chodim na UPJS, ale na prirodovedecku fakultu a o filozofickej fakulte sa k nam nenesu dobre zvesti... jedna kamoska tam chodila a po dvoch rokoch skoncila
btw. filozoficka fakulta nefunguje este ani 5 rokov a vela veci tam administrativne nefunguje, takze na tvojom mieste, volila by som radsej skolu, ktora ma dlhsie posobenie v danej oblasti
Nechcem nič iné ...Anglina ma baví, a viem že to možno bude drina, vlastne určite to bude drina - ale viem že to ma bude baviť ...... a uprimne - vyhodia z hocikade ak sa niekto poriadne neučí.
Ja sa tam chystam :}} Ale tiez som nepocula vobec, ale vobec lichotive poznamky na ten odbor, vraj je to katastora...ale su taki ktori to skoncili, cize...nadej umiera posledna :}}} Pocula som vela vela staznosti na profesorov, na system a ludia odtial fakt odchadzaju, citala som si diskusie rozne, fakt ziadne dobre zvesti...ale vies...kto nevyskusa nevie, kto sa boji, nech nejde do lesa...a my sa nebojime no {aby sme potom pohorsujuce, znehcutene diskusie na nete neviedli mi :}}
@leaella však jasné ...aj ja som počula všeličo - ale proste som toho názoru že sa netreba zľaknúť, a ak máme niečo skutočne niečo radi tak si zatim ideme .......čiže budúca spolužiačka?
chodila som na kombinaciu SjLit- BAS a britske su katastrofa sama o sebe, vela hovori aj to, ze Bc. tam konci asi tak 10 ludi. Nesuhlasim s tym, ze problem je vo FF, ale v anglistike, so slovencinou nebol nikdy ziadny problem, profesori ( az na jednu ci dve vynimky ) sa k nam spravali ako k ludom, so zapoctami nebol problem, s opravnymi takisto, na urobenie zapoctu stacilo 50 percent, skuska sa dala zvladnut. na anglistike mas jednu sancu na zapocet aj ten musis urobit minimalne na 65 percent, nemas dost percent nejdes ku skuske. ziadny opravny zapocet. na seminaroch nam hned povedali, ze prvy semester mame brat ako prijimacky a ze ostane tak stvrtina. no krasna motivacia to bola. je normalne, ze ak prides na seminar nepripraveny, tak ta vyhodia a mas absencku, ale nie je normalne ak cela skupina nevie odpovedat na otazku ( ktorej odpoved sme si mohli tak z prsta vycucat a to sa nevyhovaram) a hned leti cela skupina. a proste cely pristup katedry anglistiky ku studentom je otrasny. tak drzim palce, kto na to ma a bude ho to bavit tak to urcite zvladne. BTW s prekladatelstvom to zo zaciatku nema nic spolocne, myslim ze v druhom ci tretom je v rozvrhu aj prekladatelstvo. v rozvrhu si najdete language skills- rozdeleny na tri casti ( ak neurobite jednu cast, nemate cely predmet a vsetky casti musite opakovat), zahrna to gramatiku- tam vas nic nenaucia- vsetko uz musite vediet, je to nieco ako precvicovanie alebo ako to nazvat, na kazdy seminar sme museli vypracovat milion cviceni ( nedajboze ze ste ich nemali, alebo este horsie ze ste si nieco zabudli ) a jednotlive cvika sa prechadzali, nepocujete nic len GO ON GO ON nestihate- vasa smola. potom listening a vocabulary- ucite sa slovicka, vela slovicok.. a najlepsia cast bola reading, to bola lahoda. Dalsia katastrofa predmet- lingustic. az husiu kozu mam ked si spomeniem. pani (uz s neviem akym titulom) sa tvari milo, ale mila nie je ved to zistite tak druhy- treti seminar. britska literatura- na zapocte sme dostali niekolkoriadkovu ukazku a mali sme napisat z akeho je to diela, nazov, autora, hlavnu myslienku, postavy atd. atd. atd. to by som nedokazala ani v diele pisanom po slovensky, ktore som citala niekedy v priebehu semestra. tak drzim palce, hovorite ze skusit treba, ale ak si nie ste isty tym, ze prave toto chcete, tak myslienka ,,treba skusit,, nie je uplne na mieste, kedze urcite po tom, ako vas vyhodia, popr. odidete ( nehovorim ze sa to na 100% stane ) mate jeden rok zo stand. dlzky studia, cize ak budete chciet studovat nieco ine ( ako ja ) tak si budete musiet jeden rok priplatit. 600 eur mi z neba nespadne a ja len lutujem, ze som si myslela, ze BAS je pre mna ako milovnicku anglictiny, anglicka, jeho historie, ameriky, a vsetkeho okolo toho, to prave. tam sa mi to vsetko sprotivilo a mam pocit ze uz ani anglicky poriadne neviem ( oni vas o tom presvedcia ) no vela sil. perlicka na zaver- na zaciatku roka nas bolo 30, ostali 3. aj to nemaju urobene vsetky predmety....
najhoršie si si vybrala... a ešte britské a americké štúdiá... to ani učiteľ, ani tlmočník... veľa ľudí angličtina bavila... a ani to im nepomohlo... aj sa učili na intráku od rána do noci... a radšej to nechali tak... a teraz sú na oveľa lepších školách ak nemajú známosti alebo 5 rokov odžitých v Anglicku... tak to nepojde... ale tak veľa šťastia ... možno sa podarí
@kukurica258 tlmočníctvo a prekladateľstvo môže byť - to sa učí v 3.-4. roč. .....a učiteľstvo tiež môže -ale nie na školách, myslela som ako doučovania (ale uprimne učiteľstvo ma neláka) ....díki, ja viem že sa podarí
@lizziedash okey, ale vzdy ak bude mat tvoj buduci zamestnavatel na vyber medzi absolventom BAS a absolventom tlmocnictva/ prekladatelstva, tak si vyberie tlmocnika..a ak by niekto chcel ucit z toho, nie som si ista, ale myslim, ze je potrebne si este dorobit pedagogicke minimum.
som tretiacka na jednoodbore BAS a zo 150tich nas ostalo tak okolo 12 ludi. dobre si rozmyslite ci chcete riskovat a vacsinou nezalezi na tom, ako dobre vies po anglicky (oni ta presvedcia ze nevies), zalezi na tom, ako sa vies vysporiadat s tym obrovskym tlakom, ake mas stastie, ako velmi ta predmety zaujimaju. Niektore predmety su naschval urobene tak, aby ich vacsina nepresla (napr. language skills). A uz aj ked si v druhom semestri, stale sa bojis, co nove si vymyslia a ci ta prave nasledujuci semester nevyhodia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
btw. filozoficka fakulta nefunguje este ani 5 rokov a vela veci tam administrativne nefunguje, takze na tvojom mieste, volila by som radsej skolu, ktora ma dlhsie posobenie v danej oblasti
Som zalozil to skupinu aj s mailom na gmail. Tak nech sme pokope