Chcela by som sa spýtať predovšetkým tých, ktorých zaujíma fotenie. V budúcne si určite zaobstarám zrkadlovku, avšak prezatiaľ sa zaujímam o tento fotoaparát.
@imosk síce neviem ako ten tvoj fotí, ale mňa osobne by odradilo tých 12,1 Mpx čo má. Pretože je to len obchodný ťah a pravých 12,1 Mpx nemá, je to len umelo natiahnuté a tie fotky sú dosť nepekné (teda čo som mala možnosť vidieť pri iných)
urcite neuvazuj nad nejakymi sony, samsung, olympus a podobnymi brakmi. canony su sice komercne jedny z najznamejsich, no v optike sa urcite nemozu rovnat Leice. fotak Leica u nas sice urcite nezozenies (a asi by si na neho ani nemala), no objektiivy Leica pouziva Panasonic, takze doporucujem Panasonic LUMIX DMC TZ10, ktory ma 12,1 MPx a 12x zoom, O.I.S. (co je vlastne sice uz dnes samozrejmost), Travel Mode s GPS a nataca aj to HD video, ktore sice konkretne ty vraj nepotrebujes , ale nie je na skodu mat nieco naviac, alebo niektory starsi model ci uz TZ8 alebo nizsie (osobne mam TZ7 a som vrcholne spokojny).
A neviem o akom obchodnom tahu tocis, ale ked uz fotka ma iste rozlisenie, tak ho proste ma. Ale mozes si nastavit aj nizsie, ak chces nizsiu kvalitu .
s takym cudom nevycarujes nic to je skor taky na miesta kde sa kradne....fotky s nim su nekvalitne a hrozne...mame doma 2x take daco...a 1 zrkadlovku..a to je uz o inom...
@frez netvrdím, že Panasonic je zlý, konkrétne ten tvoj čo si napísal nemusí byť vôbec zlý.. ALE mi tu prosím ťa nehusti, že 12,1 Mpx a 10 Mpx na rovnaký senzor CCD 1/2,33 je nejaký strašný rozdiel. Je rozdiel 12 Mpx u nejakej zrkadlovky aj s objektívom rovnajúcim sa tým 12,1 Mpx. Nepotrebujem roztiahnutú fotku, ktorú keď zväčším (resp. zobrazím v pôvodnom formáte) je otrasná. Videla som také fotky, fotila som takými foťákmi a pokiaľ to nie je zrkadlovka, tak viac ako 10 Mpx je čím ďalej horšie a neostré fotky.
A to sú tie trapné marketingové ťahy (alebo si ich nazvy ako chceš) typu "čím viac Mpx, tým lepší foťák".
@vevericiak91 kebyže chcem zrkadlovku, tak si ju kúpim, ale teraz hľadám najlepší pomer cena a výkon do 200 €. A PRESNE tento typ - vravíš, že zle fotí ? Fotila si s ním ?
@tikalok ja som ho v podstate tiež dostala zadarmo, ale nemôžem sa sťažovať. Ak vieš fotiť, tak s ním spravíš také fotky, že... že
@cocca-colla Samozrejme tvrdenie, ze cim vacsie rozlisenie, tym lepsi fotak, je blbost. No rozlisenie proste nepusti . To, ze je ta fotka roztrasena, je skor tym, ze cim vacsie rozlisenie, tym vacsia citlivost a tym lahsie sa fotka roztrasie, ak nefotis so stativom. Ja mam 10MPx. A aj tak neviem, preco tu teraz tocis o tom, ze ti vadi 12MPx u Panasonic/Leica, ked ten Canon ich ma tiez.
@cocca-colla suhlasim... Nad 10 megapix. vobec netreba ist. Ale keby som sa mal rozhodnut bud pre SX1 alebo SX20 tak urcite SX20. Ma lepsie makro(mensiu zaostritelnu vzdialenost) tym padom aj viac rozostrene pozadie.
SX1 ma sprosty CMOS cip ktory sumi pri krpatych rozmeroch. Pri zrkadlovkach je to samozrejme naopak.
Ale tak, ak kompakt, tak urcite nejaku G radu od canonu. Inak to mas jedno. Ten isty cip, len rozlisenie pribuda co je tu viac na skodu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ja som spokojny so svojou w310 sony
ale ked fotak tak zrkadlovku , sony alebo canonku
Oco nedávno kúpil mame nejaký dobrý kompakt od Canonu, ale neviem teraz presne aký to je.
A to sú tie trapné marketingové ťahy (alebo si ich nazvy ako chceš) typu "čím viac Mpx, tým lepší foťák".
@vevericiak91 kebyže chcem zrkadlovku, tak si ju kúpim, ale teraz hľadám najlepší pomer cena a výkon do 200 €. A PRESNE tento typ - vravíš, že zle fotí ? Fotila si s ním ?
@tikalok ja som ho v podstate tiež dostala zadarmo, ale nemôžem sa sťažovať. Ak vieš fotiť, tak s ním spravíš také fotky, že... že
SX1 ma sprosty CMOS cip ktory sumi pri krpatych rozmeroch. Pri zrkadlovkach je to samozrejme naopak.
Ale tak, ak kompakt, tak urcite nejaku G radu od canonu. Inak to mas jedno. Ten isty cip, len rozlisenie pribuda co je tu viac na skodu.