Teda, krajšie povedané: strkali vám už niekedy do žalúdka sondu? Ja to mám zatiaľ ešte len pred sebou a rada by som vedela, čo od toho očakávať. Alebo to, ako to tam vlastne prebieha. Máte s tým skúsenosti?
áno bola som,určite vieš aj sama,že to nie je nič príjemne, nebolí to,len to je blbý pocit, musíš hlavne zhlboka dýchať a nemala by si mať pocit na vracanie, len ja som chvíľami aj mala pocit,že nemôžem dýchať a ak sa to dá u vás,tak si zaplať tú menšiu,stojí to tuším 10 €, nemáš sa čoho báť,dá sa to zvládnuť
Áno, neviem, zo mnou to už nič nerobí, keďže som na tom bola už x-krát ... môžu ti dať aj oblbovačku, mne vŠak nezaberala (ani raz! ) aaa nie je to nič, čo by si nezvládla, neprijemne pocity su ok, oni s tym rataju (vysetrujuci)
@lenivecdomovy nestresuj sa, neni to nic hrozné, len hlavne nic nejedz aj ked ti povedal doktor ze rano este pred 6. sa mozes najest tak aj tak nic nejedz...
Ano bola som a bol to môj najho rší zážitok. A dali mi aj oblbovák a smiala som sa ako po tráve a všetko som videla na oranžovo A mňa to bolelo :/ Celý deň som potom bola ticho. No jednuducho riadna trauma pre mňa.
nastriekali mi do ust nieco z coho mi vsetko strplo takze som nic necitila, potom som z toho este asi 15 minut nevedela rozpravat. ale dalo sa to prezit, bolo to celkom rychle.
@lenivecdomovy ano bola som, pred 3 rokmi na tom, je to problem pre tych, co maju silny daviaci reflex, ale da sa prezit, ale hlavne sa fakt NEHYB a poriadne dychaj nosom .... prezjes ked tak skus vypytat to umrtvenie hrdla, ale to davaju malokomu
Ľudia, díkes, že ste sa ozvali. Musím uznať, že ma to celkom upokojilo. Teraz aspoň viem, čo mám približne očakávať. Len by som rada vedela: ten oblbovák dávajú všetkým automaticky, alebo si to musím nejako popýtať?
No deťom zvyknú dávať anestézu, 3x som mala čiastkovú, že si aj niečo pamatám, ale len trochu. Raz som mala takú, že si pamatám po okamih, ako ma dovliekli k tomu stolu. Teraz sa ma už pýtali, či by som to zvládla aj bez anestézy, ale radšej pôjdem ešte s ňou, veď nato pôjdem ešte toľko krát.... A kedy a kde ideš? A ideš tak, že prídeš a rovno aj odídeš alebo na pár dní na detské.
@molline Vlastne ešte ani neviem, kedy idem. Doktorka ma na to mala objednať do Košíc, ale ešte len v pondelok sa dozviem, na kedy presne. A mala by som ísť normálne len tak, že prídem a rovno aj odídem. Celkovo som naozaj zvedavá, ako to zvládnem. Posledný mesiac sa len túlam po všelijakých vyšetreniach a nikde mi nevedia zistiť, čo mi vlastne je, takže ak ani tam nič nezistia, tak to bude už fakt sranda.
@molline Och, práve si mi zničila aj posledné zvyšky nádeje. A no... stále mi je zle a všetky tie nechutné veci okolo toho. Diagnózu mi nevedia zistiť, tak skúšajú všetky možné vyšetrenia. Asi im to robí radosť. Aj keď osobne si myslím, že to bude z nervov, ale... Nikoho môj názor netrápi.
Mňa bolí už 4.rok brucho, nevedia z čoho ale popritom mi našli nezhubný nádor z ktorého ma ževraj nemôže bolieť, a teraz musím chodiť na pozorovania či sa mení.
@molline Takže... Chceli mi najprv dať ten oblbovák, ale potom, čo robilo jedno dievča hneď na to, čo vyšlo z ordinácie, som to radšej odmietla, pretože by som neprežila, ak by som povedala niečo, čo z mojich úst pred mamou vyjsť nemôže. To dievča bolo fakticky poriadne mimo. Smiech cez slzy, sa tam hádzala na zem... No ma to vystrašilo až! A celkovo som to nejako zvládla aj bez toho, aj keď to teda hnusné fakticky bolo. Doktorka a sestrička ale boli skvelé, takže nakoniec celkom v pohodke. A aspoň mi konečne zistili, že čo mi je.
Strašne ti teraz držím palce na to tvoje vyšetrenie!!!
@molline tak ako hej, dosť ma naťahovalo. A stálo ma to všetku námahu to predýchavať. Síce mi nedávali žiadne lieky ani nič podobné, len nejaký sprej do hrdla, tak môžem povedať, že som sa v celom tom procese dosť strácala. Zhlboka dýchať, polikať sliny, neudusiť sa, zas sa nadýchnuť, snažiť sa nepozvracať, opäť nádych... Furt som sa na niečo musela sústrediť, až som z toho bola mimo. A trvalo to asi tak tri minútky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Strašne ti teraz držím palce na to tvoje vyšetrenie!!!