chcem ukoncit vysku..mam ist na studijne podat ziadost o ukoncenie, alebo sa mam nechat vyhodit?keby som sa nechala vyhodit,tak som studentom az do januara?..prosim, napiste, ak mate s tymto skusenost..vdaka
hej, ak by ťa mali vyhodiť, tak si študentka až do konca semestra ... lebo ťa vlastne vyhodia preto, lebo si nenazbierala dosť kreditov. ak ukončíš študium, tak skončíš v ten deň ako im to tam príde
ja byt na tvojom mieste, tak podniknem kratku navstevu na studijne, kde by som im to oznamila, a potom sa na to asi jednoducho vybodnem. nechodila by som na seminare, na prednasky, na skusky.
zavisi od toho,preco chces studium ukoncit. ja som studium prerusovala, isla som na studijne, kde mi dala referentka vsetky potrebne papiere na prerusenie studia
nebavi ma to..myslela som ze to bude nieco ine..citim sa tam pri ostatnych uplne mimo..takze tam mam normalne prestat chodit a oni ma vyhodia az v januari..takze mozem vyuzivat studentske zlavy az do januara..takze nemusim chodit na urad? to sa musi az ked mi dojde list zo skoly, ze ma vylucili?
Ano prestan tam chodit, a vyhodia ta az v januari, cize budes mat este cely semester statut studenta a nebudes musiet riesit urady prace a podobne klobasky.
lenze ja tam uz nechcem chodit...jedna teta mi ale hovorila, ze vyhodit zo skoly ma mozu az po prvom rocniku..tak ako to je?..je tu niekto taky, ktory tiez odisiel zo skoly?
hej, presne..aj ja som chcela skoncit v decembri, ale tiez to asi necham tak..a preco chces skoncit skolu? tiez ta to nebavi?...len neviem, ako to mam spravit dalej, lebo chcem zacat brigadovat..len nvm, co im mam hovorit, ze studujem dalej alebo co?
@marty7 Mala by si im hovoriť pravdu, teda, ak budeš študovať, tak že študuješ, ak už nie, tak že už neštuduješ, lebo podľa toho závisí, či s tebou podpíšu dohodu o vykonaní práce alebo dohodu o brigádnickej práci študentov.
A ak chceš brigádovať, je najlepšie si status študenta držať čo najdlhšie, lebo akonáhle pôjdeš na úrad práce, nebudeš môcť zarobiť viac ako 136€ mesačne a ak zarobíš viac, vyradia ťa a budeš si platiť zdravotné okolo 30€ mesačne.
@james144 tak neviem, či máš takú skúsenost..ale ked si student, tak musis nahlasovat do positovne, ze pokracujes dalej v studiu na vysokej skole, repspektive sa to tam nejak dolozi a ak zacnes niekde pracovat, tak za teba zacne zamestnavatel platiti poistovnu..tym padom by sa tam odvazdal 2x..neviem ako by sa to dalo legálne obísť...podľa mňa nijak..jedine pracovať na živnostnák asi ale to nieje hlavný pracovný..
a @marty7 brigádovať možes kolko len chceš..ale brigáda nieje hlavný pracovný pomer..tak isto môžeš pracovať aj na dohodu o prevedení práce alebo na dohodu o dielo /ak to funguje na SR/ kazdopadne ta mozu vyhodit aj pocas semsetra ale myslim, ze na konci semsetra ak nenazbieras dostatok rkeditov, tak ta jednoducho do dalsieho nepustia...
@james144 a hlavne, keď nastupuješ fo práce /hovoríme o práci na HPP/ tak personalista od teba chce zápočtový list buď z minulej práce alebo ak si bol študent a išiel si rovno na pracák tak z pracáku, alebo ak si na pracáku nebol, tak bude požadovať doklady o zaplatení poistného...
ale ak vieš spôsob ako to spraviť, rada sa poučím do mojej praxe
@petika ja nie som ekonóm ale jedno viem iste tomuto štátu je šumafuk keď platíš 2x Horšie je keď neplatíš. Normálne som v koncom júna podpísal pracovnú zmluvu prihlásili ma do sociálnej poisťovne(a kto vie ešte kde) a normálne som platil všetky odvody aj dane pričom študentom som bol až do septembra(Všetky zľavy aj prídavky som mal normálne). Určite ale keď budeš googliť tak o tom niečo nájdeš napr na porada.sk. Pochopiteľne som ale na konci septembra zmenil na dohodu pretože z rozvrhom ktorí mám by som to nestíhal ale viem o informatikoch ktorí takto normálne fungujú. Takže vôbec sa nič neobchádza štát to proste nezakazuje a teda je to v poriadku.
@james144 hmm..samozrejme, čo nieje jasne zakázané, je povolené...ale je to každopádne zaujímavé a nestretla som sa s tým možno aj preto, že väačšina dennákov nemá čas na normlánu prácu...
ale teraz si čítam tvoj príspevok ešte raz -takže ty si vlastne pracoval na HPP v čase prázdnin v podstate.. zaujímalo by ma ako to ten zamestnávateľ spravil... každopádne díky za tip na zaujímavú situáciu
hm, ja tiež o tom uvažujem ale no neviem. chcem rok robiť aby som si zarobila na vysnívanú výšku, bo to bude kopu financ. a naši to neutiahnu. A tiež chodím na trnavskú a moc ma to tam nebaví. na aký odbor chodíš?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ja som štúdium len prerušila a študentom nie som odo dňa, kedy mi odoslali potvrdenie o prerušení.
hádam nevadí, že sa pokúšam "použiť" túto diskusiu vo svoj prospech...
@radioaktivita máš to v správe proste nestíham, no
A ak chceš brigádovať, je najlepšie si status študenta držať čo najdlhšie, lebo akonáhle pôjdeš na úrad práce, nebudeš môcť zarobiť viac ako 136€ mesačne a ak zarobíš viac, vyradia ťa a budeš si platiť zdravotné okolo 30€ mesačne.
a @marty7 brigádovať možes kolko len chceš..ale brigáda nieje hlavný pracovný pomer..tak isto môžeš pracovať aj na dohodu o prevedení práce alebo na dohodu o dielo /ak to funguje na SR/ kazdopadne ta mozu vyhodit aj pocas semsetra ale myslim, ze na konci semsetra ak nenazbieras dostatok rkeditov, tak ta jednoducho do dalsieho nepustia...
ale ak vieš spôsob ako to spraviť, rada sa poučím do mojej praxe
ale teraz si čítam tvoj príspevok ešte raz -takže ty si vlastne pracoval na HPP v čase prázdnin v podstate.. zaujímalo by ma ako to ten zamestnávateľ spravil... každopádne díky za tip na zaujímavú situáciu