Myslíte si, že bývanie v podnájme sa stane pre väčšinu nemajetných ľudí nevyhnutnosťou, keďže je teraz všetko veľmi nestále, čo sa práce týka a viazať sa na jedno miesto, kde si zoberiete bývanie na hypotéku by bolo nebezpečné ?
Podnajom nemusi byt len pre nemajetnych. Podnajom vyuzivaju aj ludia, ktori pracuju/cestuju po celom svete.. par mesiacov/rokov na jednom mieste potom idú ďalej...
@igorv a nedalo sa uz davnejsie ze by zobrali hypoteku na dlhsie kde by splatky platili rovnake ako najom? Akurat by ted byt nakoniec bol ich?
Nerypem ani nic fakt ma to zaujima, ja byvam tiez v podnajme s priatelom ale sere ma to ze musim davat peniaze do vzduchu lebo v tomto meste nechceme ostat navzdy, inak by sme skoro rovnakou sumou platili hypoteku a ten byt si splacali predsa
Bývam v podnájme a ani nerozmýšlam nad inou možnosťou kedže sa nechcem fixovať na jedno miesto . Jednu si zmyslím že chcem ísť do iného štátu a potom čo? kto sa bude starať o dom? len by schátral. Takto mi to vyhovuje.
@h8u sme v byte ocovho brata, platime prakticky len naklady s tym spojene, nic prenho navyse. aspon myslim. Urcite by nezvladali hypoteku pri tych pozickach na ine veci, co mame.
tak ak zoberiem do uvahy pripadny podnajom v 3 izbovom byte tak pri pozicke na dajaky 1-2 izbovy byt by sme sa asi dostali na rovnaku uroven vynalozenych financii. To teda v danom pripade znamena, ze tu zalezi len na schopnosti prisposobit sa so skromnejsimi podmienkami.
pochádzam z chudobnej rodiny, celý život som býval v paneláku, ak chceš niekde spočinúť, musíš si zaplatiť, je jedno či už ide o tvoje alebo cudzie, nejako prežiť musíš. A je na jedincovi ako sa zaobstará. Sú ľudia, ktorí sa boja spraviť krok dopredu. Ja som sa finančne posunul a ak sa psychicky nezrútim zo zahraničia, alebo ma nevyhodia, tak prídem na Slovensko možno po pár rokoch s tým, že nebudem musieť brať hypotéku na byt a rovno si zakúpim vlastné bývanie. Avšak v dnešných časoch, nielen na Slovensku, je ťažké si sám na niečo poriadne našporiť. Vždy si nájdite partnera, spoločníka, druha, kamaráta, partiu, rodinu, s ktorými si budete deliť splácanie bývania, inak sa budete trápiť.
neviem my bývame vo vlastnom od kedy som sa narodila a nikdy som nad tým nerozmýšľala takto.. naši splatili pôžičku hrozne rýchlo za pár rokov a je to super pocit bývať vo vlastnom no..
bývam s priateľom v podnájme v meste kde študujeme, a určite by som sa tak nechcela bývať je to hrozné platiť niekomu peniaze v podstate ich len tak dávať do luftu, verím, že sa voľako vynájdeme, za pár rokov zarobíme niekde v zahraničí lebo tak..
a tak pre nemajetných ľudí (a to netvrdím, že my sme nejaký majetný, proste stredná vrstva) je to asi nevyhnutnosť čojaviem
ani ja by som nikdy nechcel bývať v podnájme, mladý človek má dnes kopec možností, ako si zarobiť na vlastné bývanie - síce v mojom okolí nepoznám osobne ani jedného, ktorý by to povedzme do 25-ky dokázal, ale z videnia viem o takých ľuďoch...
hypotéku by som takisto neriešil...
začal by som garsonkou/jednoizbákom - ktorý by sa dal kúpiť v pôvodnom stave za zlomok ceny, ďalej by som sa dané obydlie snažil zútulniť a zvýšiť jeho potenciál a tak by sa predajom a následnou kúpou dalo dostať kľudne aj k domu - za predpokladu, že človek aspoň trochu chce a má chuť - potom je skvelá alternatíva nájsť si dom v ktorom môžeš využívať ty ten prenájom ubytovania a obchodných priestorov - aj u nás je bežné, že sa takto pár ľudí dopracovalo k tomu, že môžu žiť nadštandardne z renty
ja bývam v podnájme - na jednej strane si uvedomujem, že sú to vyhodené peniaze, ktoré by som mohla tlačiť už do vlastného, napr. splácať si vlastnú hypo ale na strane druhej som mladá a bez záväzkov a vôbec nie som presvedčená o tom, že chcem na danom mieste ostať žiť, preto na seba nechcem prenášať taký záväzok. Ale ak raz budem presvedčená, že niekde chcem ostať aspoň niekoľko rokov, tak určite vlastné.
@krasomil hypoteku by si neriesil a zacal by si jednoizbakom ? Vies kolko stoji 1izbovy byt ? U nas minimalne 40 000 €. Ktory obycajny mlady clovek ma k dispozicii tolko penazi, a to hovorime o holobyte...
@yoss no ak máš zdravé ruky a fungujúcu myseľ, tak sa budeš snažiť hľadať cestu, ako aj tých tvojich 40 tisíc okresať pod 30 a zarobiť čo najskôr - ak do dokázala istá menšina ľudí, prečo by to v tvojom prípade bolo nemožné, zarobiť dajme tomu aj do konca budúceho roka ten obnos?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale keď má niekto platiť podnájom 400 eur tak to už je fakt jedno, či to platí banke skrz hypo alebo niekomu za bývanie u neho...
Zatiaľ mam smutného 7 ročného superba a malý byt ale čert to ber
Nerypem ani nic fakt ma to zaujima, ja byvam tiez v podnajme s priatelom ale sere ma to ze musim davat peniaze do vzduchu lebo v tomto meste nechceme ostat navzdy, inak by sme skoro rovnakou sumou platili hypoteku a ten byt si splacali predsa
bývam s priateľom v podnájme v meste kde študujeme, a určite by som sa tak nechcela bývať je to hrozné platiť niekomu peniaze v podstate ich len tak dávať do luftu, verím, že sa voľako vynájdeme, za pár rokov zarobíme niekde v zahraničí lebo tak..
a tak pre nemajetných ľudí (a to netvrdím, že my sme nejaký majetný, proste stredná vrstva) je to asi nevyhnutnosť čojaviem
$$$$
hypotéku by som takisto neriešil...
začal by som garsonkou/jednoizbákom - ktorý by sa dal kúpiť v pôvodnom stave za zlomok ceny, ďalej by som sa dané obydlie snažil zútulniť a zvýšiť jeho potenciál a tak by sa predajom a následnou kúpou dalo dostať kľudne aj k domu - za predpokladu, že človek aspoň trochu chce a má chuť - potom je skvelá alternatíva nájsť si dom v ktorom môžeš využívať ty ten prenájom ubytovania a obchodných priestorov - aj u nás je bežné, že sa takto pár ľudí dopracovalo k tomu, že môžu žiť nadštandardne z renty