Ahojte, v piatok som to prehnal s alkoholom v jednom podniku. 18 už mám. Spadol som a udrel som si hlavu v oblasti ľavého oka. Ostal som ležať na zemi v bezvedomí tak kamaráti zavolali sanitku. RZP ma previezla na anesteziologicko resuscitačné oddelenie.
Inak ma napadlo ako to je ked ma zrani niekto iny a ja natom nenesiem evidentne ziadnu vinu. Tiez to poistovna nepreplati a ja sa musim domahat uhradenia skody od vinnika? alebo ako to je?
noo, po mňa prišla raz sanitka. nebol to alkohol, ale predávkovanie liekmi, v nemocnici ma asi len šili, neviem ako som ta bola dlho, nebola som pri vedomí, neviem čo sa so mnou dialo, ale neplatila som nič
@sufurky na ARE - anesteziologicko resustitačné oddelenie... neviem či som bol na vyplachu, to mi ani nehovorili, ale zvracal som to som si istý a všelijake hadičky som mal a infuzie a tak... potom to CT vyšetrenie, neurologické vyšetrenie kvôli tomu úrazu na hlave a to je tuším všetko...
Takže sanitka dajme tomu max 180 EUR
Vyšetrenie počítačovou tomografiou časť tela hlava 100 EUR
Ďalšie vyšetrenia 150 EUR
ARO starostlivosť jednej sestry pre každého pacienta
Rentgen či sa nejedna o poškodenie lebky 50 EUR
Ďalej poplatok za vyšetrenie neurológom tam to neviem odhadnúť
Kludne tam môžu byť ďalšie skryte poplatky
Pravdaže ak si poistení tak teraz nebudeš všetko toto platiť to je len určitá predstava
@tomas231
"Som si istý že hlavnú úlohu toho že ma previezli do nemocnice zohral ten pád, nie to že som bol opitý, ale to ja už poisťovni nevysvetlím. "
to by jej mal vysvetliť doktor, a to by si si od neho možno aj mohol vypýtať písomne, že to bol dôvod hospitalizácie, aby si to mohol dať poisťovni
@midnight ver či nie, lebo sám tomu neverím, ale v správe mam pritomnosť alkoholu 4,2g/l ... sestra alebo doktorka čo to písala sa určite pomýlila lebo sa to udáva v mg/l ale aj tak, tá hodnota 4,2mg/l vyjadruje 8,75 promile. Neviem či im to zle nameralo alebo čo ale proste sa mi tomu nedá veriť... jednak že som toľko nemohol vypiť, lebo podľa mojich skromných výpočtov by som musel vypiť 2 litrové flašky (možno aj viac) a vypil som možno 5-7 deci tvrdého... toho pol litra ešte znášam, a bol som dosť opitý ale toto proste nechcem veriť... tak či to nebude mať niečo spoločné s výškou účtu
@tomas231
...tak ale ak nedojebala tú správu celú, tak z reportu ošetrenia a vyšetrení by malo byť jasné že otravou alkoholu sa vôbec nezaoberali, čiže každému rozumnému dopne že tých 9 promile bol omyl.
a aj bez toho by im došlo že je to omyl, bežne sa za smrteľnú dávku považuje 5, čiže aj keby si niekto myslel že si reálne mal 9 a prežil to, tak by to bolo na žalobu na lekára, že si nedostal výplach žalúdka, infúziu, a všetkymožné protiotravové opatrenia.
...čo predpokladám že si nedostal.
a to by si si tiež mal asi vydiskutovať s lekárom, poukázať na to, požiadať ho o nejaké špecifické vyjadrenie keď bude písať ten dôvod hospitalizácie, že protialkoholovootravové opatrenia nerobil lebo neboli potrebné, pravdepodobne ho aj trkne a nejak to číslo opraví.
teraz som si všimol v správe že mi ten výplach robili... viem že pri meraní promile je veľa faktorov, metabolizmus atď... moc som toho v ten deň nezjedol než som išiel do mesta.... ale tu som si robil zhruba ako taký výpočet aj čo mi kamaráti povedali že som popil a tak... » primar.sme.sk/kalkulacky/obje... ... a to som si dával ešte rezervu navrch... vyšlo mi 2,8 promile
@relieforsaddist ok, dik za názor... ale predpokladám že si si nejebol hlavu a nerobili ti CT vyšetrenie či náhodou nemáš krvacanie do mozgu kvôli silnému otrasu mozgu
Tak zaplatis tolko ze sa skoro uz neopijes
Nebudes mat za co
A faktom je ze uz nejake 4 promile su smrtelna davka ale raz som kdesi cital rekordy a ze aj 13 uz namerali a ze takych 9 sa stalo viackrat
@tomas231 no kámo ja sa ti nemám nič chváliť, po mňa pred pár rokmi išla sanitka a to len kvôli alkoholu a neplatil som nič a to som strávil v nemocnici tú jednu noc....
Kámo mňa odviezla sanitka najebaného tiež a platil som si cca 620 € a mal som 16 rokov a robili mi CT , šili ma a bol som v nemocnici skoro 2 dni ... takže ti príde maximálne takáto sumička ale záleží to všetko na tom čo ti napíšu do správy a ako to zoberie poisťovňa ... drž sa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Vyšetrenie počítačovou tomografiou časť tela hlava 100 EUR
Ďalšie vyšetrenia 150 EUR
ARO starostlivosť jednej sestry pre každého pacienta
Rentgen či sa nejedna o poškodenie lebky 50 EUR
Ďalej poplatok za vyšetrenie neurológom tam to neviem odhadnúť
Kludne tam môžu byť ďalšie skryte poplatky
Pravdaže ak si poistení tak teraz nebudeš všetko toto platiť to je len určitá predstava
"Som si istý že hlavnú úlohu toho že ma previezli do nemocnice zohral ten pád, nie to že som bol opitý, ale to ja už poisťovni nevysvetlím. "
to by jej mal vysvetliť doktor, a to by si si od neho možno aj mohol vypýtať písomne, že to bol dôvod hospitalizácie, aby si to mohol dať poisťovni
...tak ale ak nedojebala tú správu celú, tak z reportu ošetrenia a vyšetrení by malo byť jasné že otravou alkoholu sa vôbec nezaoberali, čiže každému rozumnému dopne že tých 9 promile bol omyl.
a aj bez toho by im došlo že je to omyl, bežne sa za smrteľnú dávku považuje 5, čiže aj keby si niekto myslel že si reálne mal 9 a prežil to, tak by to bolo na žalobu na lekára, že si nedostal výplach žalúdka, infúziu, a všetkymožné protiotravové opatrenia.
...čo predpokladám že si nedostal.
a to by si si tiež mal asi vydiskutovať s lekárom, poukázať na to, požiadať ho o nejaké špecifické vyjadrenie keď bude písať ten dôvod hospitalizácie, že protialkoholovootravové opatrenia nerobil lebo neboli potrebné, pravdepodobne ho aj trkne a nejak to číslo opraví.
Nebudes mat za co
A faktom je ze uz nejake 4 promile su smrtelna davka ale raz som kdesi cital rekordy a ze aj 13 uz namerali a ze takych 9 sa stalo viackrat