Od 1. rocnika na zakladnej som bola sikanovana kvoli mojej vahe a teraz mam uz 16 rokov a nic sa nezmenilo. Meriam asi 163-165 cm (neviem presne) a nieco cez 85 kg.. ved to je strasne. Potrebovala by som schudnut na takych 50-55 kil. Viem bude to dlhy boj
... viem bude to dlhy boj ale viem ze to musim zmenit a uz to nemozem dookola odkladat. Potrebovala by som radu od ludi ktori zazivali nieco podobne a zvladli to.
nejedz veľa sladkosti. jedz zdravo, dopraj si spánok a športuj, to je to jedine
a hlavne musíš byť vytrvala, vahu nezhodíš za deň dva, to budú roky ťažkého tréningu a odopierania
mozes mi povedat viac zo zivota?
Ja som chudy od malicka, ale mozno budem moct poradit.
Ako travis volny cas? Sedis, stojis, chodis, behas, skaces?
Vies plavat? Cvicis nejake cviky?
Kolko krat a kedy jes pocas dna? A presne co? Mas surodencov? Ako su na tom? A co rodicia, stari rodicia, ujo, teta? Ma niekto problem ako ty? Niekedy moze ist o dedicnost.
Skus mi prosim odpovedat.
@savvym no necvicim a volny cas travavim vacsinou kreslenim a pocuvanin hudby takze pohyb u mna nic moc fuu a kolko krat za den to neviem nepocitam to ale nestravujem sa zdravo. a v rodine su skoro vsetci tak pritele okrem tety a dedka a mojej sestry. lenze mam 2 sestry a ta jedna sa stale trapi kvoli tomu chudnutiu. sice ona nikdy nebola tucna len taka normalna a chce byt uplne tenka raz je normalna a raz je kost a koza. stale meni vahu. lenze mne staci byt taka normalna.
Ne ze vela sladkosti ale ziadne vobec ani sladke vody, to su zbytocne kalorie. Ani mastne, take ze slaninu, klobasy to vobec ne, rama, perla, flora tiez nesu zdrave. Tuky treba prijimat v podobe olivoveho oleja a tiez v orechoch, semienkach a rybach. Stanov si, ze napr po 18- tej, 19- tej uz nebudes jest len pit vodu a bylinkove caje. No a pit vela vody treba a nesladenych cajov. Zo zaciatku je dobre dat si taku hladovku, ze prvy den len voda a bylinkove caje, potom druhy den len melon alebo ovoc a zel stavy ale take, co si sama doma spravis, lebo v tych obchodnych je vela cukru. No a potom na treti, stvrty den normalne ranajky, bielkovina+ zelenina, menej chleba a viac zeleniny, doobedu jest ovoie, obed napr nejake kuracie maso so zeleninou alebo ryba/ strukoviny so zeleninou, poobede mozes orechy alebo semienka jest a vecera to iste ako obed alebo nejaky salat. No a cvicit, behat kazdy den. A neboj sa nebude to trvat rok, ja som v tvojom veku za dva mesiace cca desat kil schudla. Ale skor by sa mali vyjadrit @pisik@method ak by chceli, oni su odbornici v tomto
pravda, rodina ti ukazuje zly priklad. Pravda je aj, ze muka a cukry nie su dobre, ale od malicka som jedaval chlieb s maslom, zboznoval som zemiaky, cestoviny a palacinky.
Moja rodina je chuda a teda velmi robia geny svoje. A za dalsie nepijeme vela vody, ovocie a salaty. Jedli sme malo. Teda daj si teda zalezat. Na ranajky nejedz nic, kresli si a zabudni do obeda, ze ti to chyba, na obed teplu stravu, no poobede len sporo, kusok toho a toho. Poobede by bolo pekne vyjst von na bicykli, nahanat sa, hrat hry. Ja som vzdy bol skor domaci typ aj ked som rad sportoval. No pre teba to bude velka zmena, kedze si nejdes udrziavat postavu, potrebujes zacat disciplinovane cvicit a nie len, ze teraz dam 100 drepov a hotovo. Cvic vsemozne cviky, jedna partia napriklad nohy mas vysilene, cvic na chrbat, brucho, ruky, zadok, ramena, proste zapoj cele telo, pi vodu a dbaj na hygienu. Nie je to len o makani, potrebujes sa potom dobre citit, vnimat tu hrdost za co robis, aby si bola stale namotivovana. Psychika je dolezita, a skus si naozaj najst pomoc pri cviceni, napriklad budete cvicit spolu, pridrzat si nohy a nech je to aj sranda, aby ta to drzalo. Mna sameho cvicit nebavi, ked to robim sam.
ja som schudol tak ze som zacal chodit do posilky, som si to zaplatil taky kurz tam, ale v podstate pit len cistu vodu cim viac tym lepsie cca 3-4litre minimalne
obmedzit nie vyradit sacharidy tie su jasne ze v sladkostiach
najlepsie vyradit uplne pecivo max tak 1-2 kusky celozrneho za den ku tomu daky syr , oplati sa obmedzit aj konzumaciu mlieka a mliecnych vyrobkou.
Jest hlavne vela potravin s vysokym obsahom Bielkovin. zeleninu max. do niakej 3tej hodiny potom je dost tazko na travenie ale treba pridat zeleniny a ovocia....
ja som v podstate ani dietu nedrzal dost pomohlo to cvicenie cca 3x hodina tyzdene, nemusis nic siloveho, ani beh ak nerada behas. Super je kruhove cvicenie alebo take nieco na sposob High intensive = cca 3 cviky 3x bez odpocinku a potom kratka pauza a potom znova cca tu tristvrte hodinu
Bez zmeny stravy a dakeho pohybu nic nedosiahnes , ja som asi za 3 mesiace zhodil mozno aj 30kilou lebo neratam to co som ziskal dake svalstvo z posilovania ale sval je tazsi ako tuk
ja som tak schudla na prelome asi 7. a 8. ročníka na zš. po pravde nijak som si nedávala pozor na stravu, len som zadelila fakt veľa pohybu, aj sladké som jedla. stravu som zmenila až pred rokom cca.
najlepšie asi bude, keď pomaličky začneš meniť stravovanie, ale nie radikálne zo dňa na deň ale napr. nahradíš klasickú ryžu a zemiaky inou prílohou (bulgur a pod,), raňajkuj, športuj. ale tak aby ťa to bavilo a aby si to nerobila z nutnosti. ak chceš tak mi napíš TS.
ja mám 63kg, meriam 162 a neviem tiež schudnúť ale môj problém je ten že mám pomalý metabolizmus a nedarí sa mi ho rozbehnúť,,, beriem momentálne výživový doplnok ktorý mi pomáha nemať chuť na sladké (i keď som nejedla sladké často ale chcela som ho obmedziť na minimum) pravidelne jem aj cvičím a už 4 roky sa mi nedarí schudnúť,,, neviete čo by mohlo zabrať?
Hlavne treba na začiatok obmedziť sladké a upraviť stravu, pravidelne jesť (5krát denne v malých dávkach), cvičiť, veľa piť vody(obmedziť sladké vody) a hlavne pozitívne myslieť
Hlavne neskúšaj tie slávne bielkovinové diéty, to je jeden začarovaný kruh. Mne napríklad pomohlo vždy jesť veľa nespracovaných a jednoduchých potravín , treba tomu obetovať troška času, naučiť sa variť, zaktívnieť, hlavne sa príliš netrápiť, samozrejme prekonať sa treba hlavne s cvičením ale najmä v strave sa netrýzniť, to nikdy nevydrží dlhodobo, mne napríklad pomohlo prejsť na vegánstvo (aj ked to som prešla z iných dôvodov). Neboj sa hlavne sacharidov, myslim ako ryža, zemiaky, cestovinky a podobne. Skôr sa vyhýbaj tukom ako syry, vysmážané, preolejované jedlá...Viacej zeleninky grilovanej, veľa ovocia, vôbec sa ho neboj aj veľké množstvá...To mi vždy pomôže keď priberiem z junk foodu...
ja som schudla 15 kil od januara, viac menej iba zo stravy, cvicit sa mi nechcelo (ale uz to menim!) ...je to dlhodoby proces, netreba chudnut vela v kratkom case to je neefektivne (napriklad nežrat, lebo to ta dobehne neskor-nemozes stale nic nezrat- a zase sa kila vratia) , treba upravit stravu tak aby si sa tak vedela stravovat dlhodobo, aj roky...ja napr. som vylucila sladkosti absolutne (cokolada len horka 80 a viac %, a hlavne ked sladke tak ovocie), jem 3krat denne (mne to staci ale dakomu treba 5krat) ale vyzivne (hlavne na bielkoviny) jedla , vsetko s nizkym obsahom tuku, nie plnotucne (mlieka, tvaroh, jogurt) , nejem pecivo iba minimum (4krat za tyzden) a ked tak ražne (nie psenicne) , na palacinky a teda pecenie pouzivam spaldovu muku, nejem zemiaky (ako priloha k masu zelenina na vsetky sposoby vseho druhu alebo len samotna podla chuti) . oriesky jem, semiacka ....Pre mna toto tyranie nie je, som spokojna, najedena, nemam jednostrannu stravu ....no a velmi pomaha zeleny caj pit kazdy den (len ja som z toho mala poruchy spania- ze sa mi nedalo zaspat- o 3-4tej som chodila vnoci, tak som to vyradila) , pokial jes ,,dietne,, a trochu cvicis (3krat do tyzdna -aj na youtube su skvele navody na cvicenie doma- ak je ti trapna posilka) tak pomahaju aj caje na chudnutie , trosku to podporia ( vsetko so vsetkym ide dokopy proste) jaj a este som si davala karnitin pred nejakou cinnostou telesnou , aj to podpori (ale nie kazdemu no) ....Co je hlavne je vydrzat, a hlavne sledovat co ti robi dobre, co ti chuti , ono zdravy zivotny styl sa buduje dlho , musi ti vyhovovat, musis byt spokojna, jednoducho nie ze nejest nic ale praveze papat ale vyzivne jedla z ktorych nepriberes, mozes si aj ratat kalorie podla tabuliek ak ti to pomoze, trosku postudovat net,fitness stranky, motivuje to, rady su tam a hlavne zacat uz , vsetko pomaly ...PS: urcite nestaci len pohyb (jedlo je zaklad)... schudnes ani nevies ako len uz pomaly zacni sleduj co ti robi dobre , lebo kazdemu nieco ine vyhovuje vela stastia
inak Wewo pravda sveta...pokial mama s ocom doma riadia co sa bude jest (a ze oni sa s tym vacsinou neseru) to sa tazko chudne , rodina je najhorsia demotivacia a kaziči chudnutia DDD
Mne sa paci, ze ti tu kazdy pise svoje osobne skusenosti, ale pravda je taka, ze do ciela (schudnut v tomto pripade) sa da dostat roznymi cestami, aj dlhsimi, aj kratsimi, aj zdravsimi, aj menej zdravymi, ked clovek na konci schudne, povie si, ze je to uspech, pritom to moze byt fiasko, ludia nemaju sajnu o tom kolko z coho schudli a ci im to (rezim na kt. naskocili) vobec vydrzi a za aku cenu to dosiahli.
Rada vylucit sladke vody, pecivo a sladkosti je fajn, akurat, ze to castokrat ludia dodrzat nedokazu, lebo maju iste stravovacie navyky a tie nejdu zmenit lusknutim prsta, je to zalezitost psychologicka. A ked v rodine mate casto mucne jedla tak... Na to treba ist bud postupne, alebo sa naucit kolko coho mozes jest a manazovat si svoj prijem a tak si clovek moze dopriat aj zo svojho oblubeneho "nezdraveho". Ale na to by si clovek musel nieco nacitat o kaloriach a to sa nikomu nechce a este ked aj ma mozno nacitane, tak sa mu nechce si to manazovat.
Ale uplne primitivne, ked si nechces nic studovat...vynechaj, alebo obmedz hore uvedene veci, kazdy den sa vaz a budes vidiet ci to ide dole, ak nejde, obcas sa aj pohyb, ak stale nie, este moze byt aj, ze jes dlhodobo malo a mas spomaleny metabolizmus, ale z fleku ti poviem, ze to je malopravdepodobne, ale uz som sa stretol aj s takym.
Jaj a hej, tie cajiky a karnitiny a kava to je asi tak 5% uspechu, aby si bola v obraze
A hlavne si vyhod z hlavy, ze to bude nejaky dlhy boj, alebo vobec boj, vobec to nemusi byt dlhe a boj tiez nie. Normalne si zacnes kontrolovat stravu, vazit sa a ked sa ti bude chciet aj trosku hybat, a ked nie, ono ta chut pride neskor, pekne kazdy den krocik po krociku za svojim cielom. Radost zit. Kazdy den si urobis radost a das si darcek, ze nieco zhodis a idem k svojmu lepsiemu ja
Niektoré rady ámen. Normálne sa začni hýbať, neviem čo sa niekto čuduje že je tučný keď nešportuje ..áno niekto je chudý a nešportuje, ale ide o to že mám nadváhu - nehýbem sa - nemám sa prečo čudovať .... nalustruj si energetický príjem/výdaj, poštuduj a bude ..alebo aspoň klasicky jedz nejaké normálne komplexné jedlá 3x denne kde bude z každého niečo a potom sa pozoruj a pridaj/uber jedlo...taký sediacky rozum ktorý je často fajn ... čánky a kalkulačka tu: www.bedifferent.sk
Nadváha je komplexnejší problém a to hlavne co sa týka psychycky. To co sa odohráva vo vnútri teba v tvojej hlave sa prenáša do vonkajšieho sveta . Tiez je veľmi dvoležité to ako sa stravujes. Ak chceš začať športovať odporúčam plávanie alebo bicykel, najzaťazuju tak kĺby co by uz pri tvojej vášho mohol bit problém @cauakosamasdovi
jesť pravidelne 5-6x do dna, ale menšie porcie, odoprieť si sladkosti, pit vela vody a samozrejme bez pohybu to len tak nepôjde. Zaujímavé stránky, ktoré by ti mohli pomôcť biomagazin.sk , inazena.sk/stihla-linia alebo zdrave-stravovanie.webnode.sk
bola som na tom podobne hlavne nechudni drasticky a rýchlo ! nerob nič radikálne lebo ver mi potom budeš mať väčšie problémy ako nejaká "pneumatika" na bruchu nie vždy je krása všetko hlavne byť zdravý uvedom si že si krásna taká aká si a zmeň svoj život natrvalo, žiadne krátkodobé diéty, nenormálne kardio a prehnané cvičenie Nájdi si šport čo ťa bude baviť posilňuj svaly sú dôležité pomalu prejdi na zdravú stravu a neopováž sa jesť málo jedz kvalitne a keď už budeš na tejto " zdravej vlne" uvidíš že nebudeš chcieť žiadny JUNK a sračky ( ak budeš jesť dostatočne ) pokiaľ sa chceš detailnejšie porozprávať a dozvedieť niečo viac napíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
a hlavne musíš byť vytrvala, vahu nezhodíš za deň dva, to budú roky ťažkého tréningu a odopierania
Ja som chudy od malicka, ale mozno budem moct poradit.
Ako travis volny cas? Sedis, stojis, chodis, behas, skaces?
Vies plavat? Cvicis nejake cviky?
Kolko krat a kedy jes pocas dna? A presne co? Mas surodencov? Ako su na tom? A co rodicia, stari rodicia, ujo, teta? Ma niekto problem ako ty? Niekedy moze ist o dedicnost.
Skus mi prosim odpovedat.
Moja rodina je chuda a teda velmi robia geny svoje. A za dalsie nepijeme vela vody, ovocie a salaty. Jedli sme malo. Teda daj si teda zalezat. Na ranajky nejedz nic, kresli si a zabudni do obeda, ze ti to chyba, na obed teplu stravu, no poobede len sporo, kusok toho a toho. Poobede by bolo pekne vyjst von na bicykli, nahanat sa, hrat hry. Ja som vzdy bol skor domaci typ aj ked som rad sportoval. No pre teba to bude velka zmena, kedze si nejdes udrziavat postavu, potrebujes zacat disciplinovane cvicit a nie len, ze teraz dam 100 drepov a hotovo. Cvic vsemozne cviky, jedna partia napriklad nohy mas vysilene, cvic na chrbat, brucho, ruky, zadok, ramena, proste zapoj cele telo, pi vodu a dbaj na hygienu. Nie je to len o makani, potrebujes sa potom dobre citit, vnimat tu hrdost za co robis, aby si bola stale namotivovana. Psychika je dolezita, a skus si naozaj najst pomoc pri cviceni, napriklad budete cvicit spolu, pridrzat si nohy a nech je to aj sranda, aby ta to drzalo. Mna sameho cvicit nebavi, ked to robim sam.
obmedzit nie vyradit sacharidy tie su jasne ze v sladkostiach
najlepsie vyradit uplne pecivo max tak 1-2 kusky celozrneho za den ku tomu daky syr , oplati sa obmedzit aj konzumaciu mlieka a mliecnych vyrobkou.
Jest hlavne vela potravin s vysokym obsahom Bielkovin. zeleninu max. do niakej 3tej hodiny potom je dost tazko na travenie ale treba pridat zeleniny a ovocia....
ja som v podstate ani dietu nedrzal dost pomohlo to cvicenie cca 3x hodina tyzdene, nemusis nic siloveho, ani beh ak nerada behas. Super je kruhove cvicenie alebo take nieco na sposob High intensive = cca 3 cviky 3x bez odpocinku a potom kratka pauza a potom znova cca tu tristvrte hodinu
Bez zmeny stravy a dakeho pohybu nic nedosiahnes , ja som asi za 3 mesiace zhodil mozno aj 30kilou lebo neratam to co som ziskal dake svalstvo z posilovania ale sval je tazsi ako tuk
Vela stastia
najlepšie asi bude, keď pomaličky začneš meniť stravovanie, ale nie radikálne zo dňa na deň ale napr. nahradíš klasickú ryžu a zemiaky inou prílohou (bulgur a pod,), raňajkuj, športuj. ale tak aby ťa to bavilo a aby si to nerobila z nutnosti. ak chceš tak mi napíš TS.
Hlavne treba na začiatok obmedziť sladké a upraviť stravu, pravidelne jesť (5krát denne v malých dávkach), cvičiť, veľa piť vody(obmedziť sladké vody) a hlavne pozitívne myslieť
Mne sa paci, ze ti tu kazdy pise svoje osobne skusenosti, ale pravda je taka, ze do ciela (schudnut v tomto pripade) sa da dostat roznymi cestami, aj dlhsimi, aj kratsimi, aj zdravsimi, aj menej zdravymi, ked clovek na konci schudne, povie si, ze je to uspech, pritom to moze byt fiasko, ludia nemaju sajnu o tom kolko z coho schudli a ci im to (rezim na kt. naskocili) vobec vydrzi a za aku cenu to dosiahli.
Rada vylucit sladke vody, pecivo a sladkosti je fajn, akurat, ze to castokrat ludia dodrzat nedokazu, lebo maju iste stravovacie navyky a tie nejdu zmenit lusknutim prsta, je to zalezitost psychologicka. A ked v rodine mate casto mucne jedla tak... Na to treba ist bud postupne, alebo sa naucit kolko coho mozes jest a manazovat si svoj prijem a tak si clovek moze dopriat aj zo svojho oblubeneho "nezdraveho". Ale na to by si clovek musel nieco nacitat o kaloriach a to sa nikomu nechce a este ked aj ma mozno nacitane, tak sa mu nechce si to manazovat.
Ale uplne primitivne, ked si nechces nic studovat...vynechaj, alebo obmedz hore uvedene veci, kazdy den sa vaz a budes vidiet ci to ide dole, ak nejde, obcas sa aj pohyb, ak stale nie, este moze byt aj, ze jes dlhodobo malo a mas spomaleny metabolizmus, ale z fleku ti poviem, ze to je malopravdepodobne, ale uz som sa stretol aj s takym.
Jaj a hej, tie cajiky a karnitiny a kava to je asi tak 5% uspechu, aby si bola v obraze