Robila som si certifikát z AJ (FCE) decembrový termín s tým, že ho mám ako náhradu maturity, ale vďaka neprofesionálnemu prístupu jazykovej školy som sa až dnes dozvedela, že hoci som vedela výsledky už v januári, certifikát príde začiatkom marca... to je
@chococaffe ak si spravila certifikát tak predpokladám, že gramatiku ovládaš a rozprávať pre teba tiež nie je problém tak maturitu by si mala zvládnuť hravo.
u nas je to tak, ze certifikat musis odovzdat myslim do konca septembra alebo tak nejak v rocniku kedy maturujes... pricom ti tento certifikat nestaci len predlozit, ale musis zavolat do BA aby ti poslali vypis z vsetkeho co si ako napisala a skola ti vypocita znamku aku by si dostala na mature, pricom nalepsiu mozes mat znamku 1 z B2 hoci si urobila C1, no maturita z C1 nie je.
nechápem ja som robila certifikát tiež v decembri, výsledky mala v januári a dva certifikáty mám už doma a ten tretí, čo sa dáva do školy ako maturita a aj sa prekladá mám mať na druhý týždeň.... vážne nerozumiem ako to funguje v tej kde si to robila ty
ja viem, že kamoška to posielala posledný možný deň a uznali jej to...tiež mlaa problém a každý deň volala do jazykovky, či už certifikáty prišli...všetko na poslednú chvíľku...je to hlúpo vymyslené
@nepodstatne odpoveď znie, že ak mám certifikát tak mi je jedno či idem alebo nejdem ešte maturovať, pretože moje znalosti z daného jazyka sú viac ako dobré.
@chococaffe nasa skola robila certifikaty z nemciny na sprachdiplom... a nikdy im to nedoslo do maturity a z toho dovodu museli vzdy maturovat aj z nemciny. ber to pozitivne, maturita oproti certifikatu je nic, certifikat mas a predsa tie temy su tam podobne ci rovnake, takze maturitu ked mas certifikat das lavou zadnou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov