Chcela by som skúsť fotomodelku alebo modelku. Ako začať.
Na Slovensku je veľa agentúr a ja neviem , ktorá je najlepšia. A či vôbec mám šancu. Ako sa tam mám dostať. Každá rada ma poteší a zabráni mi urobiť chybu. Tak vďaka, ak mi chcete pomôcť.
No, tak sa len treba nakontaktovať na niektorú z nich, ísť na nejaký kasting a tak... Niekam pošleš fotky... Myslím, že stačí sa raz dostať na nejaké dobré miesto, aby si ťa všimli a potom to už pôjde...
ZIADNY ok.models a ine....su to blbosti ktore ta iba oberu o peniaze....najprv radsej chod k normalnej fotografke daj si urobit zaber tvare,postavy,alebo sa odfot sama....zadaj si v googli modelingove agentury a tam ti vyhodi zoznam vsetkych agentur,pozri sa na modelingove agentury ako forza,focus,cardem,bubble tie su jedny z najlepsich....tam budu mat nejaky formular na vyplnenie a zaslanie fotiek ak mas zaujem byt modelkou.....ale zapamataj si!...ziadna dobra agentura nepyta peniaze vopred od teba!....ona si tie peniaze postupne strhne z tvojej vyplaty...kamoska robi modelku,viem o com hovorim
mozes skusit aj sa prihlasit na elite model look,neviem,tam su asi nejake castingy,ale neviem kedy..a tiez forza je dobra,tam pracuje moja sesternica....
chod do nejakej agentúry tam si ta odfotia daju ti vyplniť dotazníček a už si tam zaregistrovaná. Ak sa niekomu budeš páčit tak ti zavolajú. Ale vačšinou nie.
55lienka - vďaka za typ, pozrela som si ích stránku a zistila som, že majú možnosť spolupráce aj zadarmo ako externá modelka a aj podpísať profesionálnu zmluvu s novou agentúrou, ktorú zakladajú - enia. Ale tam sa podpisuje zmluva ako vo všetkých agentúrach, kde sa neplatí a tiež je treba robiť ako profesionálk - teda aspoň 5 rokov ako v Elite. A ja chcem ísť na vysokú školu, ale asi sa pôjdem pozrieť na kasting tej enii.
desiree - neviem zistiť kto je tá agentúra Foto model look. Nenašla som ich na internete. Ak je najlepšia na Slovensku a si si tým istá, tak by mala byť známejšia. Ak chceš povedať niečo, čo nechceš uviesť tu,tak mi napíš na moju súkromnú poštu, nie tu.
vincent_vega - neviem prečo proti tomu niečo máš. Ja si myslím, že je dobré keď človek niečo robí a je jedno, či je to šport, mažoretky alebo spev. Lepšie ako sa nudiť.
Mne sa chce niečo robiť a baví ma aj šport, ale tiež ho nechcem robiť prosefionálne.
joeblack - však ja študujem, ale prečo by som mala stále čučať do kníh. Chcem niečo aj zažiť. priznám sa, že nemám rada šprtúňov a ty na neho určite nevyzeráš, tak sa ti čudujem. Na čo sa hráš?
hadica - už mi ludia poslai nejaké info o fotografoch a zistila som asi takéto ceny, v BA asi pod 10 000 nenafotíš, Flash Trnava chce 30 000 Sk, v Žiari nad Hronom okolo 10 000. V Košiciach je všetko nad 6000 Sk.
Takže vďaka, blbá rada.
O tých agentúrach čo si písala platí, že Ti fotky zaplatia, ale potom si peniaze musíš odrobiť a nafotia len ak si ochotná podpísať profesionálnu zmluvu. To ponúkaju aj v OK fotomodelse v tej novej agentúre enia, tak ani tam nemusíš platiť. Ale všade ti ešte berú percentá zo zárobku. najlepšie je na tom Forza a tá enia, berú len 20 percent. V Elite a Exite berú asi vyše 40 percent. Ale uznávam,že Elite je špeciál, najviac ích chvália.
dreamagall - nikde ma nechcú odfotiť, kým nepodpíšem zmluvu. Všade ma pozývali na kasting a keď podpíšem profesionálnu zmluvu, tak ma nafotia. Ale musím 5 rokov robiť v zahraničí. tvrdia, že na Slovensku sa ím cena fotiek nevie vrátiť. Len ak pôjdem na súťaž a postúpim do finále, tam je to zadarmo.
d170 - máš pravdu, nechce sa mi platiť, ale všetci chcú najprv, aby som prišla na kasting do BA, čo nás vyjde autom na cca 2000 Sk a potom ak ma vyberú a podpíšem tú profsionálnu zmluvu, tak ma nafotia. Dopredu nechcú. Nepoznáš niekoho, kde by ma nafotili bez zmluvy. Ale žiadnu erotiku alebo úchyláka. Moj frajer bude pri fotení a ak bude otravovať, tak mu rozbije hubu.
zadarmo by to bolo aj v Elite, ale tam chotí na kastingy cca 5000 dievčat, vyberajú 12 do súťaže a podpisujú zmluvu s 3-4mi. To je Elite.
Tá enia ešte nemá ľudí, písala mi kočka, ktorá tam bola a povedakla, že oslovili nejaký výber 300 dievčat z OK fotomodelsu a na kastingy im prišlo 50 dievčat a vybrali si do 20 dievčat. Tak tam je šanca,
Ahojte.Chcela by som sa stat fotomodelkou ale všetky castingy su len daleko.Nemohly by ste robit nejake castingy aj v oklí Rožňavy ? Alebo ak mate zaujem a prídete robit foto sem do okolia Roznavy mam zaujem.!
AK by sa niekto našiel ihned píšte na mail: 1Lienocka14@azet.sk
Čujte, nevie niekto náhodou, či firma Spišmodel je dôveryhodná alebo nie? lebo zdá sa mi , že áno, ale nepoznám ju a neviem či to nie je jedna z tých, ktoré oblbujú. Chcú na mňa telefonický kontakt, lebo som vyplnila dotazník a majú záujem, ale skôr ako im dám kontakt by som chcela vedieť, čo sú zač. Ďakujem
Hadica - No ja si myslím, že tvoja rada je tak nápadne výhodná pre fotografov, že by som dal krk na to, že si fotograf a robíš si reklamu. Totiž takýto umelci za jeden deň práce kľudne vypýtajú 500 - 1000 EUR a potom ti povedia, že si máš poslať fotky do agentúr. A ešte veselo na agentúru nadávajú, že nie je pre teba ochotná robiť zadarmo. Lenže nepovedia ti, že každá agentúra má svojich footgrafov a aj tak musíš u nich ešte raz prefotiť. Takže sa nedoplatíš. A ináč sa mi veľmi páči, keď si ochotná vyvaliť strašné peniaze za book a nepýtaš si od fotografa zmluvu, že mu zaplatíš potom, keď zarobíš. Každý fotograf by sa ti vysmial. Takže milá fotografka alebo fotograf, toto bol úbohý pokus ako na úkor agentúr, bez ktorých modelka nikdy nezíska prácu, zarobiť peniaze na hlúpych začiatočníčkach.
lahura - netušim o tej Spišmodel. Úpne neznáme a tak 99 % šanca, že prídeš o peniaze. Ak začínajú, tak nemajú ešte žiadnych zákazníkov. Choď do agentúry, kde existujú najmenej 5 - 7 rokov. Samozrejme môžeš vyskúšať aj Elite, Exit a Fokus. Ale musíš mať cca 176 - 182 cm, 42 kg.
Ak nechcete v agentúre platiť, tak odporúčam bratislavské agentúry Exit, Elite, Focus, Neumann models, Cardem J, alebo Flash Trnava alebo pobočku OK fotomodelsu - ich agentúru pre profesionálky eniamodels. V Košiciach nepoznám nikoho, kto dáva modelky do zahraničia. Po podpísaní profesionálnej zmluvy vám zabezpečia profesionálny prístup aj s nafotením booku. pozor, nie zadarmo, strhnú vám ho z platu. takže držím palce, ale ak nemáte 178 cm, miery 82x58x88 a neviete dobre anglicky alebo ak máte fešáka, ktorý vás nepustí do zahraničia na cca 8 mesiacov ročne alebo chcete po strednej študovať na VŠ, tak radšej choďte do agentúr, ktoré robia aj na Slovensku. Tu sa dá robiť aj so 169 cm výškou a pri fotomodelke nezáleží na výške a nikomu nebude vadiť, že máte prsia 92 a boky 96. Ale tieto agentúry s vami nepodpisujú zmluvy a stupenku do ich agentúry si zapalatíte nafotením booku alebo agentúrnym poplatkom. Informujete sa u viac agentúr. K najlepším patria Kalypso, Le provocateur, Ok fotomodles, Supermodels. Ostatné agnetúry nestoja za veľa asú to mestské agentúry, ktoré pre vás nevedia veľa urobiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
inak nic ine ako Desiree ti poradit neviem, ja som krpata na modelku našťastie
Nič proti tebe...skôr proti tej profesii ;p
Mne sa chce niečo robiť a baví ma aj šport, ale tiež ho nechcem robiť prosefionálne.
Takže vďaka, blbá rada.
O tých agentúrach čo si písala platí, že Ti fotky zaplatia, ale potom si peniaze musíš odrobiť a nafotia len ak si ochotná podpísať profesionálnu zmluvu. To ponúkaju aj v OK fotomodelse v tej novej agentúre enia, tak ani tam nemusíš platiť. Ale všade ti ešte berú percentá zo zárobku. najlepšie je na tom Forza a tá enia, berú len 20 percent. V Elite a Exite berú asi vyše 40 percent. Ale uznávam,že Elite je špeciál, najviac ích chvália.
zadarmo by to bolo aj v Elite, ale tam chotí na kastingy cca 5000 dievčat, vyberajú 12 do súťaže a podpisujú zmluvu s 3-4mi. To je Elite.
Tá enia ešte nemá ľudí, písala mi kočka, ktorá tam bola a povedakla, že oslovili nejaký výber 300 dievčat z OK fotomodelsu a na kastingy im prišlo 50 dievčat a vybrali si do 20 dievčat. Tak tam je šanca,
AK by sa niekto našiel ihned píšte na mail: 1Lienocka14@azet.sk
Dikees,=DD