Ako ste sa ucili na maturity ? Alebo ako sa planujete ucit ? Nieco ucinne potrebujem, lebo 5 rokov som sa neucil a teraz to potrebujem dobehnut. Aaaaaa maju tí starsi ludia pravdu ze " Uc sa dieta, uc sa! Teraz lutujem ze som sa neucil postupne
@0 som na tom podobne.....teraz viem ze nic neviem.....a od dneska sa idem ucit....a budem sa snad kazdy den ucit nieco z maturitnych predmetov.....snad to stihnem do tych maturit prebrat
záleží od toho, z čoho maturuješ, sú predmety, ktoré sa dajú zmáknuť rýchlejšie (pre mňa matika a fyzika) a potom také, kde to nemá konca (sj)... ale učil som sa na maturu 2 týždne... známky: 2,1,1,1
Inak včera ma napadla taká metóda (ktorý idem začať praktizovať )že si učivá nakecám do mobilu a budem počúvať v slúchadlách namiesto hudby Teoreticky by sa mi to malo natlačiť do mozgu, najmä slovina, kde netreba logicky uvažovať
aale co, to fakt stihnes, ja som to stihla len v akademickom a z toho som sa dva dni opalovala na balkone a mala som jednotky dokonca takze fakt je to len maturita formalita... vyska je horsia...
@9 kde je naoisane ze to nefunguje? Ved podla mna hej ...ked aj nejaku pesnicku pocuvas napriklad po anglicky a nevies anglicky ani slovo tak aj tak sa ju naucis ..to je podobne
ja som sa neucil teda chcel som sa vazne velmi moc ale... akademicky tyzden bol straveny pri PC a az vecer na pive den pred maturitou mi to doslo kurva ja som sa neucil nuz ale zmaturoval som
tak akademicky padol za obet Aj a chemii,soboota bola obetovana biole, nedela opakovaniu chemie a slovina vramci maturitneho tyzdna den pred maturou... to s tym nahratim do mobilu a pocuvanim som aj ja skusala praktizovat, ale pocuvat vlastny hlas nie vzdy prospieva
takmer nikto sa neučí priebežne ...proste musíš pred maturitami zamakať a sedieť nad knihami...ak chceš pokračovať aj na výške, tak by si si mal pomaly zvykať
akože ja fakt nechápem čo tu riešite s nahrávaním a podobne
1.) než si to ty nahráš, ja sa z toho polku naučím
2.) @lui74 to vystihol. na výske budeš mať 300stranovú knihu, už vidím ako si ju nahrávaš a potom púšťaš tak 5krát dookola *rofl*
Povedzme že učenie som dosť odflákla, jediné na čo som bola fakt pripravená bola informatika a z tej som aj z jedinej mala jednotku, na slovenčine som sa spoliehala na to, čo som si pamätala ešte z hodín a z toho biedneho prezretia učiva cez akademický, na matiku som si prerátala všetky príklady čo nám dala matikárka - dala nám v podstate dokopy všetky príklady ktoré sa v rôznych kombináciach mohli vyskytnúť na maturite, takže pokiaľ som mala všetko prerátané, v kombinácií s vedomosťami zo štyroch rokov to vcelku stačilo a na angličtine som bola priam zmierená s tým, že sú tam témy o ktorých nedokážem hovoriť ani po slovensky, nieto ešte po anglicky (chcela by som vidieť tú dobrú dušu čo vymyslela tému životné prostredie :/ Fakt o týchto veciach dokopy nič neviem a netuším čo mám o nich rozprávať... A je normálne že je človek hodnotený za niečo o čom nemá ani tušenie a nie za jazykové schopnosti? )
V každom prípade, zmaturovať som zmaturovala ale dosť mi pomohlo že som tie štyri roky dávala na hodinách aspoň ako-tak pozor aby sa na mňa čo-to nalepilo Ono skúšať to doháňať potom za týždeň nie je sranda...
@domcho suhlasim aaale... neviem ako vy, ale my mame seminare,teda vacsina gymplov ich ma , kt. sme si dva museli dat povinne a nepovinne kolko sme len chceli. Dala som si vsetky z ktorych maturujem, cize nauka o spolocnosti, dejepis, sj, ang a podla mojho nazoru, je to uzasny sposob ako si vsetko prejst este raz.
Neverim, ze sa niekto poctivo ucil od prveho rocnika. A ak aj ano, urcite si toho vela nepamata. I ja som to flakala, ale na seminare sa pripravujem zodpovedne s vidinou matury.
Mno a ti, kt. nemaju seminare ako blbeee!! aale tak sem-tam kuknut do ucebnic sa veru oplati
Zlom vaz
ano aj my mame seminare, ale z anglictiny nie..z angliny UPLNE NIC a este nasa triedna vobec sama nevie co POTI!!!!! raz za cas mame anglicky kruzok s takym mladym profakom...
@ink ale kazdemu sa dobre uci inak...niekomu sa to lepsie pocuva -aj ked sa mi zda prehnane pocuvat vsetky maturitne temy zo sloviny, zaspala by som -niezeby ma to nebavilo, slovina sa mi zda najahsia na maturu ...ale proste to by bolo dlhe a tak...
niekto si musi nahlas citat..niekto potichu...ja ako kedy
a ja si musim vsetko PISAT PISAT PISAT ...hlavne ked sa ucim na pisoku z chemie, skoncim takze po stole mam haldy papierov kde su same rovnice a rovnice a vzorce a teoria cez seba popisane ...ale mavam vzdy nad 100%....
maturita? a to je co. rychlo pride, rychlo prejde a ked pridete na vysku (ti ktori idete), tak zistite, ze cela trapna matura je ako jedna obycajna VS skuska. nestresujte, spravili aj sprostejsi a ti profaci to chcu mat len skrku. buduci rok mozno aj ja budem skusat na maturach tak som zvedavy co mi tam budu decka rozpravat a ake budu vystresovane. no nejakym vtipom urcite uvolnim atmosku.
(ps: aaale, spominam trosku na maturu. robil som stojky a chodil po rukach na chodbe
teraz nechapem,ci sa ucis na matury ci vysku v 20 rokoch. no neva...Ucila som sa asi 3 dni pred maturou tak,ze som mala vsade porozvlakane zosity a tam s fixou napisane cisla tem...Ale profaci pomozu,ak si im sympaticky...ak si vyvrhel,tak to uz neviem
slovencinu som sa ucil priebezne, kedze sme s kazdej latky pisali od 1-4 rocnik, tkaze som bol na to pripraveny takze slvoencinu som nemusel riesit, jazyky som sa ani neucil to som len cital, a odborne predmety? uha .. ani neviem tie pisanky som len prehadzoval pokial viem z jedneho miesta na druhy, takze som sa vobec neucil pisomne som na moj obdiv napisal dobre ... takze sa mi maturovalo lahsie. - ziadne ucenie to ale nebolo hadam sa nejdem debtat ako polovica ludi okolo
ach ..maturaaaaa...som tretiacka na gympli..aa nielenze uz teraz stresujem s celou maturitou..horsie jee..ze este stale nie som rozhodnuta z coho vobec maturovat..asi ma porazi...nic ma nejak extra nebavi...takze buduci rok sa najdem asik na psychiatrii ..a okrem toho tiez ma trapi vyber vysokej...netusim kam ist
ja maturujem o rok ale nerobim si z matury velke stresy, zily mi to zrovna netrha, mozno potom bude, ale mam stastie ze mam predmety na ktorych sa da vsetko obkecat..
moja maturita bola ehm...zvláštna. anglina a dejepis boli v pohodke - anglinu som sa učila poctivo na semináre /mali sme skvelú profku/ a dejepis som bola naučená + vytiahla som si prijateľnú otázku.
Zo sloviny som si vytiahla jedinú otázku, ktorú som sa nenaučila, takže áno, to pravidlo funguje...ale učiteľka ma až neskutočne podržala...
no a nakoniec noska - najväčšia fraška celej maturity - nevedela som ŽIADNEHO filozofa a vytiahla som si otázky ako z pomocnej školy...mýtus a logos, na to do smrti nezabudnem
a výsledok? zlízla som samé 1 a dostala som na moju vysnenú VŠ
Podla mna cela maturita je fraska a je uplne zbytocne sa stresovat uz teraz....na pisomne maturity si myslim sa netreba ucit vobec, vedomostne otazky su vrcholne primitivne (mala som A urovne) a na jazyku to aj tak nepomoze nejake ucenie...
a na ustne, aj nie si uplny vymetenec, tak ti akademicky stacia mozes sa etse aj opit pretoze je tu predpokald, ze si si vybral predmety, ktore su ti blizke (mala so mto stastie ze slovencinu by som si dala aj keby nebola povinna), takze az taky blby z nich nebudes....
za cely akademicky (pre mna dva dni som sa ucila iba dejepis, asi tri hodiny som venovala noske, pol hodinu slovencine a anglictine voebc nic...a mala som same 1...
stale ams dost casu,daj si nejakz szstem,rozdel si to vsetko a postupne sa uc,teda opakuj si to.
Stastie je fajn vec,ale ty ho nemusis mat,vsetci spravili a na tebe sa mozu vybusit. Hlavne je nebyt ticho,rozprava a rozpravaj,povedz cokolvek co si spomenies a aspon trochu suvisis s temou,resp. to spoj. U mna toto pomohlo,vykecat sa a aj ked nekecam k veci,ale aspon omaacku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
(o ano, a malý detail, učil som sa pravidelne celé štyri roky)
ja ti garantujem, že určite je efektívnejšie klasické učenie
mna to caka az o rok, a som prekvapena, ze mam uzavretu dvojec zo sloviny
Veľa šťastia, budeš ho potrebovať
1.) než si to ty nahráš, ja sa z toho polku naučím
2.) @lui74 to vystihol. na výske budeš mať 300stranovú knihu, už vidím ako si ju nahrávaš a potom púšťaš tak 5krát dookola *rofl*
V každom prípade, zmaturovať som zmaturovala ale dosť mi pomohlo že som tie štyri roky dávala na hodinách aspoň ako-tak pozor aby sa na mňa čo-to nalepilo Ono skúšať to doháňať potom za týždeň nie je sranda...
Neverim, ze sa niekto poctivo ucil od prveho rocnika. A ak aj ano, urcite si toho vela nepamata. I ja som to flakala, ale na seminare sa pripravujem zodpovedne s vidinou matury.
Mno a ti, kt. nemaju seminare ako blbeee!! aale tak sem-tam kuknut do ucebnic sa veru oplati
Zlom vaz
@ink ale kazdemu sa dobre uci inak...niekomu sa to lepsie pocuva -aj ked sa mi zda prehnane pocuvat vsetky maturitne temy zo sloviny, zaspala by som -niezeby ma to nebavilo, slovina sa mi zda najahsia na maturu ...ale proste to by bolo dlhe a tak...
niekto si musi nahlas citat..niekto potichu...ja ako kedy
a ja si musim vsetko PISAT PISAT PISAT ...hlavne ked sa ucim na pisoku z chemie, skoncim takze po stole mam haldy papierov kde su same rovnice a rovnice a vzorce a teoria cez seba popisane ...ale mavam vzdy nad 100%....
(ps: aaale, spominam trosku na maturu. robil som stojky a chodil po rukach na chodbe
Zo sloviny som si vytiahla jedinú otázku, ktorú som sa nenaučila, takže áno, to pravidlo funguje...ale učiteľka ma až neskutočne podržala...
no a nakoniec noska - najväčšia fraška celej maturity - nevedela som ŽIADNEHO filozofa a vytiahla som si otázky ako z pomocnej školy...mýtus a logos, na to do smrti nezabudnem
a výsledok? zlízla som samé 1 a dostala som na moju vysnenú VŠ
a na ustne, aj nie si uplny vymetenec, tak ti akademicky stacia mozes sa etse aj opit pretoze je tu predpokald, ze si si vybral predmety, ktore su ti blizke (mala so mto stastie ze slovencinu by som si dala aj keby nebola povinna), takze az taky blby z nich nebudes....
za cely akademicky (pre mna dva dni som sa ucila iba dejepis, asi tri hodiny som venovala noske, pol hodinu slovencine a anglictine voebc nic...a mala som same 1...
Stastie je fajn vec,ale ty ho nemusis mat,vsetci spravili a na tebe sa mozu vybusit. Hlavne je nebyt ticho,rozprava a rozpravaj,povedz cokolvek co si spomenies a aspon trochu suvisis s temou,resp. to spoj. U mna toto pomohlo,vykecat sa a aj ked nekecam k veci,ale aspon omaacku...