Tak napr. môj otec je špinavý blond, matka brunetka s blond melírmi a ja ich mám podľa mňa také do zlata
Inak ešte k tvojej otázke. Môžu mať ale je to dosť nepravdepodobné. Dobré je keby si vedela aj ich rodičov ... prarodičov. Vtedy by som ti už vedela (aj ostatní hádam) skôr povedať.
@impulse Nie je to náhoda Genetika tomu hovorí kríženie a zákony dedičnosti
Všetko závisí od genotypu rodičov, prarodičov (a samozrejme vzťahov recesivity a dominancie medzi jednotlivými alelami génov)... v prípade, ak sú rodičia heterozygoti, o to je šanca väčšia, ale možné to kľudne je.
(Ak ste ešte nemali genetiku, neboj sa, hrachu sa nakrížiš dosť)
A ja debilná som ešte zabudla, že predsa farba vlasov je kvantitatívny znak, ktorý je podmienený veľkým množstvom génov malého účinku a môže byť silno ovplyvnený prostredím, čo šancu, že farba vlasov rodičov a detí sa nebude zhodovať ešte zväčšuje.
Panebože, ešte niekto, kto mi chce povedať, že som blbá vo veci, o ktorú som sa nikdy nezaujímala a ani som sa o nej neučila?...
Spýtala som sa to z dôvodu, pretože poznám aj takých, čo majú rodičov blond a hnedovlasý, sú ryšaví a nakoniec vysvitlo, že nemajú byť po kom. Žeby to preskakovalo celé generácie?
moji fotrikovci su obaja uuuplne cierny aj vsetci v nasej rodine z oboch stran boli vzdy cierny s hnedymi ocami len moja sestra je rysava a modrooka...
nejakí starí rodičia prípadne prarodičia ak boli ryšaví tak prečo nie
U nás je to tak,že ocino bol čiernovlasí aj jeho rodičia - mama blond a jej otec bol ryšaví. V mojej generácii je len jeden bratranec ryšavý. Ja so sestrou máme neurčitú hnedú farbu - ako decko som bola blond a každým rokom mi vlasy tmavli.
svetle farby su recesivne a tmave dominantne, ak sa stretne recesivna blond a dominantna hneda alela, vysledok budu hnede vlasy, ak dominantna blond(co je velmi nepravdepobone) a recesivna hneda, prejavi sa blond, a ak su obe dominantne, vtedy, myslim, by mala nastat ta rysavost, no nie som si isty
@perkele ach, ako som si to prečitala, tak som na jednej strane bola šťastná, že mi genetika na gympli niečo dala a všetkému som rozumela, ale na druhej strane mi to pripomína, ako žalostne krátke prázdniny máme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Urcite bude istejsie zaklopat susedovi na dvere a presvedcit sa, ci nahodou nie je on rysavy
akoze vy v skole na biole vobec nemate taku vec ze genetika? o___O
Inak ešte k tvojej otázke. Môžu mať ale je to dosť nepravdepodobné. Dobré je keby si vedela aj ich rodičov ... prarodičov. Vtedy by som ti už vedela (aj ostatní hádam) skôr povedať.
Všetko závisí od genotypu rodičov, prarodičov (a samozrejme vzťahov recesivity a dominancie medzi jednotlivými alelami génov)... v prípade, ak sú rodičia heterozygoti, o to je šanca väčšia, ale možné to kľudne je.
(Ak ste ešte nemali genetiku, neboj sa, hrachu sa nakrížiš dosť)
@h8u to nič aj ja.. napríklad, poštár? sused?
Spýtala som sa to z dôvodu, pretože poznám aj takých, čo majú rodičov blond a hnedovlasý, sú ryšaví a nakoniec vysvitlo, že nemajú byť po kom. Žeby to preskakovalo celé generácie?
si ma predbehla
U nás je to tak,že ocino bol čiernovlasí aj jeho rodičia - mama blond a jej otec bol ryšaví. V mojej generácii je len jeden bratranec ryšavý. Ja so sestrou máme neurčitú hnedú farbu - ako decko som bola blond a každým rokom mi vlasy tmavli.
@9 ,,s melírom", plačem.
v Severnych statoch mozna blondinky