tak....môžete si aj vybbrať lebo mám 2 problémy takže prvý (ale prosím aj s nejakym vysvetlenim,aby som tomu aj rozumela ): Náboj elektrónu je 1,6*10 na mínus 19C. Aký náboj má 1mol elektrónov? aaleboo Aká musí byť hmotnosť vápnika,aby návažok dosahoval rovnaký počet atomov ako je v 10g zinku? Ak sa vám to nechce počítať,stačí mi aj postup ďakujem
1. tak urči si počet elektrónov cez avogadrovu konštantu, čo je 6,022 x 10 na neviemkoľku, to si nájdi a tým číslom prenásob náboj jedného elektrónu. Ja bych to počítal tak.
2. normálne cez n=m/M bych to počítal. Nájdi si M v tabuľke. a n sa musí rovnať. Vyjde ti rovnica. Nie? Opravte ma, ak sa mýlim, všetky tie operácie som urobil len v hlave, bez papiera.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale @interrupcio má tuším chemickú školu vyštudovanú
1. tak urči si počet elektrónov cez avogadrovu konštantu, čo je 6,022 x 10 na neviemkoľku, to si nájdi a tým číslom prenásob náboj jedného elektrónu. Ja bych to počítal tak.
2. normálne cez n=m/M bych to počítal. Nájdi si M v tabuľke. a n sa musí rovnať. Vyjde ti rovnica. Nie? Opravte ma, ak sa mýlim, všetky tie operácie som urobil len v hlave, bez papiera.
Ale tak... mohol by ma niekto skontrolovať, mohol som sa okašľať.
Ani srna sa v tom nevyzná.