Ahojte Birdzáči,
chcela by som sa opýtať na váš názor na celú vec keďže ja sa už nad tým zamýšľam sama dlho a viac nechcem lebo ma asi roztrhne od zvedavosti....
Je to asi hlavne otázka na chlapcov. Podľa čoho vy beriete, že ste vo vzťahu res
moj prvy vztah som mala, ked som mala 14 rokov. vsade som hovorila, ze ano, mam priatela, sme spolu a tak..
druhy vztah som mala, ked som mala 17 rokov. nebola som si uplne ista tym, ze sme spolu, aj ked casom som sa aj tamtu osobu naucila adresovat ako svojho priatela.
treti "vztah" som mala, ked som mala 18-19 rokov (na prelome). netrval dlho a spatne ani neviem, ci to bol vztah.
teraz mam dalsi nevztah.
cim dalej to ide, tym viac pochybujem o tom, ze su to vobec vztahy. co je vztah? to, ze ta niekto lubi? to, ze od teba niekto neodide? ja si myslim, ze nikdy nemozes vediet, ci ta ta druha osoba lubi. a ak aj, tak ani laska nie je vzdy vecna. moze odist zo dna na den, ci spolu chodite, ci ste zasnubeni, ci ste zobrati. slovo vztah vytvara v mnoho ludoch averziu, lebo maju pocit put a povinnosti a jednoducho chcu byt slobodne bytosti, len mat niekoho po boku. casto maju pocit obmedzovania, ak su vo vztahu, tak to vztah nevolaju.
ja uz vobec neviem, co znamena mat vztah. a to som si povztahovala dost. uz to vobec nie je o tom, ze s kym si dam pusu, s kym sa vyspim, koho lubim, s tym chodim. bohuzial..
taky zaciatocny vztah ked sa bozkavame poviem jej nejake moje osobne veci, casto sme spolu a potom najvacsi prielom vo vztahu je pre mna prd, prvy prd a rozpravanie o fyzickych potrebach typu cikanie kakanie
tak ako napisal @1
Ale taktiez to, ze s tou osobou radsej strávim cas ako keby som mal ist hocikde s rodinou, kamaratmi. Aj keby ma do bordelu volali a radsej by som siel za cajou. Ked sa nam netreba rozpravat ale staci len v objati pozerat telku a tak...
ja som to zistila tak, ze som fajcila na balkone a napadlo mi ze dpc.. my spolu asi chodime odhodila som cigaretu vbehla do izby a spytala sa: ty si moj frajer? a zistili sme ze hej ze sme frajeri
, ale teda konkretne je to podla mna vtedy ked sa drzite za ruky stale vonku, date si pusu ked sa stretnete vzdy a tak mojkate sa stale a neni to uz take ze 6 hodin ste spolu a az potom si date pusu lebo dovtedy sa hanbite
@erjedna o____O co presne som sa mala spytat, "myslis ze spolu mame partnersky vztah" ci co akoze?
sak to su vsetko jebnute synonyma, asi nepoviem v nemocnici po nehode ze zavolajte mojho frajera prosim, ale ani ho v sukromi nebudem nazyvat priatelom, aj ked je to vsetko to iste
@jurito o___O a preco by som sa nie? presne o tom je asi vztah dvoch ludi, o uprimnosti, komunikacii a vyjasneni si veci ktore nam nie su jasne, mne skor dojde jebnute aby som s niekym mala "nieco mat" a nebyt si ista co to vlastne je a potom si aj byt ista ale okunat sa a nevediet ako ho oznacit pred inymi a podobne. toto robia 15 rocne deti mozno, dospeli ludia vo vztahu nemaju problem si povedat absolutne cokolvek, ale vlastne ocividne hej no
A mne to príde tiež smiešne pýtat sa takto. Podla mna ked nedokážeš posúdit či to už je vztah tak si neni dost vyspelá a si to 15 ročné decko ktoré opisuješ
U každeho to je asi inak. Ale umňa s piateľkou to bolo tak, že jeden deň pri prechádzke som ju chytil za ruku a tak sme aj ostali, že takto chodíme doteraz ( trošku teraz v zime sme to pozmenili aby nam ruky neodmrzli) a v ten deň večer pri písani na fb, sa ma opýtala, že čo sme teraz, lebo kamarati takto nechodia a sme si to vyjasnili. Sme už predtým obaja to chceli, ale nikto nepovedal.Ale tak nepriamo sme už aj skôr vedeli, lebo sme si to naznačovali. A pusa bola až po našom začiatku vzťahu, kedže sme si to slovne dali vedieť až doma cez pc
ked ti niekto po troch mesiacoch toho, co ty naivne vypisujes v @1 + este o kus viac povie, ze "ale ved my spolu nechodime", potom sa snad na zivot budes pozerat trosku inak. tak REALNEJSIE. a nebudes sa smiat na normalnych veciach.
@leilla za prvé som neni taký retard aby som 3 mesiace nerozoznal na partnerke,že to z jej strany nie je vážne a za druhé ak by som taký retard bol tak chválabohu,že sa zbavím takej piče čo robí všetko ako vo vztahu a nie je to prenu vztah
Toto je skor problém ludí čo idu zo vztahu do vztahu len nech su s niekym a už nemajú ani ponatia o tom,kde to je vážne lebo je pre nich všetko vztah.Ja si dokladne vyberám s kym chcem byt a s kym a nie a ubezpečujem ta,že ked ja budem chciet s dotyčnou vztah a ona so mnou tiež tak to obaja budeme vediet aj bez pripečených otázok
@leilla ano dokonale si vyberám a preto som nemal vážny vztah lebo su pre mna všetky čo poznám nedostatočné...a ja nepotrebujem tie kokotiny ako tu niektorí vypisuju,že ani nevedia či to bol vztah vobec a potom tu zakladajú pridrbané fora ,že nevedia hento a tamto vo vztahu....a nepočítam za vztah decké kokotiny 13 ročné ako poniektorí,radšej poviem,že som nemal vztah,lebo to je úplne odveci hento počítat.....a nevieš nič o mne a o mojom živote tak sa neodvolávaj na moj 18-ty koment ,lebo to je len vytrhnuté info z kontextu celkového mojho života
@jurito , zijes si vo svojom vlastnom vesmire a podla neho sudis ostatnych ale ostatni neziju v tvojom vesmire to je ten problem
mam pocit ze v dnesnej dobe uz nic nie je take jednoznacne a priehladne ako si sami obcas myslime a som prave v podobnej situacii som s niekym aj ked spolu oficialne nechodime ale nie sme ani obycajni kamosi a pritom to ma vela znakov chodenia (tych ktore su tu uvedene aj tych ktore su pre mna osobne dolezite) so zaskatulkovanim si toho nieco medzi nami som si lamala hlavu dost dlho nakoniec som tu temu nadhodila, dosli sme k zaveru ze spolu nechodime ale pokracujeme v tom niecom bez toho aby sme to oznacovali za vztah a sme spokojni obaja, niekedy je dobre povzniest sa nad skatulkovanie a oznacovanie istych javov presnymi pojmami a zivot sa stane prehladnejsim
@karla28 nežijem si vo vlastnom vesmíre ale mám svoj názor a poviem ho hocikomu hocikedy,to su vaše sračky,že to nedokážete prekusnút a musíte sa o tom hádat a presviedčat ma ...mne je u piči či s tým súhlasíte alebo ne,to je moj názor na toto a vybavené ,možte sa aj pretrhnut
@karla28 a kde som zakázal vyjadrit niekomu názor na túto tému?
Si povedzte k tomu čo chcete, mne je to totálne jedno,nikde som nikoho nepresviedčal ,že ja mám pravdu. Zareagoval som na jeden koment,že mi príde smiešny a hned sa tu polovica rozplakala a začala mi vyprávat ako sa mýlim,ako keby mna to zaujímalo.
juj ja neviem ani, my sme si tusim ani tak vyslovene nepovedali " no, tak teraz spolu chodime", ono to nejak spontanne vzislo same zo seba, tak pusinky, ručičkovanie a tak. Nejak to plynulo preslo k tomu, ze "ano chodime spolu". Ak to ale chces vediet,tak sa ho to proste spytaj, ze ako to berie , nas to vtedy netrapilo nejak,boli sme este take mlade omladiny, teda nie ze teraz sme stari,ale tak chapete
Ja ani neviem.. asi ked sme si povedali prvy krat ze sa lubime (odvtedy datujeme nas vztah) tak to uz bolo take ze noo ze asi to teda bude ten vztah predtym sme sa sice bozkavali a rak ale to este nebolo pravidelne chodenie von atak.. ja nevieem je to individualne!
kedže sme tvory rôzne, tak všetko vnímame inak, dokonca každý jedinec súdiac aj podľa tohto fóra to má inak, preto som radšej, keď je to vyjasnené a padne pre niekoho trápna otázka ,,chodíme spolu?" aspoň je všetko jasné @melancholik pokiaľ to nemyslíš ako iróniu tak s tebou súhlasím
Vraj som s just some guy chodila asi 2 roky a vôbec som o tom nevedela, takže ti neporadím dobre v tomto. Ale ak by si chcela vedieť, aký seriál si kuknúť alebo aké fajné jedlá sú z jablk, tak vieš komu napísať!
tak ak to beriem ako vztah, tak nemam problem sa toho druheho len tak dotknut, pohladkat ho, chytit za ruku, dat pusu kedykolvek...co pri "len stretavani sa" s niekym nerobim. cize tieto prejavy + intenzita stretavania sa + samozrejme sex (skor ci neskor)
@jurito niekedy mi príde že ty žiješ dáky iný život ako ostatný... Keď už s tým nemáš skúsenosti čo tak skúsiť niečo také ako nabrať do svojho pohľadu skúsenosti iných. Sú vzťahy, ktoré začínajú nezávezne, že dvaja sa nezačnú stretávať lebo si chcú vybudovať vzťah. Čo je detské na tom ak si to chce niekto ujasniť či niečo také neprerástlo v niečo viac? To má každý človek žiť vo vlastných domnienkach a predpokladoch, len aby sa jeho správanie niekomu s nedostatkom skúseností nezdalo nedospelé?
nemám rada presné stanovenie dátumov... pre mňa je to o pocitoch..asi to príde s tým, že už pred priateľom stratíš takú tú prvotnú hanblivosť a ostych, nebojíš sa mu zdôveriť o ani so svojimi skrytými pocitmi a túžbami ... alebo sa ho nehanbíš len tak dotýkať, maznať sa a bozkávať sa s ním aj celé hodiny Proste pri takom prvotnom stretávaní sa to nie je také intenzívne a hlavne intímne ..nedá sa to presne opísať slovami, toľko skúsenosti aspoň z mojich predchádzajúcich vzťahov ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
moj prvy vztah som mala, ked som mala 14 rokov. vsade som hovorila, ze ano, mam priatela, sme spolu a tak..
druhy vztah som mala, ked som mala 17 rokov. nebola som si uplne ista tym, ze sme spolu, aj ked casom som sa aj tamtu osobu naucila adresovat ako svojho priatela.
treti "vztah" som mala, ked som mala 18-19 rokov (na prelome). netrval dlho a spatne ani neviem, ci to bol vztah.
teraz mam dalsi nevztah.
cim dalej to ide, tym viac pochybujem o tom, ze su to vobec vztahy. co je vztah? to, ze ta niekto lubi? to, ze od teba niekto neodide? ja si myslim, ze nikdy nemozes vediet, ci ta ta druha osoba lubi. a ak aj, tak ani laska nie je vzdy vecna. moze odist zo dna na den, ci spolu chodite, ci ste zasnubeni, ci ste zobrati. slovo vztah vytvara v mnoho ludoch averziu, lebo maju pocit put a povinnosti a jednoducho chcu byt slobodne bytosti, len mat niekoho po boku. casto maju pocit obmedzovania, ak su vo vztahu, tak to vztah nevolaju.
ja uz vobec neviem, co znamena mat vztah. a to som si povztahovala dost. uz to vobec nie je o tom, ze s kym si dam pusu, s kym sa vyspim, koho lubim, s tym chodim. bohuzial..
asi som ti nepomohla moc.
odpoved: presne po 3 tyzdnoch, 4 dnoch, 13 hodinach, 33 minutach, 12 sekundach.... skor ani bohovi
Ale taktiez to, ze s tou osobou radsej strávim cas ako keby som mal ist hocikde s rodinou, kamaratmi. Aj keby ma do bordelu volali a radsej by som siel za cajou. Ked sa nam netreba rozpravat ale staci len v objati pozerat telku a tak...
, ale teda konkretne je to podla mna vtedy ked sa drzite za ruky stale vonku, date si pusu ked sa stretnete vzdy a tak mojkate sa stale a neni to uz take ze 6 hodin ste spolu a az potom si date pusu lebo dovtedy sa hanbite
sak to su vsetko jebnute synonyma, asi nepoviem v nemocnici po nehode ze zavolajte mojho frajera prosim, ale ani ho v sukromi nebudem nazyvat priatelom, aj ked je to vsetko to iste
ja vlastne ani netusim, kedy sme sa dali dokopy!
asi budeme musiet vymysliet volajaky vhodny a lahko zapamatatelny datum. :letim:
A mne to príde tiež smiešne pýtat sa takto. Podla mna ked nedokážeš posúdit či to už je vztah tak si neni dost vyspelá a si to 15 ročné decko ktoré opisuješ
wtf
a ty si mal vobec niekedy vztah?
modrá kytka, červený trny, modrá kytka, červený trny!
Spontanne, uprimne
ked ti niekto po troch mesiacoch toho, co ty naivne vypisujes v @1 + este o kus viac povie, ze "ale ved my spolu nechodime", potom sa snad na zivot budes pozerat trosku inak. tak REALNEJSIE. a nebudes sa smiat na normalnych veciach.
Toto je skor problém ludí čo idu zo vztahu do vztahu len nech su s niekym a už nemajú ani ponatia o tom,kde to je vážne lebo je pre nich všetko vztah.Ja si dokladne vyberám s kym chcem byt a s kym a nie a ubezpečujem ta,že ked ja budem chciet s dotyčnou vztah a ona so mnou tiež tak to obaja budeme vediet aj bez pripečených otázok
nic nevies
ale zjavne si dokonale vyberas, ze. @18
@leilla úplne si retardovaná, či len nerozeznávaš?
som pica co ma kazdy tyzden ineho, co ma nepoznas?
mam pocit ze v dnesnej dobe uz nic nie je take jednoznacne a priehladne ako si sami obcas myslime a som prave v podobnej situacii som s niekym aj ked spolu oficialne nechodime ale nie sme ani obycajni kamosi a pritom to ma vela znakov chodenia (tych ktore su tu uvedene aj tych ktore su pre mna osobne dolezite) so zaskatulkovanim si toho nieco medzi nami som si lamala hlavu dost dlho nakoniec som tu temu nadhodila, dosli sme k zaveru ze spolu nechodime ale pokracujeme v tom niecom bez toho aby sme to oznacovali za vztah a sme spokojni obaja, niekedy je dobre povzniest sa nad skatulkovanie a oznacovanie istych javov presnymi pojmami a zivot sa stane prehladnejsim
ako zijes mi je ukradnute ale znevazovat nazory a sposoby zivota len preto ze nie su totozne s tym tvojim je ubohost
Si povedzte k tomu čo chcete, mne je to totálne jedno,nikde som nikoho nepresviedčal ,že ja mám pravdu. Zareagoval som na jeden koment,že mi príde smiešny a hned sa tu polovica rozplakala a začala mi vyprávat ako sa mýlim,ako keby mna to zaujímalo.
@melancholik pokiaľ to nemyslíš ako iróniu tak s tebou súhlasím
treba to tie zlomove body? čo sú zlomové body? a čo potom?