@wistingher nikto ma nechodí kúpať, takže nie, a keby sa dakto opovážil predsa len ma zbiť alebo obliať vodou, tak mu určite za to nedám vajíčka, ale to, čo si naozaj zaslúži (oko za oko)
bola by som realne schopna ublizit na zdravi, keby ma niekto oblial alebo vysibal (tym nemyslim symbolicke pohladkanie korbacom alebo nastriekanie vonavky)
do civilizovanej kultury toto jednoducho nepatri a je to nepripustne, nikto na mna nebude vylievat vodu a mlatit ma len za to, ze sa to "tu tak robi"
Sviatok sa mi paci, ale tieto tradicie sa v mojom okoli nedodrziavaju. Nenapada ma ziadna kamaratka, ktora by chcela byt vysibana a ani ziaden kamarat, ktori by so mnou sibat isiel.
Doteraz som počúval názory, ako baby nechcú aby ich niekto oblieval a podobne... ale keď je ten deň, alebo už po, tak sú smutné, že si na nich nikto nespomenul a na iné áno ... ... Či som uplne mimo baby?
Nemam koho ani nikdy som to nejak nerobil je pekne podla mna akoze tak symbolicky to dodrziavat ze vonavku prsknut a sibi ryby povedat a s korbacom len tak jemne sibat no ale mlatit niekoho hlava nehlava a striekat hadicou a podobne ked je vonku este aj zima a ta osoba je ocividne proti tomu tak to je blbe... Ale zas ked sa to nejakej paci tak preco nie no kazdy by si to mal nejak dohodnut
Nie. Jednak som chodil šibať len ako malý chalan a postupne menej a menej, a to tiež viacmenej len vrámci rodiny, do školy som aj tak vždy chodil inam, takže som tu ani veľa slušnejších dievčat nikdy nepoznal a rodina sa tiež rozlieza po svete, a jednak to považujem dnes už za trochu nevhodné. Mám rád naše tradičné sviatky, ale tie sa dajú oslavovať aj pokojnejšie a menej komerčne, ako je to obvykle "propagované".
Tak som dufala, že tento rok sa tomu vyhnem, ze ja určite pôjdem do roboty a potom som zistila, ze ma dala na poobednu!!! Takže si znovu užijem aj vody aj korbáča a tie peniaze minute na cokoladove vajicka som pokojne mohla minút na niečo mnoho krát lepsie... napríklad za masáž alebo kadernicku
Našťastie spolubývajúci ide preč, moja rodina má dostatok obetí na šibanie v rodnom meste a frajer ide do práce na celý deň Asi ma ráno len symbolicky vyšibe a ide.
Najhoršia tradícia,, a čo my z toho máme? ešte som nevidela babu ktorá by bola pekná a zdravá po Veľkej noci,, chalani dostanú peniaze, tote stupídne decká od susedov po kinderku a ja zostanem doma chorá s hurkami po tele od korbáča,,
zbytočný sviatok,,
@james98 vajce a zajace pretrvali z pohanskych dob. Krestania na tento pohansky sviatok jarnej rovnodennosti nalepili ich vlastny vyznam ale niektore povodne tradicie ostali.
U nás to najviac prežívajú menší chlapci z rodiny, keď si donesú vedierka a môžu oblievať. Mne je to akože celkom jedno, však kvôli troche vody zo mňa neubudne. Niežeby mi to pôsobilo potešenie, skôr som rada, keď prídu spolužiaci, že si na mňa spomenuli A tak.
Minulý rok som neprišiel za svojou priateľkou na veľkonočný pondelok, aj keď bola doma, večer mi celá ofučaná vyčítala cez Facebook že prečo som ju neprišiel obliať.
Ja som vždy iba decentne šibal, bez vody. Najviac sa mi na tomto sviatku páči to, že ideš pozrieť všetky tie kamošky a známe a pokecáte.
Moja bývalá mi ale povedala, že bez toho, aby som ju poriadne olial to nie je ono, tak som začal pred pár rokmi aj olievať. Ale vždy sa aj tak jedná iba o sestru a priateľku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
do civilizovanej kultury toto jednoducho nepatri a je to nepripustne, nikto na mna nebude vylievat vodu a mlatit ma len za to, ze sa to "tu tak robi"
Sviatok sa mi paci, ale tieto tradicie sa v mojom okoli nedodrziavaju. Nenapada ma ziadna kamaratka, ktora by chcela byt vysibana a ani ziaden kamarat, ktori by so mnou sibat isiel.
Našťastie spolubývajúci ide preč, moja rodina má dostatok obetí na šibanie v rodnom meste a frajer ide do práce na celý deň Asi ma ráno len symbolicky vyšibe a ide.
zbytočný sviatok,,
Tak ja fakt neviem
Moja bývalá mi ale povedala, že bez toho, aby som ju poriadne olial to nie je ono, tak som začal pred pár rokmi aj olievať. Ale vždy sa aj tak jedná iba o sestru a priateľku.