Si romantická duša? Robíš pre svoju partnerku niečo romantické? Zapálenie sviečok, napísanie básne, listu, originálny darček..ak žiadnu nemáš robil by si? Myslíš si, že muži nepotrebujú toľko romantiky ako ženy (myslím teraz tie romanticky zamerané) a že
@alpanu tak napríklad ja si na ňu veľmi potrpím a aj veľa mojich kamarátok..ale nehovorím, že sú ženy, ktoré je nepotrebujú
@nicolkaa myslíš si, že ak ti v liste vypíše, čo k tebe cíti alebo ti to povie pri sviečkach a dobrej hudbe nepoteší to tvoje srdiečko? alebo keď ti podaruje svoju alebo spoločnú fotku alebo pre teba niečo vyrobí nebudeš to považovať za romantické? čo je teda pre teba naozaj romantické a nenudné?
@panpeterpan no mohol si napísať aj viac...aj keď partnerku nemáš určite by si vedel, čo by ťa potešilo alebo čím by si chcel svoju budúcu partnerku potešiť..
Že romantika. Prečo také gestá potom vždy končia sexom a vlastne sa to pri nich aj očakáva, keď sa ľudia tvária aké sú láskavé, ohľaduplné a nezištné? Skús chlapovy potom, čo ti spraví večeru, obsype posteľ ružami a urobí kúpel povedať, že mu nedáš a miesto romantiky máš doma zdutého pokémona.
A nie nechcel. Za vrchol romantiky so ženskou považujem len tak sedieť pri sebe pred teľkou a dokázať sa porozprávať o tom aký mal kto deň. Keď bude chcieť šukať, nech povie rovno.
Keď počujem o sviečkach, tak sa vždy chechtám na tom, že kto preboha tento konkrétny typ prítmia, ktorý je podľa mňa pre oči dosť nepríjemný, prehlásil za prototyp romantiky
A podobné si myslím o všelijakých zaručených gestách, ktoré sú okopírované z ľudovej príručky romantiky, ako napríklad kupovanie mŕtvych kvetov a tak ďalej.
Ten list je už niečo trocha iné, ale stále je to na mňa príliš založené na forme.
Básnička, alebo originálny darček môže byť, ale neviem, či to je vyhodnotené ako romantické, keď som @anzu dal metlu, tak ju stratila
tote sviečky a pod. sú strašne (už) gýčové a podľa mňa nudné a nezáživné. A neviem či som romantický, nemal som to komu prejaviť :/ Inač taká žena ktorá si potrpí na takých veciach ktoré sú hmotné (sviečky, večera) môžem schuti osrať akože nehovorím že nie ale ak si na to vyslovene potrpí. Podľa mňa je romantika aj obyčajné rozprávanie.
ono to zalezi hlavne od dotycnej slecny,inak ,obvykle to byva spontanny napad tzv.sity na mieru a vysperkovany..ale zas nie prilis(akoze z balonu na nas budu hadzat lupene ruzi,a do toho hra klavir..to uz ne)
viem,ale to je medzi dvomi ludmi ktorych sa to tyka a nie na forum
ale vädsinou je to nehmotna vec(prevazne,jasne ze nieco zainvestovat treba) a nie nejake okazale materialne veci.Ked romantika, tak ide o hlbku citov a srdca a nie konta
@mygate a kto hovoril o vysoko materiálnych veciach
@poke ja milujem sviečky a vínko k tomu..večera vôbec nemusí byť a áno mne aj rozprávanie je romantické, hlavne ak vyjadrujeme svoje city, čo je naozaj ťažké
Som romantik a mám rád podobné veci. Možno preto že som filmár a vo filmoch je všetko "upravené" a iné (rozumej krajšie) ako v skutočnosti. Rád si podľa toho niekedy idealizujem svet, aj keď je to možno naivné. Ale možno je celá romantika naivná. Keď som mal priateľku (bolo to ešte nedávno) rád som ju občas prekvapil. Nie len počas sviatkov (narodky, meniny, den zien atd) ale aj v obycajny den, ked som proste mal chut ju potesit. Sviecky ako take mozno su gycove, ale ak nimi obsypete uplne cely barak (dakujem panu bohu za to ze sme nevyhoreli ) tak je to jednoducho krásne. Všade tma a milion malych svetielok. Jasné že sa potešila. Rovnako kvety/darčeky, hlavne tie neplánované boli moc fajn. Myslím ale, že keby to spravila ona pre mňa, až tak ma to nepoteší. My si na tom nejak extra nezakladáme, skôr sme radi, ked vidime priatelku ako sa smeje a ocka jej ziaria Jasne ze vela chlapov za to ocakava sex a ja nehovorim, ze ho nemam rad, ale romantika je o niecom inom. Moze k nemu sice viest, ale jej zmysel nie je sex, ale skor vyjadrenie pocitov. Obycajny dokaz lasky. V tomto svete je to uz nemoderne a nenosi sa to, ale su aj taki, ktorym to robi radost, ako som ja. Za romanticke povazujem napriklad sedenie vonku pri zapade slnka s flasou vinka a dekou a zaspanie v naruci, alebo podobne, velmi prijemne veci. Rovnako romanticky moze byt spolocny vylet na chatu, do prirody, k vode...je toho naozaj vela, čo sa dá vymyslieť.
@anywhere no ja som o tom hovoril, ze takto to vobec nevnimam (materialne)ale v dnesnom svete.. by si sa cudovala ze sa najdu aj take,ktore ked neodvezie limo do 130*restiky tak sa to nerata..nastastie som o tom len pocul
@anywhere to záleží na tom, aký je povahovo a typovo. Ja by som bol napríklad mozno v rozpakoch, aj ked som romanticky zalozeny. Ale mozno sa to tomu tvojmu bude pacit. Taketo veci nikdy nezistis, az kym ich proste nevyskusas. Je zbytocne sa tu pytat na rady, lebo 100 ludi, 100 chuti, takze ti kazdy povie nieco ine a nakoniec budes este viac zmatena ako si bola Skus ho prekvapit a sleduj ako zareaguje. Ak zle, tak musis zmenit taktiku, ak dobre, tak vies co ma rad
Ale viem pri predstavit pripad ze dojdem utahany z roboty a caka ma otvorena flaska vinka, prijemna atmosfera, hoci aj tie sviecky a moja milá To by ma rozhodne potešilo!
@anywhere Keď som od priateľky dostal našu prvú spoločnú zarámovanú fotku, potešilo ma to, lebo som zistil že nič také nemám a počas celého vzťahu vydržala na poličke A teraz už je preč
Ale bolo to fajn A mali by ste sa na nej usmievať, inak to nemá zmysel! No a rád mám vtipné, alebo užitočné veci. Niečo čo nešmarím hneď do skrine s tým, že mi je to vlastne nanič. Ak poznáš jeho záľuby, kúp mu niečo čo s tým súvisí. Alebo spravte niečo bláznivé, čo vás spojí. Zaplaťte si bungee jumping alebo kľudne aj niečo menej adrenalínové, ale stále výnimočné (čo nerobíte spolu každý deň). Také zážitky sú fajn
@kestur no neviem či by som si skočila, ale on možno aj hej tak veľmi pekne ďakujem za odpovede fotku v ráme som mu už darovala dávno..ale dačo vymyslím
@anywhere proste mi také veci prídu gýčové a bez fantázie. mne príde milé, keď si nestihnem kúpiť milkshake, na ktorý som mala týždeň chuť lebo meškám na vlak a keď prídeme domov, tak mi frajer ide hľadať recepty a sám ho pre mňa spraví. to je pozornosť. a nechce po mne aby som mu za to hneď roztiahla nohy. to, že sa ľúbime si vieme dať najavo aj iným spôsobom, nie robiť veci, ktoré sú predpísané, že sú romantické (ruže, sviečky, plyšáky, fotky, prstene) a bez očakávania niečoho na oplátku. a som rada za vzťah, v ktorom nikdy neviem, čo čakať a zabávam sa.
plus si s ním radšej zahrám strielačku a váľam sa po posteli s pivom v ruke ako nejaké sviečky a žabie stehienka. podľa mňa je cennejšie, ak ti je s niekym každú sekundu skvele pričom nerobíte nič výnimočné a naštelované.
@nicolkaa veď áno, ale mňa sviečky potešia je to krásne keď je izba osvietená sviečkami, stačí i jedna...proste hoc aká snaha sa cení ale aj mne priateľ rôzne iné veci, ktoré nie sú "predpísané" predviedol..ja vidím romantiku skoro vo všetkom...ja som skôr chcela, čo si chlap myslí o romantike, nie žena..čo by jeho potešilo..či by mu nevadili sviečky, príjemná hudba, či by ho to potešilo...chcela som vedieť názory viacerých chlapov...aký zážitok by chcel a tak..jeden to tu veľmi pekne rozpísal..aj ja si zahrám strielačky a pijem s ním pivo a válame sa a pod., ale ja mu chcem spraviť a pripraviť niečo výnimočné ako dôkaz lásky, pretože aj on to robím pre mňa a teší ma to..som beznádejná romantička..mimochodom žabie stehienka? fuj
@nicolkaa a vôbec som nepísala o roztiahnutí nôh a pod. len o tom ako berú muži romantiku...čo snáď sa nepýtam chlapov, či sú romantici a ako vlastne berú romantiku preto aby som im chcela roztiahnuť nohy či čo? ach jaj -.-
Romantik som, ale tak skôr v tom vtipnejšom smere ako nejaký strohý, ktorý by si dával na všetko pozor. A celkom dobre, aj keď ako mi bolo povedané, že vtipne, viem romantiku zrušiť Na originalite by som si dal záležať, lebo každá žena je jedinečná a tak... A muži určite tieto veci vnímajú inak, aj ked sa dá povedať že i každý človek to vníma inak. Ale som zástancom toho, že všetkého veľa škodí, no hlavné je byť k žene pozorný si myslím...
@mcvpn čože? tak ja nenadávam, pre mňa je to silné slovo a uráža ma to, ale dobre tvoj názor (síce ja sa takto nikdy na nikom nevyvršujem a už vôbec keď nepoznám toho človeka)...ja som chcela vedieť či si aj muži potrpia na romantike, či aj oni po tom túžia aby pre nich slečna/žena niečo urobila, hudba, sviečky a vínko, originálny darček, výlet, zážitky a pod. ale ty si to asi nepochopil
@anywhere to, že mám z teba taký dojem neznamená, že taká si, no nepresvedčila si ma o tom, no to je jedno...
možno som to nepochopil, ale možno ty by si to už v takom veku mala vedieť, že to až tak od pohlavia nezáleží ako od charakteru toho daného človeka a to, čo ty považuješ za romantické, také vôbec v skutočnosti nemusí byť, ako ti tu naznačili už niektorí
@mcvpn tak v reálnom živote mi nikto takto nevynadal...pretože nemal na to dôvod..príde mi to netaktné, všimla som si to aj v iných fórach, že takto nadávajú ľuďom, ktorých ani nepoznajú a vo väčšine prípadov na to dôvod nemajú...len ak ozaj si to dotyčný človek nezaslúži..človeka to uráža
k veci..v mojom veku..ach možno mám vek už ako taký, za to nemusím mať s mužmi toľko skúsenosti ako iné ženy...pre mňa sú dané veci romantické, ja som veľká romantička, pre mňa je romantický aj bozk vonku pod hviezdami, obyčajné objatie..
a chcem vedieť, čo je romantické pre muža, čo by ho naozaj potešila..čakala som, že sa budú ozývať práve muži a nie dievčatá..samozrejme, že každý má iný charakter, ale predsa len keď sa ozve viac mužov lepšie by som to pochopila..pretože aj vo filmoch keď niečo pozeráš..muž spraví pre ženu niečo romantické...a žena čo? aj ona by predsa mohla spraviť niečo pre muža.
keby niečo také spravila tak by ma to milo prekvapilo, ale nejak to neočakávam, nepotrebujem, jednoducho sa také niečo radšej snažím ja vytvoriť... (tralala)
Ja nedám dopustiť na miestnosť plnú sviečok... to rozbúcha srdce každej duši, ale treba to podať správne. Keď je od druhého reakcia "vynútená" tak je to na prd! má to byť efektné nie sladké na "grc" A zo dve, tri dúhové sviečky zapálené v tme nahradia miestnosť plnú sviečok... je to super
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
@nicolkaa myslíš si, že ak ti v liste vypíše, čo k tebe cíti alebo ti to povie pri sviečkach a dobrej hudbe nepoteší to tvoje srdiečko? alebo keď ti podaruje svoju alebo spoločnú fotku alebo pre teba niečo vyrobí nebudeš to považovať za romantické? čo je teda pre teba naozaj romantické a nenudné?
A nie nechcel. Za vrchol romantiky so ženskou považujem len tak sedieť pri sebe pred teľkou a dokázať sa porozprávať o tom aký mal kto deň. Keď bude chcieť šukať, nech povie rovno.
Keď počujem o sviečkach, tak sa vždy chechtám na tom, že kto preboha tento konkrétny typ prítmia, ktorý je podľa mňa pre oči dosť nepríjemný, prehlásil za prototyp romantiky
A podobné si myslím o všelijakých zaručených gestách, ktoré sú okopírované z ľudovej príručky romantiky, ako napríklad kupovanie mŕtvych kvetov a tak ďalej.
Ten list je už niečo trocha iné, ale stále je to na mňa príliš založené na forme.
Básnička, alebo originálny darček môže byť, ale neviem, či to je vyhodnotené ako romantické, keď som @anzu dal metlu, tak ju stratila
neviem podľa mňa sú sviečky ozaj romantické..podľa mňa sa to nikdy nestane klišé, ale koľko ľudí toľko chutí
Preto si dostala metlu, že sa tak ľahko nezlomí!
Ty usability expert!
A nie je pravda, že som sa nepotešil
ale vädsinou je to nehmotna vec(prevazne,jasne ze nieco zainvestovat treba) a nie nejake okazale materialne veci.Ked romantika, tak ide o hlbku citov a srdca a nie konta
Tak!
@poke ja milujem sviečky a vínko k tomu..večera vôbec nemusí byť a áno mne aj rozprávanie je romantické, hlavne ak vyjadrujeme svoje city, čo je naozaj ťažké
.
Ale viem pri predstavit pripad ze dojdem utahany z roboty a caka ma otvorena flaska vinka, prijemna atmosfera, hoci aj tie sviecky a moja milá To by ma rozhodne potešilo!
Ale bolo to fajn A mali by ste sa na nej usmievať, inak to nemá zmysel! No a rád mám vtipné, alebo užitočné veci. Niečo čo nešmarím hneď do skrine s tým, že mi je to vlastne nanič. Ak poznáš jeho záľuby, kúp mu niečo čo s tým súvisí. Alebo spravte niečo bláznivé, čo vás spojí. Zaplaťte si bungee jumping alebo kľudne aj niečo menej adrenalínové, ale stále výnimočné (čo nerobíte spolu každý deň). Také zážitky sú fajn
spýtajte sa vaších mám a otcov,babiek a dedkov čo je to romantika a tí vám hned povedia
možno som to nepochopil, ale možno ty by si to už v takom veku mala vedieť, že to až tak od pohlavia nezáleží ako od charakteru toho daného človeka a to, čo ty považuješ za romantické, také vôbec v skutočnosti nemusí byť, ako ti tu naznačili už niektorí
k veci..v mojom veku..ach možno mám vek už ako taký, za to nemusím mať s mužmi toľko skúsenosti ako iné ženy...pre mňa sú dané veci romantické, ja som veľká romantička, pre mňa je romantický aj bozk vonku pod hviezdami, obyčajné objatie..
a chcem vedieť, čo je romantické pre muža, čo by ho naozaj potešila..čakala som, že sa budú ozývať práve muži a nie dievčatá..samozrejme, že každý má iný charakter, ale predsa len keď sa ozve viac mužov lepšie by som to pochopila..pretože aj vo filmoch keď niečo pozeráš..muž spraví pre ženu niečo romantické...a žena čo? aj ona by predsa mohla spraviť niečo pre muža.
@mariquittka aj pre mňa veľa veci je romantických...ja si myslím, že my ženy ju vnímame inak
keby niečo také spravila tak by ma to milo prekvapilo, ale nejak to neočakávam, nepotrebujem, jednoducho sa také niečo radšej snažím ja vytvoriť... (tralala)
jedna dúhova sviečka a romantika ako z filmu... overené