Prosím vás, vedeli by ste mi niekto poradiť?? Chystám sa na vysokú školu s odborom mat/fyz. Jediný môj problém je, že by ma zaujímalo ktorá vysoká škola má najlepšiu fakultu.
A hlavne, aké reálne zamestnanie sa dá nájsť pri tomto odbore?!
Ja som na matfyze na UK a s umiestňovaním absolventov sme na tom údajne veľmi dobre (ale kľudne môžeš veriť kvalifikovaným názorom nado mnou ), možno až na nejaké odbory typu astronómia.
čo sa týka biomedicínskej fyziky na FMFI UK, píše sa:
Absolventi študijného odboru biomedicínska fyzika nemajú problémy (skúsenosti získané zatiaľ o absolventoch dosiaľ fungujúceho päťročného magisterského štúdia) s uplatnením sa v odbore, alebo s využitím nadobudnutého vzdelania v širokom spektre príbuzných odborov.
zdravotnícke zariadenia alebo špecializované laboratóriá (obsluha zdravotníckej techniky, snímanie, spracovávanie a vyhodnocovanie signálov, podieľanie sa na zdokonaľovaní metód fyzikálnej terapie)
základný výskum (SAV, medzinárodné výskumné centra, svetové a domáce centrá vedy) po absolvovaní bakalárskeho stupňa len v tíme pod vedením skúsených odborníkov
hygienické stanice (odber a analýza vzoriek o rádioaktivite, znečistení prostredia, ochrana pred žiarením …)
vývojové laboratória
environmentálne zariadenia, veterinárne ústavy
obchodné spoločnosti medicínskych technických zariadení a laboratórnych vybavení, technický servis, výrobné podniky
@mm47 pravda, nepovedia, ale informácie nezbieraš predsa len od učiteľov alebo z oficiálnej stránky fakulty, máš nejaký prehľad od spolužiakov, absolventov alebo hodnotení.
@mm47 nezamestnanosť absolventov celej fakulty je 1,3 % . To samozrejme stále nič nemení na tom, že si to predstaviť nevieš, je možné aj to, že máš jednoducho obmedzenú predstavivosť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
mat/fyz- vedec, ucitel?
Ja som na matfyze na UK a s umiestňovaním absolventov sme na tom údajne veľmi dobre (ale kľudne môžeš veriť kvalifikovaným názorom nado mnou ), možno až na nejaké odbory typu astronómia.
Absolventi študijného odboru biomedicínska fyzika nemajú problémy (skúsenosti získané zatiaľ o absolventoch dosiaľ fungujúceho päťročného magisterského štúdia) s uplatnením sa v odbore, alebo s využitím nadobudnutého vzdelania v širokom spektre príbuzných odborov.
Najtypickejšie príklady uplatnenia biomedicínskych fyzikov sú:
zdravotnícke zariadenia alebo špecializované laboratóriá (obsluha zdravotníckej techniky, snímanie, spracovávanie a vyhodnocovanie signálov, podieľanie sa na zdokonaľovaní metód fyzikálnej terapie)
základný výskum (SAV, medzinárodné výskumné centra, svetové a domáce centrá vedy) po absolvovaní bakalárskeho stupňa len v tíme pod vedením skúsených odborníkov
hygienické stanice (odber a analýza vzoriek o rádioaktivite, znečistení prostredia, ochrana pred žiarením …)
vývojové laboratória
environmentálne zariadenia, veterinárne ústavy
obchodné spoločnosti medicínskych technických zariadení a laboratórnych vybavení, technický servis, výrobné podniky
VŠ a vzdelávacie inštitúcie
výpočtové centrá, bankovníctvo (spracovanie údajov, štatistické analýzy, .)
Absolventi študijného odboru fyzika majú dobré jazykové znalosti (najmä z angličtiny) a vďaka kvalite a obsahu vzdelania celosvetové uplatnenie.
zatial sa pokusim v pohode zmaturovat, uz v utorok to vypukne
Udajne udajne na tej skole kde si ti nepovedia ze s umiestnovanim je to nahovno tak to ber s rezervou
aplikovana informatika je v pohode odbor a drzim palce na maturu
No to je naozaj názor ako sviňa, že si niečo nevieš predstaviť.
To asi presne zakladateľka chcela, aby jej odpovedal niekto, kto o tom nevie absolútne nič, ale veľmi silno verí vo svoj vlastný názor.