Tkanivá obrúsených hydinových kostí (často i rozmleté kosti) a mnohé ďalšie „chutné“ náhrady – áno, presne to tvorí obľúbené raňajky či večeru mnohých Slovákov.
ja párky veľmi nejedávam... keď už, tak niekedy cez leto v hot-dogu, ked som zúfalá... už dávnejšie viem, z čoho sa vyrábajú, je to jeden hnusný hnus, aj naživo som to videla... lenže, napr. také paštéty, salámy, a všetko mleté na tom v zásade nie je lepšie.. alebo také mäso po záruke so zmeneným dátumom spotreby... keby človek vedel, čo všetko v dnešnej dobe konzumuje, dogrcal by sa..
môj ujo si raz otvoril Májku, a bol tam celý, ešte chlpatý potkaní chvostík...
Ja zjem len jeden druh párkov, inak ked už tak grilovanú klobásku, čo je trošku o inom Ale tak mne vnutornosti problem enrobia, spapám, aj kože v huspenine, čiže
Ako som už v nedávnej diskusií o párkoch napísal: Keby ste mali zisťovať čo a ako sa vyrába a hlavne z čoho, tak nejete mäso, pečivo, proste nič čo sa vyrába vo veľkých potravinových podnikoch. Keďže som mal tú česť v pekárňach, mäsokombinátoch a mliekárňach praxovať počas mojej strednej školy ako chemik - potravinár, čiže viem čo sa deje v prevádzkach a kašlem na to pretože nechcem zdochnúť od hladu
@hluzar@25 chlape ty si aký mäsiar teba musím pozvať na pravú východniarsku dedinskú zabíjačku.
Inak ak mám pravdu povedať, tak kúpené(tlačenky, jaternice) by som do papule nedal. Iná vec je ak je to domáce a viem čo v tom je. a my, no skôr moji rodičia majú doma jedine domáce výrobky.
@hluzar No to hej, len ja na to už nemám čas kvôli škole a v Blave na obchodnej ulici by sa mi asi domáca zabíjačka neprepiekla, alebo niekde v Nitre. Ale keď som náhodou v rodisku a je zabíjačka, tak rád sa zúčastním a doporučoval by som každému aspoň raz sa zúčastniť pravej domácej zabíjačky aby poniektorý vedeli aj čo jedia a ako taká zabíjačka prebieha.
Inak myslíš tie tradície že ak sa ide niekde grilovať či opekať, tak sa berie 1 cibuľa(to stačí), litrovka vodky a basa piva???? Alebo ak je veľká noc, tak neviem kto mi stojí na kravate?
@pa3cek hej hej presne ! Bol som tam len tyzden (konkretne vo Svidniku ) a vlastne este mesiac v Bardejovskych kupeloch, ale to sa nepocita A proste vy sa viete bavit a cela zabava aj tradicie su pre vas o inych hodnotach, ako je to tu.
Ludia nie su vsade rovnaky, ktokolvek si to mysli, nevie o com hovori
@hluzar vedel som že sa ohľadom toho zhodneme, ako sa hovorí ohľadom tých tradícií.
Každý máme iné tradície a zábava spočíva len v tom v akom kolektíve ľudí si a nie kde si, pretože ja či už som na východe, alebo na západe tak sa viem zabaviť a so mnou moji kolegovia ktorí sú zo všetkých kútov Slovenka ba aj z Maďarska či Česka.
V tom máš pravdu že ľudia nie sú rovnaký, len ide o to na aký typ človeka narazíš, lebo ak je ten človek kokot tak to je jedno či je z východu, západu, stredu, severu alebo juhu.
@pa3cek pravda Ale podla mojho nazoru arogancia na zapade rulez.....
Mozno to bolo tym, ze som bol host Ale tu som nikdy s nikym nezazil take pocity ako tam s tymi ludmi...... vies ja som taky , ze idem von, idem si sadnut, obcas sa aj opijem, ale vo vnutri sa nikdy nebavim..... neviem sa tak totalne uvolnit a skor sa len pretvarujem
ale tam u vas som si to fakt uzival takze poviem to takto.... s vychodnym SVK mam skvele skusenosti
@hluzar No tak vieš ono na západe sú väčšinou veľké mestá, dediny čiže sa netreba čudovať a na východe si stále ľudia žijú súdržne(každý, každého pozná) ako to bolo za socíku. Vtedy rovnako ľudia držali spolu a aj si boli dá sa povedať všetci rovný, ale dnes práve to zlé na čo si poukázal priniesla zo sebou demokracia. Ja mám a na druhého seriem. Ak sa tak riadia ľudia, tak sa nečudujme. Inak aj u nás na východe to už je cítiť(aj keď nie v takej miere ako na západe), tiež poniektorým stúpol blahobyt/kapitalistický spôsob života do hlavy. Ja mám dobré skúsenosti aj v Blave či Nitre, aj tam som sa stretol s ochotou ľudí pomôcť/poradiť. No je smutné že to boli prevažne staršie ročníky cca. 50 ročný.
Nie tým že si hosť to určite nebolo zapríčinené, skôr naopak by som povedal. Ak si hosť a ešte zo západného Slovenska. Ide o to že si stretol správnych ľudí, jedine tým to je. Jasné ono aj mentalita ľudí je iná v tom máš úplnú pravdu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Párky
(Foto: Internet)
Párky
Kto z nás by túto „pochúťku“ nepoznal…
Viete však, z čoho všetkého sú párky vyrobené?
Tkanivá obrúsených hydinových kostí (často i rozmleté kosti) a mnohé ďalšie „chutné“ náhrady – áno, presne to tvorí obľúbené raňajky či večeru mnohých Slovákov.
párky nejem ale nie kvôli zloženiu. nechutí mi to
ale tak keď škóti môžu jesť to ich haggis tak slováci sii môžu dať párky
@imosk parky jem len obcas, viem z coho su, ale aj tak
ja by som si kľudne dal, vyzerá to lahodne » cs.wikipedia.org/wiki/Haggis...
btw do bujonov sa davaju konske kopyta a jaternice su balene v pravych crevach..... ked uz sme v tom
do tlacenky sa dava jazyk
môj ujo si raz otvoril Májku, a bol tam celý, ešte chlpatý potkaní chvostík...
Inak ak mám pravdu povedať, tak kúpené(tlačenky, jaternice) by som do papule nedal. Iná vec je ak je to domáce a viem čo v tom je. a my, no skôr moji rodičia majú doma jedine domáce výrobky.
Aj my .... ale len tych debilnych
Inak myslíš tie tradície že ak sa ide niekde grilovať či opekať, tak sa berie 1 cibuľa(to stačí), litrovka vodky a basa piva???? Alebo ak je veľká noc, tak neviem kto mi stojí na kravate?
Ludia nie su vsade rovnaky, ktokolvek si to mysli, nevie o com hovori
Každý máme iné tradície a zábava spočíva len v tom v akom kolektíve ľudí si a nie kde si, pretože ja či už som na východe, alebo na západe tak sa viem zabaviť a so mnou moji kolegovia ktorí sú zo všetkých kútov Slovenka ba aj z Maďarska či Česka.
V tom máš pravdu že ľudia nie sú rovnaký, len ide o to na aký typ človeka narazíš, lebo ak je ten človek kokot tak to je jedno či je z východu, západu, stredu, severu alebo juhu.
Mozno to bolo tym, ze som bol host Ale tu som nikdy s nikym nezazil take pocity ako tam s tymi ludmi...... vies ja som taky , ze idem von, idem si sadnut, obcas sa aj opijem, ale vo vnutri sa nikdy nebavim..... neviem sa tak totalne uvolnit a skor sa len pretvarujem
ale tam u vas som si to fakt uzival takze poviem to takto.... s vychodnym SVK mam skvele skusenosti
Nie tým že si hosť to určite nebolo zapríčinené, skôr naopak by som povedal. Ak si hosť a ešte zo západného Slovenska. Ide o to že si stretol správnych ľudí, jedine tým to je. Jasné ono aj mentalita ľudí je iná v tom máš úplnú pravdu.
dajte si sójové, v tých aspoň nie sú kosti
a ja som už dávno prišla na to, že výrobky z veľkopodnikov stoja za.....
stále mi chrúpu pod zubami.....kosti, kamienky.....