@laurinkaaa bývanie a práca sa ti ako hľadala? mala si problém alebo to šlo? +- za aký dlhý čas si si tam všetko našla? aaaa angličtina? si bola amateur alebo ti to šlo ako slovenčina?
@sheily práveže my sme doma mali úplne opačné skúsenosti. že keď šla sestra na blind tak sa rovno vrátila domov, lebo nemala šťastie a keď šla druhá cez agentúru tak to bolo super.. preto neviem či tak alebo tak.
Ja už síce plány mám, no ak by sa to náhodou nepodarilo, tiež o niečom takom rozmýšľam. Tí, čo už máte nejaké skúsenosti, čo by ste poradili? Hľadať si brigádu pred odchodom, alebo až rovno na mieste? Koľko peňazí si minimálne zobrať so sebou? Hľadajú sa ľahšie nejaké manuálne práce (zber ovocia, pomoc v kuchyni), alebo skôr niečo odbornejšie (administratíva)? Koľko je tak bežné si na nejakej takej brigáde za nejaké 4 mesiace zarobiť?
jamjuch, čo robila ak sa smiem spýtať? tak možno len nemala šťastie.. ale tak možno keby vydržala našla by si niečo, čo by jej vyhovovalo viac.. @koprdil ono, ak nejdeš cez agentúru, je veeeeľmi málo pravdepodobné, že ti dá niekto robotu len tak bez toho aby ťa videl, čiže hľadať si robotu predtým, je podľa mňa zbytočné.. ja osobne som vytlačila milión životopisov, obehala si reštiky, reštaurácie.. a hlavne sa popýtaj ľudí, či už budeš bývať v hoteli alebo susedov, či o nie čom nevedia, či niekde potrebujú niekoho alebo tak..v tomto ti domáci môžu dosť pomôcť, aj ja som si našla robotu v podstate tak.. a hneď po týždni jak som tam bola.
peňazí podľa toho, kam sa chystáš. Ja som bola v St. Annes (pri Blackpoole)..v menších mestách nepotrebuješ toľko peňazí, ja som si brala 200 libier a v pohode som prežila do najbližšej výplaty (vyplácali ma mesačne) a to som bývala takmer dva týždne v hoteli..
ale napr. do takého Londýna potrebuješ peňazí určite omnoho, OMNOHO viac,,kamarát tam bol teraz v lete a koľko on minul len na nájomné a cestovanie..sa mi skoro rozum zastavil.. (tým chcem povedať, že podľa mňa sú lepšie menšie mestá.. mzda je porovnateľná, teda skôr rovnaká a sú tam menšie náklady)
Určite ťa skôr zoberú na manuálne práce, prípadne ľahko zoženieš aj prácu čašníka, housekeepera aaa pot washer(umývanie riadov v kuchyni) keďže na to nepotrebuješ jazyk..
minimálna mzda v UK je tuším 6,31 libier (cca 7 eur) takže ak budeš robiť 5 dní do týždňa aspoň po 8 hodín (ja som mala dva dni povinné voľno, ale vyberala som si ktoré dni chcem tak si vyrátaj koľko.. ale sú aj roboty, kde sa robí viac či menej, záleží čo si nájdeš..
A aby som nezabudla, dosť dôležité je v UK NI (national Insurance Number) ono je to dosť komplikované, pretože to je prvé čo si od teba zamestnanci pýtajú..ale na úrade ti ho dajú, až keď preukážeš, že si si zohnal robotu ale ako ono by s tým nemal byť problém pokiaľ budeš mať normálneho zamestnávateľa, dá sa tam dať nejaké dočasné či jak som to mala ja..
no to je tak všetko čo ma napadlo z mojich skúseností hádam ti aspoň niečo pomôže..
@sheily ona tam šla teda na blind a našla si niečo ako chyžnú a takých bohatších ľudí.. ale, boli to židia, horzne zlí a tak.. a proste po nej nadávali, a tak.. no peklo.. a vravela proste že po tejto skúsensti s hľadať sama na blind žeby už nikdy nešla, lebo nevieš kde si nájdeš a tak... ale tak to je jedna skúsenosť z milion... ja osobne som by som tiež šla naslepo najradšej, ale zase druhá sestra mala s agentúrou takú skúsenosť žeby sa tam vracala každý rok.
@sheily lenže oni jej ani neplatili.. platili ale úplne minimálne aby sa mohla najesť.. oni jej začali vyčítať, že u nich býva tak jej platiť nebudú, že jej budú odrátavať akože za ubytovanie, a chúďa sestra nemala skoro nič. ona bola rada že sa dostala domov
ono je to cele zlozite ja som bola na blink a dost tazko bolo ale asi zalezi do akej oblasti sa dostanes ale zarobila som aj tak fajn to by som na slovnesku nezarobila cize destinacia napriklad Ireland tam dobre platia a ak ti nejde o zarobok tak skus ameriku a nemusis ist cez students agency
a kamarat bol cez jednu agenturu a dopadol este horsie ako ja co som sla na blink
Bývanie som si našla cez net » www.gumtree.com/...
prácu som taktiež našla cez gumtree, všetko sa vyriešilo pomerne rýchlo, angličtina celkom slabá, cez telefón som sa s nimi nechcela vôbec rozprávať lebo som im nerozumela.
Teraz som veľký šťastko, že som tie začiatky vydržala, už som v Anglicku zostala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@koprdil ono, ak nejdeš cez agentúru, je veeeeľmi málo pravdepodobné, že ti dá niekto robotu len tak bez toho aby ťa videl, čiže hľadať si robotu predtým, je podľa mňa zbytočné.. ja osobne som vytlačila milión životopisov, obehala si reštiky, reštaurácie.. a hlavne sa popýtaj ľudí, či už budeš bývať v hoteli alebo susedov, či o nie čom nevedia, či niekde potrebujú niekoho alebo tak..v tomto ti domáci môžu dosť pomôcť, aj ja som si našla robotu v podstate tak.. a hneď po týždni jak som tam bola.
peňazí podľa toho, kam sa chystáš. Ja som bola v St. Annes (pri Blackpoole)..v menších mestách nepotrebuješ toľko peňazí, ja som si brala 200 libier a v pohode som prežila do najbližšej výplaty (vyplácali ma mesačne) a to som bývala takmer dva týždne v hoteli..
ale napr. do takého Londýna potrebuješ peňazí určite omnoho, OMNOHO viac,,kamarát tam bol teraz v lete a koľko on minul len na nájomné a cestovanie..sa mi skoro rozum zastavil.. (tým chcem povedať, že podľa mňa sú lepšie menšie mestá.. mzda je porovnateľná, teda skôr rovnaká a sú tam menšie náklady)
Určite ťa skôr zoberú na manuálne práce, prípadne ľahko zoženieš aj prácu čašníka, housekeepera aaa pot washer(umývanie riadov v kuchyni) keďže na to nepotrebuješ jazyk..
minimálna mzda v UK je tuším 6,31 libier (cca 7 eur) takže ak budeš robiť 5 dní do týždňa aspoň po 8 hodín (ja som mala dva dni povinné voľno, ale vyberala som si ktoré dni chcem tak si vyrátaj koľko.. ale sú aj roboty, kde sa robí viac či menej, záleží čo si nájdeš..
A aby som nezabudla, dosť dôležité je v UK NI (national Insurance Number) ono je to dosť komplikované, pretože to je prvé čo si od teba zamestnanci pýtajú..ale na úrade ti ho dajú, až keď preukážeš, že si si zohnal robotu ale ako ono by s tým nemal byť problém pokiaľ budeš mať normálneho zamestnávateľa, dá sa tam dať nejaké dočasné či jak som to mala ja..
no to je tak všetko čo ma napadlo z mojich skúseností hádam ti aspoň niečo pomôže..
a kamarat bol cez jednu agenturu a dopadol este horsie ako ja co som sla na blink
» www.gumtree.com/...
prácu som taktiež našla cez gumtree, všetko sa vyriešilo pomerne rýchlo, angličtina celkom slabá, cez telefón som sa s nimi nechcela vôbec rozprávať lebo som im nerozumela.
Teraz som veľký šťastko, že som tie začiatky vydržala, už som v Anglicku zostala