Ahojte potrebovala by som vazne poradit...nedavno som robila prijimacky a vyzera to tak, ze ma zobrali do Banskej Bystice na Cestovny ruch a aj do BB na Medzinarodne vztahy...
MV boli vzdy mojim snom, ale bojim sa, ako to dopadne...teda ci sa bude
...rozhodne MV! rada by som sa tam dostala aj ja... uplatnenie si nájdeš určite (vraj sú absolventi žiadaní, aj keď sa mi zdá, že väčší záujem je o tých z MV na Ekonomickej v BA ..ale neviem isto )
...prosím ťa, z akých predmetov si maturovala? a čo skúšky, boli ťažké?
MV... skús.... ja chodím na FPVaMV v BB a predpokladám, že tam si bola prijatá aj ty... akurát, že ja mám iný odbor... ale väčšinu predmetov máme spoločných ako celý ročník, teda aspoň mne to tak prišlo - asi 2 alebo 3 boli rozdielne - to už také tie špecifické pre jednotlivé odbory...
nerozumiem, čo myslíš pod otázkou, akým systémom sa tam študuje.... ja som však spokojná so všetkým, od vybavenia fakulty, cez to ako vyzerá, až po to, kde je umiestnená a rovnako aj profesormi a docentmi a ich prístupom
ale čo sa týka toho, čo sa tam študuje, tak MV mali ako povinné predmety Základy práva, Dejiny politických teórií (čiže filozofia), Politické dejiny Európy a sveta, Politická geografia SR, Medzinárodná ekonomická integrácia, Dejiny diplomacie - takže z tohto by si si mohla vytvoriť ako taký úsudok o čom to celé je
tak pre Domminiku: no maturovala som z dost netradicnych predmetov, lebo mam taku specificku strednu, ako fyzika, biola, matika, franina, dejak a slovina...cize na prijimacky nic moc...
no a na skusky som sa dost ucila, proste vsetko mozne, EU, NATO, OSN, politologiu, ekonomiu a tak, ale na prijimackach to takmer vobec nebolo...v podstate tak boli tie okruhy, ktore pisali na ich stranke, ale dost tam bolo hlavne sucasnych dejin ako Izrael, blizky vychod a Juhoslavia a potom aktualna politika...no ale jazyk som mala franinu a ta bola lahka a potom 5 otazok z angliny, tiez sa dali...aj ked, horsie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
...prosím ťa, z akých predmetov si maturovala? a čo skúšky, boli ťažké?
nerozumiem, čo myslíš pod otázkou, akým systémom sa tam študuje.... ja som však spokojná so všetkým, od vybavenia fakulty, cez to ako vyzerá, až po to, kde je umiestnená a rovnako aj profesormi a docentmi a ich prístupom
ale čo sa týka toho, čo sa tam študuje, tak MV mali ako povinné predmety Základy práva, Dejiny politických teórií (čiže filozofia), Politické dejiny Európy a sveta, Politická geografia SR, Medzinárodná ekonomická integrácia, Dejiny diplomacie - takže z tohto by si si mohla vytvoriť ako taký úsudok o čom to celé je
no a na skusky som sa dost ucila, proste vsetko mozne, EU, NATO, OSN, politologiu, ekonomiu a tak, ale na prijimackach to takmer vobec nebolo...v podstate tak boli tie okruhy, ktore pisali na ich stranke, ale dost tam bolo hlavne sucasnych dejin ako Izrael, blizky vychod a Juhoslavia a potom aktualna politika...no ale jazyk som mala franinu a ta bola lahka a potom 5 otazok z angliny, tiez sa dali...aj ked, horsie
no tou otazkou som myslela hlavne na tie predmety, co sa tam ucia...aj mne sa paci, ako fakulta vyzera
no a potom je super, ze si spokojna s profakmi
mne sa paci obsah studia, lebo ma to zaujima, ale inak su tam aj predmety, co mozem od zaciatku studovat vo franine?
a nevies, ako je to s uplatnenim?