S kamoškou sme sa dnes rozprávali o strednej škole, a ona vravela že z pedagogickej môže ísť aj do blázinca pracovať..a sme začali tú tému rozoberať...čo myslíte? Išli by ste,alebo by ste sa tomu radšej vyhli...?
aj mne sa to zdalo ako super nápad, kým sa mi odtiaľ nevrátil kamarát a podrobne mi neporozprával akých tam mal super spoluoných.. tých ludí, čo sú tam zavretí
sme obli na exkurzzi v diagnostickom centre v RK v prvom rocniku a fest ta teta conam rozpravala ma to uplen zaujalo apotom som chcela ist studovat nieco abysom tam mohla potom ist pracovat aneviem samidza nam zajeabal ze musime vystudovat specialnu pedagogiku ale janevime cibysom zvladla vdakom diagnostickom centre tie jebnute detiska anie to blazinec jabysomsa zblaznila z nich
fuha tak ako zaujimave to moze byt, ale mozno len na taky den, tyzden zo zvedavosti cely zivot to robit nevedela by som si predstavit ze by mi z toho nepreplo
Každé dve sekundy sa niekto poserie, niekto tvrdí že nemôže chodiť tak ho treba odniesť do postele, nejaký narkoman dostane absťák a treba mu niečo pichať do zadku, kadekoho treba sprchovať, vysvetlovať babičkám že dnes určite nepôjdu zbierať ríbezle, že kabelku im nikto neukradol, vysvetlovať nejakému schizoofrenikovi 75 krát že na balkóne sa nefajčí...
Nie je to žiadna sranda..v 14-tich ti to tak môže pripadať ale...všetky podobné "pomáhacie" profesie sú náročné na psychiku. Podobne ako zdravotné sestričky, učiteľky v špeciálnych školách a pod- treba mať fest odolnú povahu.
možno na nejaké obdobie, celý život asi nie, no rozhodne by som sa o nich nechcela starať po fyzickej stránke, iba nejake sedenia s nimi mavať a robiť s nimi terapie
och nie..a načo? Keby som tam pracovala asi by som presviedčala ľudí aby boli naďalej bláznami, a nie aby sa liečili..život bez bláznovstva by bol hrozne nudný..
kto tam nerobil, nevie o čom hovori.. zda sa to ako vtipna praca, ale len na prvy pohlad... skuste si tam odmakať zopar 12.hodinoviek, a uvidite... určite to neni praca na cely život, lebo to by asi aj človeka po psychickej stranke poznačilo.. a rata sa to ako rizikove zamestnanie.. tak prečo asi...
nesla asi..ale obdiviujem tkaych ludi, co chcu takto chorym pomahat a maju s nimi trpezlivost a spravaju sa k nim ako k ludom..ale nanenstastie tam pracuju aj ti nespravni a potom sa z tamede ludia nevracaju vylieceni,ale este viac zraneni
Ja som chcel študovať psychológiu a chcel som sa aj zaoberať neskorej takými vážnejšími psychickými poruchami, pretože ma fascinujú, čiže áno, chcel som pracovať v blázinci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
moja bývalá chcela ísť
aj mne sa to zdalo ako super nápad, kým sa mi odtiaľ nevrátil kamarát a podrobne mi neporozprával akých tam mal super spoluoných.. tých ludí, čo sú tam zavretí
Každé dve sekundy sa niekto poserie, niekto tvrdí že nemôže chodiť tak ho treba odniesť do postele, nejaký narkoman dostane absťák a treba mu niečo pichať do zadku, kadekoho treba sprchovať, vysvetlovať babičkám že dnes určite nepôjdu zbierať ríbezle, že kabelku im nikto neukradol, vysvetlovať nejakému schizoofrenikovi 75 krát že na balkóne sa nefajčí...
ŇE ŇE ŇE ŇE
Nebudem robiť v blázinci
a raz som od jednej, čo tam robila počula, že kto tam už raz bol zavretý, tak tam robiť nemôže, takže by ma ani nezobrali
ale na exkurziu,na dvojdňový ,,výlet,, by som šla.
ale viem, že hneď ako sa vrátil som veľmi rýchlo zmenila názor na svoje budúce povolanie
baby, čo nechcú jesť..ľudia, čo ich ovládol chlast a drogy, tí, čo sa nervovo zrútili, trošku empatie, ľudia každý má nejaký príbeh