fyzio zatiaľ, ale pri mne človek nikdy nevie do akej oblasti kuknem a čo ma nadchne ďalej, aktuálne uvažujem o odbore očný optik.... a ako môj priateľ vraví: " Veď ty už nenarastieš." (takže nikdy nebudem veľká - výškovo)
buď niečo biologicko-chemické (kôpka hovien-kôpka chemického nešťastia) každopádne,v hlave to nikdy mať v poriadku nebudem.
ale sceu by som niečo v labáku robiť volákú chémiu čaruvat.
ale teda uvidí sa.
@mojdedo som skôr myslela,že podieľať sa na nejakom výskume,ale tak asi snívaj ďalej,limetka! ja som ešte mladý púčik,ešte sa uvidí,kam sa vôbec dostanem na VŠ,ale prednostne by som chcela biochémiu..a tak ja neviem,že či napríklad v nejakých nemocniciach napr. na toxikológii,alebo možno niečo s liekmi.. či je to fakt práca pre nejakého podradného študenta,to neviem.... ono v skutočnosti,ja ani neviem aké to má uplatnenie,ale tak vo všeobecnosti si myslím,že chémia zlé uplatnenie nemá a že si prácu nájdem..či už najprv nejakú nudnú a rutinnú a možno časom niečo zaujímavejšie..a neviem,čo ešte také chemické by pre mňa bolo vhodné ,ale každopádne aj ja raz budem podradný študent,ktorý by rád pracoval.
akože nechcem to tu spamovať,ale ako som spomenula,ja som ešte púčik a ja ani nežijem v reálnom svete a celkom by sa mi šikol niekoho názor,čo si konkrétne ty o tom myslíš a ako vidíš uplatnenie a tak..tak ak chceš spamovať,tak odpíš tu,ale rada by som o tom podiskutovala,tak ak chceš napíš TS
uplatnenie je dobre - len musis ratat s tym, ze nie v kazdom meste/krajine sa robi to, co by si chcela... ja som sa tiez musel stahovat kvoli uzkej specializacii.. ale naozaj, pracu v labaku robia hlavne laboranti a studenti.. a nejde o podradnu robotu.. dobre spravena laboratorna praca je na nezaplatenie... materialy su strasne drahe a poznatky, ktore z tej prace vyplyvaju su velmi cenne
len som chcel povedat, ze clovek s vysokou skolou - ak ma robit co ma, nebude moc robit v labaku.. jedine pri nejakom nabehu nejakej metody/vyroby/vyskumu.. potom tu mravenciu pracu robia laboranti...
hmm
Bud budem robiit v labaku,alebo by ma bailo aj ucit,alebo vo farmaceutickej firme nejakej.uvidime.ale aj tak naradsej by som bola matkou a dobrou manzelkou
@mojdedo vyroba energii, transport... nejake nove materialy, ktore su tepelne vodive a nie drahe, lacna vyroba vodika, transport vodika, atd..
a mozno aj odpadove vody budem riesit, aby ste tam nemali lieky a drogy...
@limetkajaja Ak ti môžem poradiť moja mama má vyštudovanú biochémiu a to je naozaj ťažké nájsť takú prácu a je aj slabo platovo ohodnotená, bohužiaľ. Takisto kamoškina mama má VŠ nejakú chemickú a pracuje ako úradníčka. Jediné kde sa títo ľudia uplatnia a sú zato aj dobre platení sú farmaceutické firmy a tam sa pracuje aj na zvieratách , mama tam bola na pohovore pred pár rokmi, plat honosný, ale ak máš čo i len trochu kladný vzťah k zvieratám robiť sa to nedá. :/ Ak máš rada bio-chem tak choď na medinu alebo veterinu, ale len chémia nemá význam, to len tak v dobrom rady
psychopatom alebo podnikateľom, hľadám sa, možno, že nakoniec upustím od materiálnych hodnôt a dám sa na hudobnú alebo spisovateľskú dráhu, ale v rámci profesie sa nechcem radšej vyjadriť, pre mňa existujú najmä voľnočasové záujmy, ktoré nerobím pre peniaze, ale dobrý pocit, peniaze mi však veľmi strpčujú život, keďže som nikdy neexceloval v matike a nebol ani workoholik
Odmietam byt velka, nepovazujem sa vobec za osobu kompatibilnu s kapitalizmom a nejakou kariernou sebarealizaciou.
Realne bud budem blokovat v Tescu, aj to by som si predtym musela doslova pregrcat mesiace stresu z toho, ze by ma tam nechceli, alebo by som myslim mohla byt danova poradkyna, ale pod niekoho vedenim, lebo na samostatne podnikanie sa hodim este menej.
A v ramci vyhybania sa tymto alternativam budem asi najskor ucit, ak boh da.
Nechcem niekde skysnúť a robiť celý život to isté, každý deň. Desí ma taký stereotyp. Ja chcem vidieť z tohto sveta čo najviac, niečo samozrejme zarobiť, potom to precestovať, potom zasa a zasa. Ale tu nemienim ostať, reálne je zatiaľ najviac asi Írsko, potom celú Škandináviu prejsť. No najskôr treba ukončiť výšku.
´študujem manažment tak dúfam že sa chytím ... resp. najideálnejšie by bolo ak by som ešte počas štúdia začal podnikať v niečom. Ale nemám ešte žiaden plán ani nejakú hlbšiu predstavu
A ty? čím chceš byť resp. čím si chcel byť a či sa ti to splnilo
učia sa tu manažérske disciplíny - manažment, aké stratégie poznáme čo je STEEP , SWOT, Porterova analýza , proste všetky tieto veci potom ekonomickú teóriu, prezenčné zručnosti, my máme ešte informu a to je asi tak všetko k tým povinným potom som si vybral ešte aj právne aspekty podnikania. Neviem ale celkovo mám dojem, že keď to dokončím tak budem mať čo robiť aby som zohnal prácu .... preto by som chcel aj niečo začať budovať ja sám
@weny presiel som niekolkymi kolami pohovoru ale ja som v takom strednom manazmente.. veci, ktore si spominal maju skor uplatnenie v topmanazmente...
a povodne som mal robit viac procesneho inziniera, ale vo firme sa deju rychlo zmeny, tak ma hodili do hlbokej vody a mam na starosti taky novy projekt..
Chcem žiť v malej dedinke/osade v horách, v drevenom domčeku, cestovať a robiť prácu aká príde hlavne nebyť v strese. (Už sa nemôžem dočkať mája, keď spravím maturu a štátnice z bio a angliny).
A teraz tvrdá realita: skončim na VŠ, čo ma bude ubíjať a stresovať ďalších 5 rokov. Medzi tým budem sedieť za pokladňou v TESCU a po škole budem na úrade práce.... Peace.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
V podstate @ 1 .
A vlastne, to už som. Čiže, možno v druhom živote Hains Tutošvarc, to si ešte premyslím.
ale sceu by som niečo v labáku robiť volákú chémiu čaruvat.
ale teda uvidí sa.
uplatnenie je dobre - len musis ratat s tym, ze nie v kazdom meste/krajine sa robi to, co by si chcela... ja som sa tiez musel stahovat kvoli uzkej specializacii.. ale naozaj, pracu v labaku robia hlavne laboranti a studenti.. a nejde o podradnu robotu.. dobre spravena laboratorna praca je na nezaplatenie... materialy su strasne drahe a poznatky, ktore z tej prace vyplyvaju su velmi cenne
len som chcel povedat, ze clovek s vysokou skolou - ak ma robit co ma, nebude moc robit v labaku.. jedine pri nejakom nabehu nejakej metody/vyroby/vyskumu.. potom tu mravenciu pracu robia laboranti...
Prepaac
ale inak to čo @dumbledore
Bud budem robiit v labaku,alebo by ma bailo aj ucit,alebo vo farmaceutickej firme nejakej.uvidime.ale aj tak naradsej by som bola matkou a dobrou manzelkou
a mozno aj odpadove vody budem riesit, aby ste tam nemali lieky a drogy...
Takže - bol by som rád vyrovnanejší, súcitnejší, a to je asi tak všetko, tie konkrétnejšie plány/ašpirácie si nechám pre seba.
Realne bud budem blokovat v Tescu, aj to by som si predtym musela doslova pregrcat mesiace stresu z toho, ze by ma tam nechceli, alebo by som myslim mohla byt danova poradkyna, ale pod niekoho vedenim, lebo na samostatne podnikanie sa hodim este menej.
A v ramci vyhybania sa tymto alternativam budem asi najskor ucit, ak boh da.
alebo lektorka vzdelávania v podniku
A ty? čím chceš byť resp. čím si chcel byť a či sa ti to splnilo
a co sa uci na manazmente? cim mozes byt ked vystudujes?
a povodne som mal robit viac procesneho inziniera, ale vo firme sa deju rychlo zmeny, tak ma hodili do hlbokej vody a mam na starosti taky novy projekt..
ja? možno budem robiť čosi s materiálmi, možno budem počítať pružnosti alebo riešiť technológiu odlievania... zatiaľ v tom jasno nemám
A teraz tvrdá realita: skončim na VŠ, čo ma bude ubíjať a stresovať ďalších 5 rokov. Medzi tým budem sedieť za pokladňou v TESCU a po škole budem na úrade práce.... Peace.