Má niekto? Vyplatí sa to? Alebo radšej tablet? Aká je naj, za nie dáku vysokú cenu? Ako funguje vkladanie kníh? Dajú sa tam dať aj knihy z uložto v PDF? Dá sa na čítačke robiť aj niečo iné? Má to nejaký OS? Ako budem vedieť, kde som prestala čítať? Proste
ja mam kindle. bud kupujem rovno z amazonu alebo si stiahnem pdfka cez usb kabel. toto nerobi nic len cita kedykolvek to vypnes alebo pozeras nieco ine okrem rozcitanej knihy vrati ta to tam kde si skoncila
1.mám
2.vyplatí
3.ak chceš len čítať tak ber čítačku ak chceš zabijať nudu rôznymi zábavkami tak ber tablet
4.neviem čo je pre teba vysoká cena ale pozri napr. amazon kindle 6
5.knihy si kupuješ priamo v nej alebo si ich tam pošleš alebo cez usb kábel
6.dajú a ak nie tak jednoduchými programami ktoré sú všade zadara na stiahnutie si ich prehodíš do iného formátu
7.niektoré majú primitívne hry a browser ale neodporúčam (bod.3)
8. má
9. ukladá ti to alebo si tam sama označíš záložku
no citacka je hlavne na citanie knih, na tablete mozes citat tiez a ma aj vela funkcii naviac. na druhej strane citacka sa ti zmesti do vrecka ked niekam ides, tablet asi nie
knihy sa vkladaju tak, ze ked si nejaku kupis, zaplatis (plati sa elektronicky-teda maju tiez pristup na internet ako tablet,ale hry ti tam asi nepojdu ) a len co prebehne platba si ju mozes stahnut a hned citat,prípadne nemusis kupovat.len stiahnut.
vyhodu opoti tabletu teda maju to ze su lahsie prenosne, a tiez su prisposobene na citanie knih (teda ak zvyknes citat niekolko hodin, nie len par riadkov,je to ovela lepsie ako tablet,lebo z toho velmi bolia oci potom)
ak budeš dlho čítať na tablete budú ťa bolieť oči čo na čítačke nehrozí plusom čítačky je aj výdrž baterky - v pohode ti vydrží aj mesiac. Treba potom pozerať už pri konkrétnych aké formáty podporujú ale nie je problém aj prekonvertovať.
Mám! Pocketbook 624 a je to najlepšia vec na svete! Knihy si môžeš kúpiť (ja ich sťahujem zadarmo vo formáte pdf alebo epub, ale v pohode mi to otvorí aj doc. Na mojej sa dá prehliadať internet, ale je to trochu problematické, stránku ti otvorí, ale predsa len, čítačka nie je vytvorená na to.
Knihy sťahujem funkciou "sendtopocketbook, čo znamená, že si ju stiahnem Z internetu do PC/mobilu a potom si ju pošlem cez špeciálny mail rovno do čítačky a ako náhle zapnem wifi na čítačke, kniha sa automaticky stiahne.
Keď ju zapnem, otvorí mi rovno stránku na ktorej som prestala, inak sa dajú dať záložky, alebo môžeš si ukladať citáty z danej knihy.
Ak máš nejaké otázky kľudne sa pýtajú
A @5 je podľa mňa trochu somarina, lebo dobrá kniha nie je dobrou obalom, alebo papierom, ale obsahom
@kath1102 jj naco by som si kupila len citacku ked si mozem kupit stare dobre knihy a zalomit s nimi polku bytu (pochopis ked budes byvat v jednoizbaku respektive na byte a tvoja bude len jedna izba) a hlavne tyzden cakat kym kniha pride nehovoriac o praktickej preprave
Mám kindle 5 a neviem si to vynachváliť je to rozhodne investícia, teda ja ako chudobný študent to tak vidím, pretože som dal cca 100€ za kindle a posťahoval som a prečítal knihy už v minimálne desaťnásobnej hodnote.
Samozrejme, čítačka je super LEN na čítanie, môj kindle 5 má síce aj webový prehliadač ale je to len extrémne núdzové riešenie.
USB kábel nepoužívam, ako aj @doyouhearme s pocketbookom, aj ku kindle máš mail na ktorý dokument pošleš a ten ti je potom cez wifi doručený priamo do čítačky.
Čo sa týka formátov tak .doc v pohode, .pdf áno ale odporúčam skúsiť funkciu convert kde sa ti to snaží pdfko prekonvertovať do mobi. No a .mobi je naj formát pre kindle, z epub do mobi prekonvertuješ bez problémov.
A odporúčam konkrétne kindle (akejkoľvek generácie) pretože mám veľmi veľmi pozitívnu skúsenosť so zákazníckym servisom amazonu prvý kindle sa mi pokazil a nový náhradný som mal z usa doma za DVA DNI. K tomu som mal mesiac aby som im bezplatne poslal starý pokazený. Aom rád že som mohol obísť slovenského distribútora a riešiť to priamo s amazonom
ja mám prestigio ktoré som dostala tak neviem koľko stálo, akože neni to dajaká dobrá značka, ale je celkom pohode zatiaľ, si tam dávam aj pdfka skrípt a prezentácií z prednášok a tak, aj svieti, dotyková je čo je super ale aj mi to kus vadí že dakedy omylom prepnem na ďalšiu stranu, internet ani zo srandy kurvadlho to trvá, aj keď je vtipné vidieť známe stránky v čiernobielom knihovom štýle, aj puzdro bolo k tomu na to, knihy dávam cez usb kábel ale isto by sa dali aj priamo ťahať dajak ale na čo, akurát baterka sa mi zdá že nedrží veľmi dlho, ale to je možno preto že som sa vyjebala na tie 3 plné nabitia a vybitia na začiatku, neviem.
hej a pdfka normálne v pohode akurát je dakedy problém s veľkosťou strany že si musíš otočiť obraz aby si to mala dosť veľké a zobrazenú celú stranu, a každú rozčítanú vec máš na tej strane kde si skončila.
hej a najsamviac sa mi páči že si stiahnem knihu a nemusím ju kupovať a zháňať väčšinou, a že môžem mať všetky rozčítané knihy aj skriptá furt so sebou a nezaberá to polku kabelky.
vsetko dolezite ti povedali uz, pridavam sa k nadseniu, moja citacka je jedna z najlepsich veci co som dostala, velmi ju lubim,
ja mam jednu z najlacnejsich a najmensich na trhu (PocketBook 515w) a som spokojna
jedina vec co mi trocha prekaza, je, ze nie je podsvietena, takze k tomu treba stale svetlo a nie vzdy je to vhodne pre okolie, takze odporucam podsvietenu
nechápem čo máte proti čítačke, aj keď chápem, že teraz je geek móda a neviem čo ešte , ale aj tak neviem čo je na tom zlé ušetriť trocha miesta a peňazí
@kikki eh niE som si istá, ja som si najprv kúpila taký provizorny za 2 € Z tesca na 7 palcový tablet a potom konkrétne na Pocketbook Z aliexpressu za pár dolárov
@doyouhearme ešte otázka dnes mi dorazila a chcela som ju zapnúť, nič, tak som ju dala nabiť a písalo niečo o update a no images found...a potom mi už len naskočili presýpacie hodiny a keď som ju vypla tak tam ostali nehybne a keď som zapla tak sa zas začali presýpať čo to je
Taktiež mám čítačku Kindle a obľúbil som si takéto digitálne čítanie kníh a časopisov. Nehovoriac o predplatnom. Napríklad nový čas si na rok predplatím cez » istanok.cas.sk/ringier-predpla... a nemám problém s tym, si každý deň niečo prečítať. Tak isto aj knihy si kúpiť do čítačky. Povedzme si narovinu, nieje to až taka horibliná suma. NO na druhú stranu mať knihu v ruke je nanehraditeľné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
2.vyplatí
3.ak chceš len čítať tak ber čítačku ak chceš zabijať nudu rôznymi zábavkami tak ber tablet
4.neviem čo je pre teba vysoká cena ale pozri napr. amazon kindle 6
5.knihy si kupuješ priamo v nej alebo si ich tam pošleš alebo cez usb kábel
6.dajú a ak nie tak jednoduchými programami ktoré sú všade zadara na stiahnutie si ich prehodíš do iného formátu
7.niektoré majú primitívne hry a browser ale neodporúčam (bod.3)
8. má
9. ukladá ti to alebo si tam sama označíš záložku
knihy sa vkladaju tak, ze ked si nejaku kupis, zaplatis (plati sa elektronicky-teda maju tiez pristup na internet ako tablet,ale hry ti tam asi nepojdu ) a len co prebehne platba si ju mozes stahnut a hned citat,prípadne nemusis kupovat.len stiahnut.
vyhodu opoti tabletu teda maju to ze su lahsie prenosne, a tiez su prisposobene na citanie knih (teda ak zvyknes citat niekolko hodin, nie len par riadkov,je to ovela lepsie ako tablet,lebo z toho velmi bolia oci potom)
viac ti povedat neviem
Knihy sťahujem funkciou "sendtopocketbook, čo znamená, že si ju stiahnem Z internetu do PC/mobilu a potom si ju pošlem cez špeciálny mail rovno do čítačky a ako náhle zapnem wifi na čítačke, kniha sa automaticky stiahne.
Keď ju zapnem, otvorí mi rovno stránku na ktorej som prestala, inak sa dajú dať záložky, alebo môžeš si ukladať citáty z danej knihy.
Ak máš nejaké otázky kľudne sa pýtajú
A @5 je podľa mňa trochu somarina, lebo dobrá kniha nie je dobrou obalom, alebo papierom, ale obsahom
Samozrejme, čítačka je super LEN na čítanie, môj kindle 5 má síce aj webový prehliadač ale je to len extrémne núdzové riešenie.
USB kábel nepoužívam, ako aj @doyouhearme s pocketbookom, aj ku kindle máš mail na ktorý dokument pošleš a ten ti je potom cez wifi doručený priamo do čítačky.
Čo sa týka formátov tak .doc v pohode, .pdf áno ale odporúčam skúsiť funkciu convert kde sa ti to snaží pdfko prekonvertovať do mobi. No a .mobi je naj formát pre kindle, z epub do mobi prekonvertuješ bez problémov.
A odporúčam konkrétne kindle (akejkoľvek generácie) pretože mám veľmi veľmi pozitívnu skúsenosť so zákazníckym servisom amazonu prvý kindle sa mi pokazil a nový náhradný som mal z usa doma za DVA DNI. K tomu som mal mesiac aby som im bezplatne poslal starý pokazený. Aom rád že som mohol obísť slovenského distribútora a riešiť to priamo s amazonom
hej a najsamviac sa mi páči že si stiahnem knihu a nemusím ju kupovať a zháňať väčšinou, a že môžem mať všetky rozčítané knihy aj skriptá furt so sebou a nezaberá to polku kabelky.
ja mam jednu z najlacnejsich a najmensich na trhu (PocketBook 515w) a som spokojna
jedina vec co mi trocha prekaza, je, ze nie je podsvietena, takze k tomu treba stale svetlo a nie vzdy je to vhodne pre okolie, takze odporucam podsvietenu
strašné... táto doba