@swe neviem kde bývaš ty ale minimálne v mojom okrese som nepočula nikoho hovoriť nejaké české slová. Možno u nejakej starej babky ale to je 1z milióna... A nie, určite nechcela.
@riskozvychodu Áno a preto používajú popcorn namiesto svojho názvu. Oni používajú anglicizmy, germanizmy, ale nepoznám Čecha, ktorý by niekedy povedal niečo po slvoensky, na Slovensku je to opačne
@swe diera? veď máme svoj jazyk, kultúru, v podstate aj štát. Keby že nám Slovákom je to jedno tak by sme za náš národ nebojovali a boli by sme Maďari -,-
@fame Jazyk - väčšina Slovákov hovorí stovky čechizmov, teda je to taká českoslovenčina. Kultúra - väčšina Slovákov sleduje české TV, prípadne sleduje české filmy a číta české knihy, to je teda slovenská kultúra Štát - to jediné Slováci majú, ale ani ten nechceli, veď kebyže je referendum v roku 1992 o samostatnosti, nikdy by to neprešlo.
ok... ja by som bola jednoznačne za obnovu Československa.... to, že som Slovenka.. božeee,. až sa za to hanbím, ale aspoň , že nie som Maďarka... a jednoznačne súhlasím s každým jedným fórom, čo si tu pridal.... omnoho radšej by som bola Češkou a osobne zbožňujem viac Česko... hmm, no ale najviac by som brala to, kebyže som Američanka ... ale to, čo hovoria niektorí tu, že slováci berú aj anglické a nemecké slová ... majú pravdu... nemyslím, že zato, že Slováci používaju veľa čechizmov sú akoby češi... hmm, no ale.... Česko má hrdosť... nemusia používat slovenské výrazy, bo ich nepotrebujú Nech žije Česko
@swe Sme Slovanský národ takže sa nám jazyky podobajú. Keď som sa normálne rozprávala z Poliačkami a po Rusky sa viem tiež dorozumieť a to sa ani Rusky neučím. A používame aj Latinské výrazy a o tom sa ľudia ani nezmienia, stále len česi. Keď sa ich tak zastávaš tak choď tam bývať život nebudeš mať o nič lepší
@sarita621 Máš pravdu, česi nepoužívajú slovenské slová lebo to nepotrebujú, kdežto Slováci by sa bez českých asi nezaobišli Inak je super, že tu mám aj spriaznenú dušu.
@fame Ja ťa chápem, ale napr. Poliaci nepoužívajú žiadne ruské výrazy (podobnosť jazykov a boli spolu v jednom štáte do konca 1. sv. vojny) takže tento argument neobstojí, že podobné jazyky. A ku kultúre si sa nevyjadrila
@swe tak to som šťastná aj ja milujeeeem česko a to preto, lebo sú to plnohodnotný národ, ktorý má byť na čo hrdý... aj na svoju kultúru, jazyk či históriu Česko je proste perfektné a ja som tak rada, že máme na to rovnaký názor
@77hanes77 pokiaľ sa Slováci budú považovať za menejcenných a celkovo za dieru Európy, naveky to tu bude takto vyzerať
ak si začneme veriť, využívať možnosti, aké máme, až potom pochopíme, akým perspektívnym národom sme (
mal by si byť hrdý na to, odkiaľ pochádzaš -.- dosiahli sme mnoho a nespočetné množstvo významných, šikovných ľudí odtiaľ pochádza...aj keď sa o nich málo vie
@swe jediny kto je tu zaostaly si ty a nikto tu nie je zvedavy na tvoje jeble fora aki su Slovaci zaostali ze je slovencina len narecim cestiny preboha vsak uz sa spamataj retard !! co nehovoris cesky a neostahujes sa do Ceska ked vsetko ceske obdivujes ?? fakt nemam uz nervy na teba chod do pice
myslíš, že niekde vo svete to funguje tak, že lúskneš a máš? keď chceš robiť, musíš sa doprosovať...každému a všade
a inak, netreba zabudnúť na to, že Slovensko malo veľa fabrík (od vojenských cez iné priemyselné), no kto nám ich vzal a presunul na svoje územie? a tým vynútil ich zánik u nás? a obohacuje sa na ich fungovaní dodnes? (
@77hanes77 no vyzerá to tak, že si ( neviem, čo si čakal, že ti poviem...keď si priamo konfrontoval moju osobu, hoc som len hlasovala (
áno, sú...ale opakujem, my sme mali biznis a všetko dobre rozbehnuté, ale prišli sme o to...
mnohokrát aj našou chybou...
chceš nejaký podnik?
OK....tak príklad Mincovňa v Kremnici je stále naša...Agrokomlex a Agroinštitút v Nitre Vodohospodársky podnik...atď
a máme mnoho podnikov, v ktorých je podielovým vlastníkom Slovensko, hoc nevlastníme väčšinu (v mnohých prípadoch)...ale vieš, prečo je to tak? lebo ich chceme nejako utiahnuť...stále lepšie, ako ich bankrot...a ďalšie množstvo nezamestnaných...
áno, máme problém s rómami...ale aspoň sa ho snažíme momentálne nejako riešiť...a potrvá to ešte veľmi dlho, keďže sme k nim boli benevolentní a teraz vystrkujú rôžky
to, že tebe pripadá a čo si myslíš, neznamená, že je ak si my nadávame na prezidenta, Česi by ho mohli ukameňovať za tú hanbu, čo im robí a za jeho plány
mne bolo jasné, že sa nezhodneme, už keď si ma podrypoval ( ale uvedom si, že nám ostávajú prachy...aj keď vyvážame...
a tiež nemáme nezamestnanosť, aká by mohla byť, keby sme prišli o všetky, aj nie naše podniky..
a inak, vymenovala som ti viacero našich podnikov a zďaleka to nie je koniec...tak čo? kde je medaila? (
@77hanes77 mali...a prečo nemáme? lebo nám ich vzali
a na tvojom mieste by som okolo seba príliš nekopala, keďže všetky argumenty, ktoré si použil, som ti vyvrátila (
a čo, že sú to malé podniky? máme ich (
a na chod veľkých nemáme...je prirodzené, že nás tiahnú silnejší (zahraniční) spoločníci (
takže čššššš a nabudúce, pokiaľ sa nevyjadrujem, nesnaž sa upútať moju pozornosť v TSkách som ti stokrát vyvrátila tvoje "isté" právne názory, v tomto tiež...
čiže, nabudúce si niečo naštuduj a až potom sa tým začni oháňať, oks? to je len pre tvoje dobro, aby si sa nezhadzoval
@nathalicatko aj keď máme rozdielny pohľad, páči sa mi, že si ten svoj vieš vyargumentovať a obhájiť. Dokonca by som povedal, že v niečom máš aj pravdu.
stále dookola opakujem, že milujem ľudí pre ich inakosť a iný náhľad na svet a rozličné témy len nemám rada, ak niekto niečo povie, odprezentuje to ako svoj názor a pri tom to nie je jeho názorom...je to len niečo, čo začul, alebo si o tom nezistil viac (
@nathalicatko mne sa zdá, ako keby hanes vždy vytrhol z toho čo napíšeš jednu vec (spravidla poslednú a na to reaguje a ostatné odignoruje... no je zvláštny
@nathalicatko Ak to takto bude ďalej pokračovať, na slovensku bude väčšina rómov a my budeme menšina, niektorý zo západu to tu poskupujú, pretože tu mámte to najvzácnejšie - vodu ... Málo ktorá krajina má takú kvalitnú vodu, ako máme my ... Pomaly ich to začne dráždiť, o to sa môžem aj staviť, kedže sa môže stať, že je bude vo svete nedostatok .. Rovnako, ako majú USA svoju zámienku s ,,11.9.2001'' aby mohli vniknúť na územie Arabských štátov kvôli rope.
Bolo jasné a dokonca aj v tých troskách dvojičiek našli stopy po výbušnine ...
pozri sa... nemysli si, že vytiahneš niečo, na čo nebudem vedieť zareagovať...ak ti ide o toto, tak si daj pohov zbytočná námaha...(
zabúdaš na to, že sme stále svojprávnou krajinou...a áno, máme nenormálne zásoby pitnej vody, ktorú nám mnohé krajiny závidia...a v budúcnosti sa z toho môže stať veľký biznis, rovnako, ako sa to môže stať zámienkou medzinárodného sporu...
všetko je možné.... ale ty to ženieš do nenormálnych extrémov
zo spojenia Slovenska a Česka sme sa dostali k Dvojičkám? vážne? (
áno, našli sa stopy po výbušnine...áno, horeli nosníky, ktoré horieť nemajú, nemôžu...áno, bolo to niečim napustené, áno áno áno...
je milión teórií a to, čo sa tam udialo nie je ani čierne, ani biele...pravda je niekde medzi...ale ako to bolo naozaj? to sa nedozvieme vedia to len tí najvyššie postavení a tak to aj ostane...
jasné, USA potrebovalo zámer...pád Dvojčiek a smrť toľkých ľudí im ho poskytla...
ale ani arabské krajiny nie sú bez viny...keď už sa budeme baviť len o veciach, ktoré sa týkajú Slovenska...zabili našich vojakov...horolezcov...
ty by si to nechal takto? len tak? ako to prišlo, tak to odíde?
čiže nie....ani oni, ani Američania nie sú bez viny....ale kto si ty, aby si súdil ich konanie? aby si sa pasoval do role toho, ktorých všetko vyšetrí a vie, kde je pravda?
to, že si videl nejaký dokument, čítal nejaký článok, videl film...to je úžasné... ale treba sa na to pozrieť zo širšieho spektra...z každej strany...
ja sa nemám prečo budiť ty tu slovičkáriš, ja sa snažím vyjadrovať ku všetkému komplexne...
no veď presne...vedel si, že budem mať iný názor, aj ty iný...vedel si, že nastane konflikt názorov, tak neviem, čo sa čuduješ, že reagujem ako reagujem
nastolíš tému, podhodíš mi ju, povieš k nej niečo, čo si niekde počul a viac sa nevyjadríš...čo je to, ako nie hotová provokácia? (
a to s tým zobudením si odpusť...ty si ten, čo je zaspatý a len podrýpa no neargumentuje....
to je pravda, nepovedal si to priamo...ale čo si vlastne dokopy povedal? nič...len strieľaš do prázdna...
preto si stojím za tým, čo som napísala...poobzeraj si tie témy z každej strany, pozri si strany za, strany proti a potom sa rozhoduj...
nemusíš ísť vo všetkom so stádom, prezentovať len ten názor, ktorý si počul ako prvý, alebo ktorý ti bol ponúknutý ako správny... ((
áno, arabské krajiny majú viny veľa, amerika tiež, európske krajiny tiež...nik nie je svätý a za problémy, ktoré vznikli môžeme všetci...žiaľ
@nathalicatko Nemal som v práve ťa provokovať Chcel som počuť iba tvoj názor a tvoje argumenty na to .. Prepáč, ak si to myslíš, že som ťa chcel len provokovať.
mne to nevadí, ja mám rada takéto výmeny názorov...ale výmeny...argumentovanie z oboch strán, nie podryp a ticho...a dookola...
keby si si stál za svojim, zdôvodnil to, som tu s tebou aj do rána a prezentujem svoj názor...
ale ak to má byť len podryp a moja odpoveď, je to zbytočné (
to je len a len dobré...no nikdy nezabudni na to, že sa treba pozrieť na názory oboch stanovíšť, až tak si zvoliť svoj prienik cez ne ( v živote sa ti to veľmi hodí
Nechápem o čo ti ide. Očividne si už o tebe každý myslí, že si totálny kokot. Ak sa ti na Slovensku nepáči tak to nerieš fórami na Birdzi ale zdvihni lenivú riť od počítača a odsťahuj sa. Nedrží ťa tu absolútne nič!
určite nie, lebo Slováci sú tak idiotský národ, že nedokážu vychádzať ani sami so sebou a vždy musia mať niekoho na koho hodia vinu za svoje neúspechy a frustráciu. Predtým sa nadávalo na Prahu, teraz sa nadáva na Bratislavu. Východniari sú najväčším zlom v republike, ale to, že západniari a hlavne blaváci chodia gasterbeitrovať do Viedne a Prahy je už ok Každý v tejto džamahírii nadáva na cigáňov ako žijú v bordeli a medzi potkanmi no plno bielych kokotov jebe odpad len tak do prírody, takže je tu plná riť čiernych skládok a to už ani nehovorím koľko bordelu je v našich riekach a jazerách. Fakt potom neviem o čo sme lepší od cigáňov. Mentálne je tento národ tak na úrovni Ukrajiny. Kolosálna korupcia a kradnutie je národným športom. A opäť paralela s cigánmi. Sranda, že najviac kradnú paradoxne bieli. Toľko hlupákov, krčmových analytikov a voličov istôt snáď nikde inde v celom vesmíre niet. Každý kto mal rozum už dávno odtiaľto utiekol.
Tupci si konečne vládnu sami a celý svet sa čuduje, ako to tu funguje...
@swe ja len k tomu ako česi nepreberaju slová: poznám jedného čo hovorí už skoro poloslovečinou, a to nie je niekde tuto z moravy, až v prdeli pri nemecku býva! Takže si mimo.
nechcela by som hovorit po cesky. mam rada cuzdie reci, ale zase nastalo...no...nemam rada ani kazdorocne skolske reformy, myslim, ze uz nimi sr dokazuje, ze vsetky zmeny, co sa tu vymyslaju, su len na prilepsenie jednej malej skupine a vacsina by sa mala zle. nie som taka inteligentna, aby som z toho vytazila. som sprosta a cim menej zmien, tym mensie riziko, ze urobim fakt hroznu blbost. potrebujem cas na aklimatizaciu. teraz sme len mali eura a uz idete vymyslat nad tym, aby sme mali kacky? nie. mozno by oni mali vtedy uz tiez, ale ta neistota je kruta. teraz nespekuluj, aj tak pride dajaka zmena, vid neutichajuce neefektivne zmeny v skolstve. vsade daco menia.
Neviem. Momentálne žijem v Prahe a keď prídem na prázdniny domov, zaskakuje ma tu celkom naša finančná situácia... neviem, či sa to zdá iba mne, ale tu za 5 ečok v obchoďáku nič nekúpim a tam si za tú sumu v pohode kúpim jedlo na dva tri dni... Aj po pracovných príležitostiach je to tam lepšie, nemyslím preboha iba Prahu krajiny mám rada obe, každá má niečo. Ľudí mám radšej Slovákov max. Moravákov... S Čechmi si veľmi nerozumiem. A filozofovať nad nejakým spájaním... myslím, že keď sme boli spojení, z jedného hľadiska to bolo dobré, ale malo to aj negatíva... nad tým, čo by bolo teraz rozmýšľať je myslím zbytočné všade je to tak naprd, že k zlepšeniu sa tak skoro nikto na svete nedostane.
@swe@7 čo prosím česi z východu? A to si k takej kokotine ako prišiel? To by sa ku nám Moraváci ani nepriznávali keby sme mali byť iba nejaký východňárski česi....
Slovencina sa bez ceskych slov zaobide,to,ze su v nasomcechizmy su u nas povazovane za slangove vyrazy...a mikochodom Mqdari maju velmi vela slovenskych vyrazov,takmer vsetko,co sa tyka domacnosti a polnohospodarstva,lebo ked sem priali kocovat,nevedeli ani,co je to stolicka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
@riskozvychodu Preotže Slováci sú v podstate Česi z východu, šak sa len pozri na bežnú mluvu Slovákov, samé české slová
@atropabelladona Čo sa ti nepáči na názve Česká republika?
Choď bývať tam a potom hovor o zaostalosti Slovenska! -.-
ale pozri, ak sa ti tu nepáči, kľudne sa odsťahuj, ale načo s tým otravuješ nás, ktorí máme Slovensko radi?
každý jazyk preberá slová. deal with it
Dokonca by som spojila Slovanov do jedného veľkého štátu.
čo tak sa odtrepať za hranice a prestať kaziť vzduch?
Ako väčší štát by sme toho zmohli viac ako táto malá diera v strede Európy .
ak si začneme veriť, využívať možnosti, aké máme, až potom pochopíme, akým perspektívnym národom sme (
mal by si byť hrdý na to, odkiaľ pochádzaš -.- dosiahli sme mnoho a nespočetné množstvo významných, šikovných ľudí odtiaľ pochádza...aj keď sa o nich málo vie
Len EÚ nás má za lacnú pracovnú silu, musíme sa vtierať zahraničným investorom, aby u nás vôbec ostali a zamestnávali ľudí.
Automobilový priemysel, ktorý nemá zmyseľ (ľudia sú radi, že majú vôbec na chleba a nie to si kupovať nové autá...)
Slovensko už NEMÁ vlastnú väčšiu fabriku, vlastnú továreň, všetko sú zahraničné firmy, všetk je rozkradnuté ...
myslíš, že niekde vo svete to funguje tak, že lúskneš a máš? keď chceš robiť, musíš sa doprosovať...každému a všade
a inak, netreba zabudnúť na to, že Slovensko malo veľa fabrík (od vojenských cez iné priemyselné), no kto nám ich vzal a presunul na svoje územie? a tým vynútil ich zánik u nás? a obohacuje sa na ich fungovaní dodnes? (
no predsa Česi ( bre rááánko
Jediné, čo máme ozaj vlastné je krásne prostredie, čo tu máme ... čiže turistický ruch. Ale aj to je väčsina hotelov Penta a J&T ...
A o istom etniku sa radšej nejdem vyjadrovať, lebo ma tu hejter označia za rasistu ...
O istom etniku
Sú krajiny v EÚ, ktoré sú na tom ďaleko lepšie na tom, než mi a majú svoje vlastné fabriky ...
+ @52
áno, sú...ale opakujem, my sme mali biznis a všetko dobre rozbehnuté, ale prišli sme o to...
mnohokrát aj našou chybou...
chceš nejaký podnik?
OK....tak príklad Mincovňa v Kremnici je stále naša...Agrokomlex a Agroinštitút v Nitre Vodohospodársky podnik...atď
a máme mnoho podnikov, v ktorých je podielovým vlastníkom Slovensko, hoc nevlastníme väčšinu (v mnohých prípadoch)...ale vieš, prečo je to tak? lebo ich chceme nejako utiahnuť...stále lepšie, ako ich bankrot...a ďalšie množstvo nezamestnaných...
áno, máme problém s rómami...ale aspoň sa ho snažíme momentálne nejako riešiť...a potrvá to ešte veľmi dlho, keďže sme k nim boli benevolentní a teraz vystrkujú rôžky
jooooj, spamätaj sa...
btw: nenadávaj na niekoho, na koho ani zo stotiny nemáš...
nie som jeho prívržencom, ale tiež si o neho nebudem obtierať hubu, keď som pomaly nič nedokázala...
Btw. Nezhodneme sa ... každý na to máme iný pohľad ...
to, že tebe pripadá a čo si myslíš, neznamená, že je ak si my nadávame na prezidenta, Česi by ho mohli ukameňovať za tú hanbu, čo im robí a za jeho plány
mne bolo jasné, že sa nezhodneme, už keď si ma podrypoval ( ale uvedom si, že nám ostávajú prachy...aj keď vyvážame...
a tiež nemáme nezamestnanosť, aká by mohla byť, keby sme prišli o všetky, aj nie naše podniky..
a inak, vymenovala som ti viacero našich podnikov a zďaleka to nie je koniec...tak čo? kde je medaila? (
a na tvojom mieste by som okolo seba príliš nekopala, keďže všetky argumenty, ktoré si použil, som ti vyvrátila (
a čo, že sú to malé podniky? máme ich (
a na chod veľkých nemáme...je prirodzené, že nás tiahnú silnejší (zahraniční) spoločníci (
takže čššššš a nabudúce, pokiaľ sa nevyjadrujem, nesnaž sa upútať moju pozornosť v TSkách som ti stokrát vyvrátila tvoje "isté" právne názory, v tomto tiež...
čiže, nabudúce si niečo naštuduj a až potom sa tým začni oháňať, oks? to je len pre tvoje dobro, aby si sa nezhadzoval
ďakujem veľmi pekne za takýto prístup
stále dookola opakujem, že milujem ľudí pre ich inakosť a iný náhľad na svet a rozličné témy len nemám rada, ak niekto niečo povie, odprezentuje to ako svoj názor a pri tom to nie je jeho názorom...je to len niečo, čo začul, alebo si o tom nezistil viac (
ale ešte raz, ďakujem
prišli sme o množstvo podnikov...vinou rozličných ľudí...a o mnoho ešte prídeme...niektoré získame späť, ale ďalšie generácie sa ich pozbavia...
je to jeden veľký kolotoč, ide len o to, ako sa tie peniaze využijú...
a už sa, pre pána, v tomto nešpáraj ( načo? aj tak ma chytáš len za slovíčka ( vzali (je jedno kto)...a chytíš sa toho...
slovičkárenie je znakom potápania sa...tak sa netop, nauč sa plávať
Bolo jasné a dokonca aj v tých troskách dvojičiek našli stopy po výbušnine ...
veď áno...a spravidla ju vytrhne z kontextu a vsunie ju do iného (
@77hanes77
pozri sa... nemysli si, že vytiahneš niečo, na čo nebudem vedieť zareagovať...ak ti ide o toto, tak si daj pohov zbytočná námaha...(
zabúdaš na to, že sme stále svojprávnou krajinou...a áno, máme nenormálne zásoby pitnej vody, ktorú nám mnohé krajiny závidia...a v budúcnosti sa z toho môže stať veľký biznis, rovnako, ako sa to môže stať zámienkou medzinárodného sporu...
všetko je možné.... ale ty to ženieš do nenormálnych extrémov
zo spojenia Slovenska a Česka sme sa dostali k Dvojičkám? vážne? (
áno, našli sa stopy po výbušnine...áno, horeli nosníky, ktoré horieť nemajú, nemôžu...áno, bolo to niečim napustené, áno áno áno...
je milión teórií a to, čo sa tam udialo nie je ani čierne, ani biele...pravda je niekde medzi...ale ako to bolo naozaj? to sa nedozvieme vedia to len tí najvyššie postavení a tak to aj ostane...
jasné, USA potrebovalo zámer...pád Dvojčiek a smrť toľkých ľudí im ho poskytla...
ale ani arabské krajiny nie sú bez viny...keď už sa budeme baviť len o veciach, ktoré sa týkajú Slovenska...zabili našich vojakov...horolezcov...
ty by si to nechal takto? len tak? ako to prišlo, tak to odíde?
čiže nie....ani oni, ani Američania nie sú bez viny....ale kto si ty, aby si súdil ich konanie? aby si sa pasoval do role toho, ktorých všetko vyšetrí a vie, kde je pravda?
to, že si videl nejaký dokument, čítal nejaký článok, videl film...to je úžasné... ale treba sa na to pozrieť zo širšieho spektra...z každej strany...
Nastolil som túto tému, lebo som si chcel vypočuť tvoj názor (preto som ťa aj tagol) , s tým, že ti budem oponovať ...
Ja som nepovedal, že uznávam arabské krajiny, áno, majú vinny až až
ja sa nemám prečo budiť ty tu slovičkáriš, ja sa snažím vyjadrovať ku všetkému komplexne...
no veď presne...vedel si, že budem mať iný názor, aj ty iný...vedel si, že nastane konflikt názorov, tak neviem, čo sa čuduješ, že reagujem ako reagujem
nastolíš tému, podhodíš mi ju, povieš k nej niečo, čo si niekde počul a viac sa nevyjadríš...čo je to, ako nie hotová provokácia? (
a to s tým zobudením si odpusť...ty si ten, čo je zaspatý a len podrýpa no neargumentuje....
to je pravda, nepovedal si to priamo...ale čo si vlastne dokopy povedal? nič...len strieľaš do prázdna...
preto si stojím za tým, čo som napísala...poobzeraj si tie témy z každej strany, pozri si strany za, strany proti a potom sa rozhoduj...
nemusíš ísť vo všetkom so stádom, prezentovať len ten názor, ktorý si počul ako prvý, alebo ktorý ti bol ponúknutý ako správny... ((
áno, arabské krajiny majú viny veľa, amerika tiež, európske krajiny tiež...nik nie je svätý a za problémy, ktoré vznikli môžeme všetci...žiaľ
Btw. Snažím sa tvoriť aj svoj názor.
mne to nevadí, ja mám rada takéto výmeny názorov...ale výmeny...argumentovanie z oboch strán, nie podryp a ticho...a dookola...
keby si si stál za svojim, zdôvodnil to, som tu s tebou aj do rána a prezentujem svoj názor...
ale ak to má byť len podryp a moja odpoveď, je to zbytočné (
to je len a len dobré...no nikdy nezabudni na to, že sa treba pozrieť na názory oboch stanovíšť, až tak si zvoliť svoj prienik cez ne ( v živote sa ti to veľmi hodí
@barky to myslis vazne ? preco by malo byt hlavne mesto nejaka spinava mega dedina ked cesi maju krasnu Prahu ?
Tupci si konečne vládnu sami a celý svet sa čuduje, ako to tu funguje...
akože, oni len teraz!!!!! zavádzajú sekundovú tarifikáciu!!! zlodeji.
Co by sa vyriesilo tym,zeby sa spojili krajiny?