš, že budem márniť svoj čas blbými lekármi?.... ja chcem vedieť či s tým mal niekto skúsenosti a nie " vyriešiť " problém. A strč si toho svojho trápneho smajla, je to neprirodzené a neetické.
zacni makat na ten chrbat, cviky. natahovacky a tak, ak si vela vyrastol v kratkom obdobi, tak sa ti nestihli na to dostatocne prisposobit svaly a tak si namahas niektore viac ako treba, zacni nan cvicit. ak je to ale fakt nejaka mocna bolest, konkretna, tak urco radsej doktor
@dannyd14 prepáč, aj by som si ho strčila niekam do šuflíka, ale to by som si ho musela najprv skopírovať, potom vytlačiť na papier a až tak odložiť, a obávam sa, že stadeto by ani v tom prípade nezmizol.
Len mi je celkom divné, že máš problém, z toho, čo si napísal, som usúdila, že ťa ten problém trápi, tak som si povedala, že ak mám nejaký problém, ktorého príčinu neviem, tak sa opýtam buď na nejakom lekárskom fóre, alebo u nejakého lekára, alebo u niekoho staršieho, a podobne.
Pokiaľ máš problém, ktorý nechceš vyriešiť, čo chceš dosiahnuť touto anketou? Môžem ti tu napísať "áno, je to možné, že je to z rastu". A budeš spokojný? Čo ak to bude niečo iné a bude to viesť k vážnym ťažkostiam?
Prepáč, nerozumiem ľuďom, ktorí napíšu, či niekto nevie, aký majú zdravotný problém a zároveň ho nevedia vyriešiť. Preto ten môj prístup. Jednoducho tomu nerozumiem. Vysvetli mi, čo vlastne očakávaš a čo od tohto fóra chceš a ako ti tu niekto pomôže, a potom píš, čo si mám kde strkať.
A k tvojej prvej vete, tuším si myslím, že blbí lekári by mali márniť svoj čas tebou, kým sa ešte dá, lebo raz prídeš do bodu, keď dostaneš infarkt a napíšeš na net, či niekto niečo podobné nemal, a ak hej, či to môže byť infarkt. Ale že to nechceš vyriešiť. Prepáč, toto moja mozgová kapacita nepochopí....
@n0win0u no ja už nejaký ten čas cvičím, ale to mi akosi nepomáha a 176cm som si nameral ešte tak pred rokom asi. No ono to nie je moc závažné, len sa mi to zdá čudné, že pár centimetrov a už bolesť.
@marleymt no ono to nie je nič závažné, ale chcem sa podeliť so skúsenosťami, či to niekto mal kvoli tomu rastu alebo neviem čomu, keby to bol rast, tak to riešiť nebudem.
@dannyd14 podľa mňa by aj tak bolo fajn si to aspoň u niekoho overiť, aspoň by ti odbornejšie poradil, čo s tým a ako s tým, ale pokiaľ to teda nie je vážne, tak teda nič, no...a už toho smajlíka nemusím nikam strkať?
@dannyd14 môže to byť ischias alebo medzistavcová platnička vysunutá o pár mm, závisí či bolesť ,,vystreluje,, do nohy a ak áno tak, či vystreluje max do stehna alebo až po chodidlo, lahni si na postel a zdvihaj vystrete nohy, ak to bude neznesitelna bolest ide na 90% o ischias, zájdi tvojím odborným lekárom, on ta pravdepodobne doporučí k neurologovi a k ortopedovi
ono to bolí ako sa zohnem dolu a potom je to fajn, chodím do posilňovne 3x do týždňa, bazén mám doma. Ischias to určite nie je lebo cvičil som zdvíhanie noh (brucho) na lavičke a všetko v pohode.
@dannyd14 ked ta to boli uz 2 tyzdne co je dost dlho, moze to byt aj ta platnička, este otazka, ked sportuješ, boli to viac po tom športovom vykone ? alebo rovnako
ešte si to vyskúšaj nahrievať, ak máš doma, gelovym vankušikom (v lekarni sa da kupit za cca 3 eura) a ak ho nemáš tak zober fén a kazdy den to miesto fénuj tak 20 minút, ale to už vylučujem problem s platničkou, ja myslim ze prve čo maš teraz urobiť je ist za svojim odbornym lekarom a vypytat si listok k ortopedovi, aby si fakt vylučil problem s platničkou, lebo ak je to ona tak sa nachodíš po fyzioterapeutoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
ale prirychlym rastom sa to stava, aj brat napriklad mal chvilu dojebany chrbat z toho
Len mi je celkom divné, že máš problém, z toho, čo si napísal, som usúdila, že ťa ten problém trápi, tak som si povedala, že ak mám nejaký problém, ktorého príčinu neviem, tak sa opýtam buď na nejakom lekárskom fóre, alebo u nejakého lekára, alebo u niekoho staršieho, a podobne.
Pokiaľ máš problém, ktorý nechceš vyriešiť, čo chceš dosiahnuť touto anketou? Môžem ti tu napísať "áno, je to možné, že je to z rastu". A budeš spokojný? Čo ak to bude niečo iné a bude to viesť k vážnym ťažkostiam?
Prepáč, nerozumiem ľuďom, ktorí napíšu, či niekto nevie, aký majú zdravotný problém a zároveň ho nevedia vyriešiť. Preto ten môj prístup. Jednoducho tomu nerozumiem. Vysvetli mi, čo vlastne očakávaš a čo od tohto fóra chceš a ako ti tu niekto pomôže, a potom píš, čo si mám kde strkať.
A k tvojej prvej vete, tuším si myslím, že blbí lekári by mali márniť svoj čas tebou, kým sa ešte dá, lebo raz prídeš do bodu, keď dostaneš infarkt a napíšeš na net, či niekto niečo podobné nemal, a ak hej, či to môže byť infarkt. Ale že to nechceš vyriešiť. Prepáč, toto moja mozgová kapacita nepochopí....
@marleymt pohode, nemyslel som to tak, sry.