Ahojte. Je tu niekto kto má celiakiu alebo bezlepkovú diétu? (Popr. aj Vaši známi) Ako ste sa s tým vysporiadali keď Vám jednu z týchto chorôb diagnostikovali? Zmierili ste sa s tým alebo doteraz sa s tým neviete zmieriť?
zas podla mna to neni taká strašná choroba ja nechápem, čo sa z toho taká veda robí..šak normálne sa začnu tomu vyhýbať čím dalej tak tým viac je to normálnejšie...
@adka25 tak ono je celiakia a celiakia, je rozdiel mezi ludmi co sa pomaly samodiagnostikuju lebo to je in, pripadne ich kusok pobolieva brucho z lepkovych vyrobkov.. ale su ludia ktori maju tak silnu intoleranciu, ze uz pri stopach lepku, staci ze ja neviem hranolky sa smazili v oleji v ktorom nieco smazene.. tak maju brutalne crevne problemy, krce, do vycerpania zvracaju, casto skoncia az na infuzke.. asi nebude tychto extremnych pripadov az tak vela ako tych slabsich foriem, ale su a myslim ze to neni nic prijemne :/ cely zivot sa nemoct prakticky najest inde nez doma, lebo aj ked ti v restike povedia ze to je bezlepkove, nikdy nevies a za to utrpenie to nestoji..
@h8u ja viem, sestrin priatel má takuto extremne silnu intoleranciu alebo ako to nazvať proste na laktozu takže chápem, že toto je inak nepríjmný extrém
Bracha ma diabetes, a nie je to zase az tak brutalna zivot niciaca diagnoza. Akoze, urcite sa s tym existuje tazsie, nez zdravemu cloveku, ale nie je to zase nic strasne.
@2 toto, proste, ty vole a hlavne ludia, ktori ti povedia, ze su bezlepkovi, a potom z nich vypadne, ze lepok nejedia len preto, ze si myslia, ze z toho schudnu. A potom do seba narvu polovicu orechovnika! Bila by som to!!!
(Sorry za prehnanu reakciu, ale fakt mi uz taketo 1st world bullshity lezu extremne na nervy.)
mojmu ex zistili cukrovku ked sme spolu chodili. zo zaciatku to bol hrozny sok samozrejme ale da sa s tym fungovat. treba proste jest tak ako treba a pravidelne a malo by sa to ustalit. lenze lahke to isto neni ja som si chodila kupovat sladkosti alebo kolacik alebo co ked odisiel odomna aby som ho nedrazdila to bol dost brutal. ja osobne som strasne neorganizovana osoba a bezne mam prve jedlo dna o 7 vecer a vacsinu casu jem sprostosti mna by pri hentom asi porazilo ani pivo si nemozes dat. hej da sa to ale je to take onicom mavam odvtedy obcas nocne mory ze mam cukrovku preplo mi pri nom kusok z toho ale schudol riadne hned ako sa na tu dietu dal ja ked som zo solidarity jedla s nim to iste tak je to normalne jedlo len take dietnejsie - a koniec koncov kazdy by mal hentak jest a neboli by ziadne problemy s vahou... idem si spravit pukance
nemám ani jedno našťastie, ale spomenula som si, že sesternica nesmie lepok a keď jej teta robila na narodky bezlepkovú tortu tak bola božská... to cesto bolo úplne iné, ale strašne chutné ...
Mám síce celiakiu zistenú už asi nejakých 7 rokov, ale aj tak mi to príde občas ( keď mám zlú náladu ) otravné, že idem niekde a nemôžem sa len tak niekde najesť, musím myslieť dopredu, čo si zoberiem na jedenie alebo kde si môžem kúpiť aspoň kilo banánov
Ale dá sa povedať, že som si v podstate zvykla aj brat je na bezlepkovej diéte, doma keĎ sa niečo varí, tak sa najskôr uvarí pre nás ( napr cestoviny, alebo rezeň a podobne) a potom sa robí normálne jedlo.
Zvykla som si odvtedy proste viac rozmýšľťa dopredu, čo sa týka jedla a myslím, že sa zdravšie stravujem, lebo som objavila veľa dovtedy neznámych potravín- aj pohánka bola pre mňa neznáma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
zas podla mna to neni taká strašná choroba ja nechápem, čo sa z toho taká veda robí..šak normálne sa začnu tomu vyhýbať čím dalej tak tým viac je to normálnejšie...
@2 toto, proste, ty vole a hlavne ludia, ktori ti povedia, ze su bezlepkovi, a potom z nich vypadne, ze lepok nejedia len preto, ze si myslia, ze z toho schudnu. A potom do seba narvu polovicu orechovnika! Bila by som to!!!
(Sorry za prehnanu reakciu, ale fakt mi uz taketo 1st world bullshity lezu extremne na nervy.)
a hovori ze kym moze vino a maso, je jej to jedno
Ale dá sa povedať, že som si v podstate zvykla aj brat je na bezlepkovej diéte, doma keĎ sa niečo varí, tak sa najskôr uvarí pre nás ( napr cestoviny, alebo rezeň a podobne) a potom sa robí normálne jedlo.
Zvykla som si odvtedy proste viac rozmýšľťa dopredu, čo sa týka jedla a myslím, že sa zdravšie stravujem, lebo som objavila veľa dovtedy neznámych potravín- aj pohánka bola pre mňa neznáma